pallopaa.net    

       

Lauantain kirpakassa syysilmassa pelattiin PK-35:n kauden viimeinen kotiottelu Miesten Kakkosessa. Vieraaksi Pihlikseen oli saapunut Kultsu FC Joutsenosta. Otteluun PK-35 lähti kovalla avauskokoonpanolla:

Korkiakoski – Kurvinen, Helvelahti, Koskinen, Aaltonen – Jeng, Lepola, Terävä, Adam – Tirkkonen, Salmikivi.

1.puoliaika

PK-35:n alku ottelusta oli hermostunut ja syötöt eivät tuntuneet löytävän oikeaa osoitetta. Kultsun Yusuke Unoki pääsi laukomaan muutaman minuutin kohdalla Biran Jengin harhasyötön jälkeen, mutta hänen laukaus meni hieman Toni Korkiakosken vartioiman maalin ohi. PK-35 pääsi haparoivan alun jälkeen ottamaan peliä haltuunsa ja Yassin Adam pystyi järjestelemään oikealta laidaltaan parikin vaarallista tilannetta.

PK-35 vahva paine jatkui Kultsun puolustuspäässä ja palkinto siitä tuli 21.minuutilla, kun Esa Terävä pääsi puskemaan pallon maaliin kulmapotkusta. Tilanteessa Marko Koskinen jatkoi pallon takatolpalta maalille ja ”Eski” oli paikalla puskemassa pallon maaliin maaliviivalta. Maalin jälkeen peli aaltoili enemmän ja myös Kultsu pääsi taas peliin paremmin mukaan.

Puoliajan loppuun nähtiin luultavasti Pihliksen kauden komein osuma. Yassin Adam sai pallon PK:n puolustusalueella Kultsun kulmapotkun jälkeen. Adam raivasi tietään kohti Kultsun maalia ohittaen vastustajan kerrallaan. Ensimmäisen yrityksen Kultsun maalivahti Joona Halla pystyi torjumaan, mutta paluupallon Adam viimeisteli varmasti sisään. Puoliajalle mentiin näin 2–0 tilanteesta.

2.puoliaika

Toinen nelivitonen oli oikeastaan täyttä PK-35:n dominointia alusta loppuun. PK iski painetta Kultsun puolustusalueelle ja vaarallisia tilanteita nähtiin jatkuvalla syötöllä. Vahva paine alkoi myös tuottamaan tulosta 61.minuutilla. Yassin Adam pääsi läpi vasemmalta ja hänen loistava syöttönsä tavoitti Patrick Aaltosen, jolla oli helppo työ lähietäisyydeltä viimeistellä pallo tyhjään maaliin. Maalin yhteydessä PK-35 suoritti triplavaihdon. Esa Terävä, Ville Salmikivi sekä Tomi Kurvinen tulivat vaihtoon ja kentälle hyppäsi kolmikko Joni Korhonen, Jonathan Muzinga sekä Otto Jurvainen.

Maalipörssin kärjessä viihtyvä Muzinga ei tarvinnut montaa minuuttia kentällä kun jo helähti. Jaakko Lepolan erinomainen pystysyöttö löysi Muzingan, joka pienen pompun kautta viimeisteli pallon maaliin lopulta polvellaan. Vajaa kymmenen minuuttia edellisestä ja taas pallo löysi tiensä maaliin. Huippupelin pelanneen Yassin Adamin keskitys löysi Muzingan, joka puski pallon läheltä sisään. Ja kun vauhtiin on päässyt mitä sitä himmailemaan. Neljä minuuttia edellisestä Muzinga päästiin pelaamaan läpi ja varmalla sijoituksella pallo ohi Kultsu-veskari Joona Hallan. Kolmen maalin myötä Muzinga on iskenyt pallon maaliin tämän kauden Kakkosessa 11 kertaa.

Ottelun lopputulokseksi jäi lopulta 6–0. Tulos tarkoittaa sitä, että vierasjoukkue Kultsun putoaminen Kolmoseen varmistui.

 

Hyvällä pelipäällä ollut Yassin Adam oli tyytyväinen ottelun jälkeen: https://www.facebook.com/watch/?v=370675100976118

 

Päävalmentaja Jarkko Siikava ei ollut tyytyväinen avausjakson esitykseen

- Meiltä oli hieman hermostunut alku ja se näkyi meidän kaikessa tekemisessä. Kultsu lähti todella kovalla prässillä ja se tehosi meihin alkuminuuteilla.

- Myös meidän avausmaalin jälkeen hyökättiin vähän hätäisesti ja ei saatu tarpeeksi pitkiä hyökkäyksiä.

Helpottavan 2–0 maalin jälkeen Siikavan mukaan toiselle puoliajalla oli helppo lähteä.

- Toisen jakson alku lähinnä odoteltiin, milloin saadaan se kolmas maali. Sen jälkeen niitä alkoi tulemaankin. Oli myös tärkeää saada hyvin minuutteja usealle pelaajalle.

- Aikainen triplavaihto tehtiin myös varotoimenpiteenä, koska kolmikko (Terävä, Salmikivi, Kurvinen) ovat yhden varoituksen päästä pelikiellosta. Ikävä kyllä Aapi sai sen kauden neljännen varoituksen jo avausjaksolla ja hän on siten pelikiellossa viikon päästä.

- Totta kai, kokonaisuuteen on helppo olla tyytyväinen, kun tulostaululla on 6–0.

PK-35:n taistelu lohkovoitosta jatkuu ensi lauantaina, kun sarjakakkonen PEPO isännöi PK:ta Lappeenrannassa.

- Huomasi matsin jälkeen, että kaikki joukkueesta jo odottavat tuota peliä. Se on ihan selvä asia. Nämä ovat niitä viikkoja ja pelejä miksi tätä hommaa tehdään.

 

PK-35 kiittää kaikkia kannattajia sekä yhteistyökumppaneita kuluneen kauden kotiotteluista. Vielä puristetaan kaksi matsia vieraissa. Toivottavasti kannattajiamme nähdään myös siellä!