Onnittelut Jani Frontille!

PK-35 on kesälomakauden jälkeen valinnut lisää Kuukauden vapaaehtoisia. Kesäkuun palkinnon ja Intersport Puhoksen lahjakortin saa TB1-joukkueen huoltaja Jani Front. Heinäkuun palkitusta tiedotetaan lähiaikoina.

Front, 46, toimii PK-ssä huoltajana nyt toista kautta hoidettuaan tehtävää viime vuonna tyttöjen nollakakkosissa. Hänen tyttärensä on edustanut punamustia nelisen vuotta ja pelaa nyt TB1:ssä, vaikka on nollakolmosena B-ikäinen vasta ensi kaudella.

- Nollakakkosten vanhemmat ja muut taustat saivat minut lähtemään huoltajaksi. Tehtävän tärkein asia on tyttöjen hyvinvointi. On tiedettävä, mitä vammoja ja miten niitä voidaan ehkäistä, Front sanoo.

Jani on suorittanut käytännössä kaikki alaan liittyvät ei-ammatilliset koulutukset, kuten ensihoitokurssin ja jalkapallon huoltajakoulutuksen. Hänen toinen rakas harrastuksensa on Road Racing, jonka parissa hän vastaa mm. moottoriratojen turvallisuudesta.

- Tämä sopii huoltajan homman kanssa hyvin yhteen. Kummassakin on kyse tärkeistä turvallisuustekijöistä ja loukkaantumisten ennaltaehkäisystä. Futiksessa on tavoitteena, että pelejä jäisi vammojen takia väliin mahdollisimman harvoin, Jani linjaa.

- Suurin anti huoltajan töissä on voittaa tyttöjen luottamus puolelleen. Heidät on saatava avautumaan ja kertomaan asioista, jotka mahdollisesti vaivaavat. Myös tällä tavoin urheiluvammojen määrä voidaan minimoida.

Yrittäjänä työskentelevän Frontin jokapäiväiseen elämään vaikuttaa harvinainen ja toistaiseksi luokittelematon päänsärkysairaus, joka estää häntä itseään harrastamasta rajua liikuntaa. Jo kaksitoista vuotta vaivanneet oireet voivat vaihdella päivittäin, mutta Jani sanoo oppineensa elämään asian kanssa.

- Futis ja moottoripyörien kanssa touhuilu ovat sairaudelle hyvää vastapainoa. Koen huoltajana olevani samalla nuorten liikunnan mahdollistaja ja edesauttaja. On hienoa, jos pystyn tarjoamaan heille apua, Front jatkaa.

- PK-35:ssä on paljon hyvää. Katson asioita pitkälti tyttöfutiksen näkökulmasta ja pidän todella tärkeänä, että seurasta löytyvät pian kaikki ikäluokat.  

Jani vakuuttaa arvostavansa saamaansa palkintoa erittäin paljon. Samalla hän toivoo, että vapaaehtoisia liittyisi seuratoimintaan jatkuvasti lisää.

- Meitä tarvitaan aina. On sääli, että tietty talkoohenki on vähitellen katoamassa. Vapaaehtoisia ei ole koskaan liikaa.

PK-35 onnittelee Jani Frontia valinnasta Kuukauden vapaaehtoiseksi ja toivottaa hänelle antoisaa futiskauden jatkoa!