Kuva

Kakkosen A-lohko jatkui lauantaina, kun PK-35 sai vieraakseen Nurmijärven Jalkapalloseuran. Uudistetun MagneCit Areenan avausottelu pelattiin sateisissa olosuhteissa. PK-35 oli tehnyt muutamia muutoksia kokoonpanoon viime sunnuntain maalittoman Honka/Akatemia tasurin jälkeen. Avauskokoonpano oli muodossa:

Korkiakoski – Yacoob, Koskinen, Helvelahti, Korhonen – Jurvainen, Jeng, Terävä, Ollila – Mäkirinne, Salmikivi.

1.puoliaika

Ottelu alkoi rauhallisissa tunnelmissa ja ensimmäisen noin 20 minuutin aikana kumpikaan joukkue ei pystynyt luomaan edes puolittaisia tilanteita. 26. minuutilla Tony Lehtimäki pääsi puikahtamaan läpi punamustien puolustukselta, mutta Toni Korkiakoskelta nähtiin paraativenytys Lehtimäen laukaukseen. Vain hetki tästä PK sai kulmapotkun toisessa päässä ja heti helisi. Joni Korhosen nappipallo takatolpalle löysi Aapi Helvelahden, joka tuikkasi pallon varmasti maaliin ja PK:n johtoon. Maalin jälkeen heti seuraavasta tilanteesta PK oli lähellä siirtyä 2–0 johtoon, mutta Esa Terävä ei onnistunut Otto Jurvaisen huipputarjoilusta.

35.minuutilla Biran Jeng nappasi varoituksen, kun hän yritti katkaista NJS:n nopeaa hyökkäystä. Tästä hetki eteenpäin NJS pääsi murtautumaan oikealta laidalta boksiin ja Helvelahti joutui rikkomaan. Pallo vietiin tämän myötä rangaistuspotkupisteelle. Tony Lehtimäki asteli pallon taakse, mutta Toni Korkiakoski venyi loistavaan venytykseen vasemmasta alanurkasta ja maali jäi näin syntymättä. Puoliajan lopussa Joni Korhonen tarjoili pari erinomaista palloa kulmapotkuista sekä Esa Terävä tarjoili hyvän paikan Ville Salmikivelle, mutta osumia ei enää ensimmäisellä puoliajalla nähty.

”Ei saatu palloa liikuteltua avausjaksolla, niin hyvin, kuin oltaisiin haluttu. Meiltä tuli liikaa harhasyöttöjä ja NJS oli vaarallinen vastahyökkäyspelaamisessa. Tärkeää, että saatiin maali aikaiseksi ja päästiin vielä johtoasemassa tauolle”, kertoi päävalmentaja Jarkko Siikava.

2.puoliaika

Toisen puoliajan alkaessa vesisateen kiihtyessä myös tunteet kävivät kuumina puoliajan alkupuolella. PK:n Ronias Yacoobia muistettiin keltaisella kortilla railakkaan taklauksen jälkeen ja hetki tästä, niin NJS:n Tony Lehtimäki koki saman kohtalon taklatessaan kovaa juuri Yacoobia. 57. minuutilla Korhosen antamassa kulmapotkussa Marko Koskinen revittiin nurin ja tuomari Joona Manninen näytti palloa pisteelle. Joni Korhonen asteli pallon taakse ja laukoi pallon vasempaan alanurkkaan, josta hyvin mukana tilanteessa ollut Otso Knuuttila sitä ei kiinni saanut. Maalin jälkeen Tomi Kurvinen hyppäsi sisään Yacoobin tilalle.

2–0 maalin jälkeen ottelu eteni täysin punamustien hallinnassa. PK vyörytti hyökkäyksiään ja seuraava maali näki päivänvalon vajaa kymmenen minuuttia edellisestä. Joni Korhonen sai pallon noin 20 metriin ja laukoi sen siitä terävällä laukauksella maalin oikeaan alanurkkaan. ”Korkin” iltapäivän toisen maalin jälkeen Juuso Ollila tuli sivuun ja Patrick Aaltonen hyppäsi hänen tilalleen. Aaltonen ei ehtinyt edes viittä minuuttia olla kentällä, kun hän pääsi murtautumaan boksiin ja keskittämään. Vitosen viivalla päivysti Ville Salmikivi, joka puski pallon NJS:n puolustajan nenän edestä maaliin ja lisäsi punamustien johdon jo neljään. Tämä oli Salmarille ensimmäinen maali punamustassa paidassa paluun jälkeen.

Viimeisen vartin aikana NJS sai peliään jälleen jollain tavoin auki ja mm. Kelechi Anyamele pääsi kokeilemaan hyvästä paikasta vapaapotkua. Laukaus kuitenkin kohdistui päin Korkiakoskea ja se oli helppo pala maalivahdille. Kymmenen minuuttia ennen loppua Korkiakosken heikkoon syöttöön pääsi NJS-pelaaja väliin. Ennen kuin laukaus lähti, Biran Jeng taklasi häntä takaapäin. Tuomari näytti palloa pilkulle jo kolmatta kertaa ottelussa sekä ”Birrille” toista varoitusta ja punaista. Aapo Mäki asteli tällä kertaa pallon taakse, mutta Korkiakoski oli jälleen rautaa. Mäen maata pitkin lähteneen laukauksen Korkiakoski nappasi hienosti vasemmasta nurkasta. NJS pystyi luomaan muutamia tilanteita PK:n maalille, mutta maaleja ei enää nähty. Lopputulos täten kirjattiin luvuin 4–0.

”Otettiin toiselle puoliajalle prässiä aavistuksen alaspäin, että saatiin selustaa paremmin tukittua. Muistutettiin siitä, että toisen jakson alut on ollut meille usein vaikeita. Tänään se ei sitä kuitenkaan ollut, vaan meiltä löytyi aggressiivisuutta sekä energiaa hyvin. Saatiin peli sitä myöten ratkaistua ja loppu lasketeltiin maaliin”, jatkoi Siikava.

Illan iso nimi Toni Korkiakoski kertoi ajatuksiaan matsin jälkeen videohaastattelussa: https://www.facebook.com/806490242725147/posts/4222993714408099/

 

PK-35 miehet kiittää kannattajiaan hienosta tunnelmasta Pihliksen lauantai-iltapäivässä. PK-35 palaa MagneCit Areenalle jälleen kahden viikon kuluttua, kun vieraaksi saapuu Järvenpään Palloseura. Sitä ennen viikon päästä sunnuntaina luvassa Mikkelin vierailu Mikkelin Pallo-Kissojen ollessa isäntä.