Kuva

PK-35 jatkoi taivaltaan sunnuntaina Miesten Kakkosessa, kun joukkue vieraili FC Honka/Akatemian vieraana Tapiolassa. Ottelu oli PK:lle kauden kolmas ja Hongalle vasta toinen. PK-35 lähti otteluun lähes samalla avauskokoonpanolla kuin puolitoistaviikkoa sitten. Ainoastaan OP Jurvainen nousi avaukseen takaisin. PK:n avauskokoonpano ryhmittyi näin:

Korkiakoski; Jurvainen, Helvelahti, Koskinen, Yacoob; Jeng, Lepola, Ollila; Tirkkonen, Korhonen; Terävä

1.puoliaika

Ottelu käynnistyi melko tasaisissa tunnelmissa ja pallonhallinta aaltoili joukkueelta toiselle. Valkoisissa paidoissa pelannut vierasjoukkue pystyi luomaan muutamia paikkoja Joni Korhosen erikoistilanteista. Hongan Idrissa Kamara pääsi nopean hyökkäyksen jälkeen kokeilemaan maalintekoa, mutta laukaus karkasi yli Korkiakosken maalin.

Avausjakson puolivälissä pidettiin juomatauko, jonka jälkeen pelin virtaus suuntasi enemmissä määrin PK:n puolustusalueelle. PK:lla oli vaikeuksia rakentaa peliä alhaalta, mutta joukkue pystyi pitämään Hongan vaarallisimmilta paikoilta poissa. Puoliajan viimeisen vitosen aikana Roope Pyyskäsellä oli kaksi mahdollisuutta viedä kotijoukkue johtoon. Ensimmäisellä kerralla Marko Koskinen putsasi epäonnistuneen laukauksen pois vaaravyöhykkeeltä. Aivan avausjakson loppuhetkillä Pyyskänen pääsi kokeilemaan vielä vaparia, mutta se kohdistui päin Korkiakosken maalia ja oli helppo torjuttava.

”Honka tuli todella kovaa ja prässäsi ylhäältä. Me ei olla totuttu tuollaiseen vastustajaan, vaikka toki tiedettiinkin mitä sieltä on tulossa. Ei pystytty pallonriistoissa saamaan palloa omalle pelaajalle, joten jouduttiin ottaa enemmän vastaan. Alku oli ihan hyvä, mutta viimeinen 20 minuuttia oli täysin Hongan. Hyvä, että selvittiin siitä, kun jaksettiin kärsivällisesti puolustaa omassa muodossa”, kertasi ottelun ensimmäistä puoliaikaa päävalmentaja Jarkko Siikava.

2.puoliaika

Toiselle puoliajalla kentälle hyökkäsi aivan erilainen PK-35. PK sai prässin heti alusta korkealle ja Hongan puolustus joutui vaikeuksiin. Heti avausvitosen aikana Esa Terävällä sekä Juuso Ollilalla oli omat paikkansa, mutta maalinteko ei onnistunut. Peli tasoittui vähitellen ja kumpikin joukkue aloitti vaihtoruletin. PK:n vaihtoi tunnin kohdalla Miko Mäkirinteen Juuso Ollilan tilalle. Vaihdon myötä Terävä siirtyi muodossa alemmaksi ja Mäkirinne otti paikkansa ylempää. Reilu kymmenen minuuttia tästä Ville Salmikivi hyppäsi kentälle Niko Tirkkosen tilalle.

Salmarille tulikin paikka nopeasti kentälle tulonsa jälkeen. Esa Terävän loistava pallon linjan taakse tavoitti Villen, joka kiersi jo vastaan tulleen Honka-maalivahti Roope Paunion. Hän joutui kuitenkin liian pieneen kulmaan ja kun veto epäonnistui Honka-puolustajilla ei ollut vaikeuksia tilanteen selvittämisessä. Kymppi ennen loppua Biran Jeng sekä Joni Korhonen tulivat sivuun ja Tomi Kurvinen sekä Patrick Aaltonen miesten tilalle. Viimeiset minuutit olivat todella aaltoilevia ja molemmilla joukkueilla oli paikkansa iskeä voittomaali.

Miko Mäkirinne teki hyökkäyspäässä loistavaa työtä ja riisti pallon, mutta hänen laukauksensa Paunio torjui. Aaltonen pääsi yrittämään jatkotilanteesta, mutta hänkään ei onnistunut. Tämän jälkeen PK pystyi rakentamaan todella vaarallisen kulmahässäkän, mutta pallo ei tuollakaan kerralla maaliin asti mennyt. Aivan viimeisillä minuuteilla Honka pääsi myös yrittämään maalintekoa pariinkin otteeseen, mutta hekään eivät onnistuneet. Näin ottelu päättyi maalittomaan lopputulokseen.

”Käytiin puoliajalla läpi, että jaksetaan olla kärsivällisiä ja keskitytään huolella riistojen jälkeiseen pelaamiseen. Kun tässä onnistuttiin, niin saatiin pelin painopistettä enemmän sinne puolelle, minne haluttiin. Prässikin heti onnistui paremmin ylempää ja saatiin aiheutettua harmia Hongan puolustajien avauspelaamiselle.”

Pelissä oli positiivista, mutta tietenkin myös parannettavia asioita päävalmentajan mielestä.

”Totta kai toinen nolla peräkkäin on hyvä asia ja pystyttiin kesken pelin tekemään noin hyvä tasonnosto pelaamiseen. Kehitettävää totta kai on siinä, että meidän pitää olla valmiimpia pelaamaan ja olla ahkeria tekemään se työ koko ottelun ajan.”

Pelit jatkuvat vihdoin Pihliksessä tulevana lauantaina 4.7. klo 14 alkaen. Silloin MagneCit-areenalle saapuu NJS.