PK-35 Miehet on Twitter: "Otto-Pekka Jurvainen jatkaa punamustissa ...

PK-35 pääsee tänään pelaamaan avausottelun omalle kotipyhätölleen, MagneCit Areenalle. Ottelun alla jututimme PK-35:n laitapuolustaja Otto-Pekka Jurvaista. Otto tavoitettiin loman vietosta.

”Hyvä fiilis, kun duunista ensimmäisen lomajakson toista viikkoa vietetään ja ilmat olleet tosi suotuisat. On päässyt latailemaan akkuja sekä nauttimaan suomen kesästä. Launtain matsia tässä silti odottaa kyllä innoissaan.”

Oton fiilikset edellisen viikon maalittomasta tasapelistä Honka/Akatemiaa vastaan ovat kaksijakoiset.

”Onnistuttiin tosi hyvin puolustuksellisesti siinä mitä haettiin ja pystyttiin pitämään Honka pois hyviltä maalintekosektoreilta. Hyökkäyspelaaminen kaipasi tuossa pelissä hieman lisää terävyyttä sekä viimeiset ratkaisut olivat meiltä huonoja liian usein.”

Pihlikseen paluu tuo Otolle hymyn huulille.

”Ihan älyttömän hienoa päästä pelaamaan taas kotikentälle. Tosi pitkä aika edellisestä kotipelistä ja vielä uusi matto alla, niin kyllä tässä kieli pitkällä jo lauantaita odottelee.”

Jalkapalloura

Oton jalkapalloura alkoi Puistolan Urheilijoiden riveissä 7-vuotiaana. Noin viiden vuoden ajan Otto pelasi PuiU:ssa, mutta siirtyi sen jälkeen HJK:n junioreihin. OP:n ikäluokka HJK:ssa toi Suomen liigakartalle monia nimiä. Joukkueessa pelasivat Vili Savolainen, Jani Koivisto sekä Jukka Santala. Samaan ikäluokkaan junioreissa kuului myös pitkän uran ulkomailla tehnyt maalivahti Niki Mäenpää.

”Tapani Apunen silloin houkutteli mut Klubiin ja oli erittäin hyvä koutsi meidän jengille. Kyllä me varmaan aika lähellä Suomen kärkeä oltiin, voitettiin Nike Premier Cup ja Helsinki Cup tuli voitettua useammankin kerran.”

Kaudeksi 2004 Otto nousi HJK:n edustusjoukkueen rinkiin, jossa tuli tuona kautena yhteensä kuusi Veikkausliiga-ottelua.

”Hyvin jäänyt mieleen se ensimmäinen liigapeli Kotkassa KooTeePeeta vastaan. Keke heitti nuoren varsan kentälle lopussa ja meinasin vielä maalinkin tehdä, mutta en ihan ylettynyt takatolpalta palloon. Toinen peli mikä jäi hyvin mieleen siltä kaudelta, kun sai aloittaa avauksessa Jaroa vastaan kotona. Sai marssia siinä avauskokoonpanon mukana Finskille kovien nimimiesten vierellä. Se oli aika iso juttu silloin.”

Seuraavaksi kaudeksi Otto jatkoi matkaa pois HJK:sta, koska vastuuta ei ollut tulossa. Myös armeija sotki hieman kautta.

”Pasi Pihamaa soitteli sekä kyseli Atlantikseen pelaamaan. Se oli mulle tuttu joukkue jo silleen, että olin käynyt siellä lainalla jo aikaisemmin. Se oli Ykkösen kausi siinä ja se meni intistä huolimatta tosi hyvin.”

Hyvin menneen kauden jälkeen Otto halusi päästä pelaamaan liigaa, mutta lopulta pelipaikka löytyi Kakkosesta.

”Pelasin Hongan mukana kolme peliä Liigacupia ja sitä ennen olin Kotkassa testillä ja sen jälkeen Hakan mukana. Lopulta näistä ei kuitenkaan sopimusta syntynyt mihinkään. Hakan kanssa oli jo kaikki oikeastaan sovittu, mutta he sitten lopulta perääntyivät. Kevät oli jo siinä vaiheessa niin pitkällä, että KäPa Kakkosessa oli oikeastaan ainoa vaihtoehto.”

KäPassa syntyi vuonna 2006 Oton maaliennätys, maaleja syntyi peräti yhdeksän kappaletta silloiselta laiturilta. Tämän jälkeen alkoi pitkä ura PK-35:ssä. Ensimmäiset kaksi kautta Helsingin puolella ja sen jälkeen kuusi kautta Vantaalla.

”PK tarjosi heti hyvän roolin itselle ja oli mulle tosi hyvä joukkue kaikki vuodet. Muutto tapahtui kahden vuoden jälkeen Vantaalle, mutta ei se siihen edustusjoukkueen toimintaan vaikuttanut oikeastaan millään tavalla. Pelit ja treenit olivat jatkossa Myyrmäessä, mutta siinä se ainoa muutos olikin. Ei se fiilis ja historia siinä joukkueessa toki samalla tavalla tuntunut.”

HIFK

Otto oli pitkään Ykkösessä luottopelaaja ja pelasi kaudesta toiseen lähes kaikki ottelut kaudessa. Vuonna 2015 mies pääsi viimein takaisin kokeilemaan Veikkausliigassa HIFK:n paidassa.

”Oli siinä virityksiä HIFK:n suuntaan jo vuotta aikaisemmin. Mulla oli silloin opiskelut muualla ja Vantaalla olin hyvässä, vastuullisessa roolissa, joten se ei silloin vielä konkretisoitunut. Kun sitten HIFK nousi, niin taisi olla seuraavana päivänä, kun heidän juhlahumusta sain viestin ”tulisitko nyt IFK:hon?”. En muista oliko se Eski vai Määtän Henri vai kuka, mutta vastasin, että eiköhän se ole hyvin mahdollista.”

