Onnittelut Kimmo Kuroselle!

PK-35:n B2-poikien joukkueenjohtaja sekä tyttöjen 2007-08-ikäluokan haastejoukkueen valmentaja Kimmo Kuronen on valittu seurassa tammikuun eli vuoden 2018 ensimmäiseksi Kuukauden vapaaehtoiseksi. Hän saa aiemmin valittujen tavoin palkinnoksi Intersport Puhoksen lahajakortin.

PK-35 on palkinnut Kuukauden vapaaehtoisia vuoden 2016 alusta lähtien. Kuronen pitää tärkeänä, että vapaaehtoisten työtä arvostetaan, ja ottaa tunnustuksen mielellään vastaan.

- Itselleni ja varmasti meille kaikille pääasia on, että pystymme tarjoamaan lapsille ja nuorille mahdollisuuden harrastaa liikuntaa. Koska kentän laidalla tulisi pyörittyä muutenkin, toiminnassa on mukava olla aktiivisesti mukana, Kimmo sanoo.

Kuronen, tänä vuonna 45, edusti omina pelaaja-aikoinaan mm. Helsingin Palloseuraa ja Pallo-Poikia. Hänen poikansa aloitti viisivuotiaana PK-35:n nappulafutiksessa ja liittyi seuraavana vuonna varsinaiseen joukkuetoimintaan.

- Toimin aluksi huoltajana, kunnes joukkueen muut vanhemmat näkivät, että sopisin hyvin valmentajaksi. Pelaajat olivat silloin 10-11-vuotiaita. Joukkueenjohtajana olen toiminut jo viitisen vuotta. Sekin on mukavaa hommaa. Ainoat pienet ongelmat ovat saattaneet liittyä joidenkin perheiden maksuvaikeuksiin, Kimmo jatkaa.

- Antoisinta lasten ja nuorten valmentamisessa on nähdä vasta aloittaneiden pelaajien kehitys. Tämä pätee yhtä lailla niin tyttöihin kuin poikiin. Esimerkiksi nykyisessä B2:ssa on yhä pelaajia, jotka ovat olleet mukana toiminnan alusta asti.

PK-35:n B2-joukkue pelaa kaudella 2018 Uudenmaan piirin kakkosdivarissa ja on löytänyt toimintaansa erinomaisen fiiliksen. T07-08-ikäluokassa on Kurosen mukaan tärkeintä opettaa tytöt pelaamaan jalkapalloa ja ymmärtämään peliä. Joukkuessa on tällä hetkellä melkein kaksikymmentä pelaajaa.  

- Koko seura kehittyy koko ajan. Joukkuemäärä on kasvanut, olosuhteet paranevat, valmennukseen panostetaan, järjestetään koulutusta, toimintaan on tullut lisää suunnitelmallisuutta jne. Joukkueiden välistä yhteistyötä voisi tietysti aina tehostaa, Kimmo sanoo ja lähettää lopuksi terveisiä punamustien koko jäsenistölle.

- Tsemppiä kaikille tulevaan kauteen! Toivottavasti edessä on lämmin kesä.

PK-35 onnittelee Kimmo Kurosta valinnasta Kuukauden vapaaehtoiseksi sekä toivottaa hänelle antoisaa futisvuotta 2018!