Oton Veikkausliigakausi 2015 oli hieman rikkonainen, mutta tehokas. 15 otteluun 4+7 tehot laitapakin paikalta.

”Olihan se tietynlainen unelmien täyttymys pelata liigaa vielä ns. vanhoilla päivillä. Sen verran ison duunin oli divarissa tehnyt sen eteen. Kausi lähti nousujohteisesti käyntiin ja siinä kesän alussa tuntui, että joka pelissä sai ainakin yhden syötön tarjoiltua maaliin. Kesäkuun lopussa Vepsua vastaan tuli vähän omituista kipua nilkkaan, jonka takia sitten jouduin olemaan pidemmän aikaa sivussa.”

Otto pystyi jälleen syksyllä palaamaan kentille ja tehot jatkuivat yhtä tehokkaana. Loppukauteen mahtui mm. kahden maalin ilta FC Lahtea vastaan. Seuraavat kaudet olivat HIFK:lle todella vaikeita.

”Treenaaminen joukkueena oli tosi vaikeaa seuraavana kautena, kun treenattiin talvi kahdeksalla äijällä. Koko kaudella tuli liian paljon tosi katkeria viime hetken tappioita, mutta saatiin vielä 2016 kaudella sarjapaikka säilytettyä. Näytti seuraavana talvena pitkään siltä, että jatkosopimusta ei ole tulossa, mutta se lopulta tehtiin myöhään keväällä. Yllättävän paljon pelasin 2017 kaudella ottaen huomioon realiteetit, että en joukkueen mukana talven aikana treenannut.”

Tippumisen jälkeen 2017 Otto jatkoi vielä yhden kauden ajan HIFK:ssa ja joukkue nousikin heti takaisin Veikkausliigaan.

”Saatiin hyvä nippu kasattua siihen Ykkösen kauteen ja myös nousu aikaiseksi. Olihan se hienoa vihdoin nousta Ykkösestä liigaan, kun sitä sarjaa on aika monta kautta tullut tahkottua, mutta ei ikinä ollut noussut aikaisemmin.”

Oton ura HIFK:ssa päättyi nousujuhliin ja helmikuussa 2019 hän ilmoitti pelaajauran päättymisestä.

”Oon mennyt monen vuoden ajan jo vähän tämmöisellä vuosi kerrallaan fiiliksellä. Ja kyllä mä silloin, kun tämä ilmoitus tuli myös ajattelin, että tälläistä aktiiviuraa en enää jatka.”

PK-35

Otto jatkoi kuitenkin PK-35:n riveissä futiksen pelaamista paria sarjaporrasta alempana.

”Tuli hieno sauma pelata vielä PK:ssa ja pukea punamusta paita päälle. Oli kivaa tulla mukaan, kun oli hyvä nippu kasassa, jolla pystytään pelaamaan hyvää futista. Täytyy sanoa rehellisyyden nimissä, että onhan Kolmosen taso vähän sellaista harrastelua. Sen verran suuret tasoerot siellä on.”

Viime kausi päättyi onnellisesti nousuun ja nyt sarjataso on nyt Kakkonen.

”Iso tasoero on nousta Kolmosesta Kakkoseen. Ei täällä samanlaisia helppoja pelejä tule vastaan yhtään. Hyvinhän se nähtiin jo kauden avauspelissä, kun tuli koko uran eka punainenkin.”

Oton tulevaisuus futiksen suhteen menee edelleen vuosi kerrallaan.

”Kyllä edelleen on semmoinen tunne, että kauteen 2018 loppui se ammattilaisura ja viime kausi oli ensimmäinen kausi harrastelua. Toki se oli enemmän sellaista kilpaharrastelua ja nyt, kun nousu tapahtui, niin halusin ehdottomasti olla täysillä mukana tässä Kakkosenkin projektissa. Edelleen futista on hienoa pelata ja nautin jokaisesta pelistä ja harjoituksesta paljon. On upeaa olla mukana tekemässä uutta nousua itselle rakkaassa seurassa.”

 

 

Mitkä on Otto-Pekka Jurvaisen elämän pelit?

#3 HIFK – FC Lahti 3–3 (Veikkausliigaottelu lokakuulta 2015)

”Varmistettiin tässä ottelussa sarjapaikka ja pääsin itse tekemään 2 maaliakin. Vaikeiden vaiheiden ja loukkaantumisten jälkeen makea onnistuminen henkilökohtaisesti ja joukkueena, vaikka lopussa katkera tasuri tulikin.”

#2 Suomi U16 – Portugali U16 3–1 (Junioriolympialaiset vuodelta 2001, Murcia)

”Oltiin Suomen joukkueen kanssa päästy mukaan arvokisoihin. Voitettiin hienosti Portugali ja tein uran ensimmäisen ja ainoan maaottelumaalin. Muistan myös hyvin, että muuan Cristiano Ronaldo pelasi vastapuolella.”

#1 HIFK – HJK 1–1 (Veikkausliigaottelu huhtikuulta 2015)

”Oli tosi hienoa olla mukana tälläisessä spektaakkelissa. Se fiilis Töölössä oli ennen näkemätön suomifutiksessa. Ja totta kai tulos oli meille erittäin hyvä ja se toi meillä paljon itseluottamusta loppukauteen.”

 

Kiitokset Otolle haastattelusta. PK-35 - NJS tänään klo 14 alkaen MagneCit Areenalla. Tervetuloa!