pallopaa.net    

       

Kauden toiseksi viimeinen pelipäivä on tänään, kun PK-35 matkustaa Lappeenrantaan PEPO:n vieraaksi. Pelipäivän esittelyssä kuullaan kahta PK-35:n nuoremman kaartin pelaajaa, kun tutustumme maalivahti Aaro Reiniluotoon sekä hyökkääjä Roope Hammariin.

Aaro Reiniluoto

Armeijassa kesään asti ollut Aaro Reiniluoto, 20, ei ole tällä kaudella päässyt vielä debytoimaan Kakkosen peleissä. Debyytti Kakkosessa tuli lainakomennuksella Atlantiksessa.

”Ihan hyvin kausi on mennyt tähän mennessä, varsinkin kun viime kauteen vertaa. Viime kaudella hajosi reisi ja armeijaan lähdön jälkeen loppukausi meni aika plörinäksi. Atlantiksessa lainalla sain hyvin minuutteja aikuisten peleistä, joka oli totta kai hyvä.”

”Totta kai sitä toivoisi, että saisi tässä loppukaudesta vielä minuutteja, kun joutunut olemaan nyt penkillä. Kyllä sitä toki osasi myös odottaa, tässä sen verran isoja pelejä pelataan.”

Aaro oli reilun kahden kuukauden ajan Atlantiksessa lainalla. Peliaikaa tuli niin Kakkosessa, Kolmosessa sekä myös parin matsin verran ASM:ssä. Kakkosen otteluista ensimmäisestä tuli hieno nollapeli Pallo-Iiroja vastaan, mutta jälkimmäinen matsi oli murheellinen GrIFK:n takoessa viisi maalia Aaron selän taakse.

”Oli kivaa päästä pelaamaan. Lähtökohtaisesti pelasin Kolmosessa Akatemia-joukkueen pelejä ja siihen tuli lopulta pari Kakkosen peliä ns. bonuksena. Se toimi omalta osalta aika hyvin, että treenasin samalla myös PK:n kanssa jonkin verran.”

”Oli Atlantiksessa pelaamisessa omat ongelmansa. Pientä kielimuuria oli, kun en aikaisemmin ollut englanniksi peliä ohjannut ja pelaajat eivät edessä kovinkaan hyvin englantia edes puhuneet. Kyllä siihen tottui, samaa peliä se kuitenkin on.”

Jalkapalloura

Aaro on aloittanut jalkapallon pelaamisen Helsingin Palloseurassa, josta matka jatkui 12-vuotiaana HJK/Westiin.

”Kolmen Klubivuoden jälkeen siirryin PK:n riveihin B-junioreissa. On siis jo viides kausi käynnissä Punamustissa.”

Aaro on nauttinut ajastaan Pihliksessä.

”On ollut todella hienoa edustaa PK:ta. Ollaan pelattu jokaisena mun junnuvuotena talvella SM-karsinnoissa, joka kertoo musta aika hyvin seuran panostuksista. Myös miesten puolella ollaan menty jatkuvasti eteenpäin siitä, missä oltiin silloin viisi vuotta silloin. Myös olosuhteet on mennyt hienosti eteenpäin ihan näin viimeisen vuoden sisällä.”

Nuori veskari oli ensimmäistä kertaa edustusjoukkueen treeneissä mukana loppuvuodesta 2018.

”Kyllä sen on huomannut, että tempo treeneissä on jatkuvasti noussut ja tunnutaan vaativan koko ajan enemmän. Meillä oli hyvä vaatimustaso harjoituksissa jo silloin kun pelasimme Kolmosessa. On siellä miesten treeneissä aina ihan erilainen intensiteetti mitä esim. A-junioreissa.”

Aaro antaa kehuja tämän hetken työkavereilleen, maalivahtivalmentaja Heikki Kärkkäiselle sekä Toni Korkiakoskelle.

”Heikki on hyvä mv-koutsi. Heikki osaa jeesata tosi hyvin ihan kaikessa peruspelaamiseen liittyvässä ja treenit on tosi monipuolisia. Meillä on tosi hyvä rytmi treenaamisessa ja otetaan myös hyvin huomioon aina tuleva matsi.”

”Toni on tosi hyvä tyyppi ja aina hyvällä asenteella treenaamisessa. Meillä on aina positiivinen ilmapiiri tehdä hommia, joka on tosi hyvä asia.”

Tulevaisuuden suunnitelmista Aaro ei vielä kovinkaan paljoa paljasta.

”Pidemmällä aikavälillä haluaisin pelata totta kai mahdollisimman korkealla tasolla. Miten pystyy kehittymään ja onnistumaan näytönpaikoissa, siinähän se ratkeaa. Ensi kaudesta päätökset tehdään myöhemmin, totta kai on iso halu saada vakituisesti peliaikaa miesten sarjoissa.”

 

 

Roope Hammar

Toisena pelaajana esittelyssä tänään kuullaan Roope Hammaria. Nuori hyökkääjä siirtyi täksi kaudeksi PK-35:n riveihin ja hän on päässyt kauden aikana kentällä yhteensä kuudessa ottelussa.

”Tämä on nyt toinen kausi, kun treenaan täysin miesten joukkueen kanssa. Oon mennyt omasta mielestä tosi paljon eteenpäin tämän kauden aikana. Siistiä, että on päässyt treenaamaan Korkkien, Salmarien ja kumppanien kanssa. On huomannut, että tällaisten kovien pelaajien vaatimustaso ihan treeneissä on tosi kova. Toisaalta on myös huomannut, ettei itsellä se taso nyt niin kaukana ole.”

Roope on pelannut kauden aikana kuuden ottelun aikana yhteensä 64 minuuttia. 19-vuotias nuori mies ei tietenkään täysin tyytyväinen siihen määrään ole.

”En ole noissa peleissä päässyt aivan optimaalisesti peliin mukaan, joka on totta kai harmittanut.”

Jalkapalloura

Ura jalkapallon parissa Roopella alkoi Saukkolan Pallossa, mutta nuorena hän muutti perheensä kanssa Raumalle.

”Pelasin hetken aikaa FC Raumassa, mutta kun pelasimme Pallo-Iiroja vastaan, niin he alkoivat laittaa viestiä, tulisinko sinne pelaamaan. Pallo-Iirot on kuitenkin Raumalla selvästi se ykkösjengi.”

Yläasteen jälkeen Roope muutti lukion/futiksen perässä Helsinkiin. Lopulta koko perhe muutti myös samaan aikaan Raumalta Helsinkiin.

”Itsellä kävi tosi hyvä tsägä silloin futiksen suhteen, kun KäPan talenttivalmentaja Marko Honkanen otti muhun yhteyttä ja pääsin KäPan B-junioreihin. Ilman sitä en tiedä mitä olisin tehnyt. Täytyy sanoa, että oli aikamoinen tasoero treeneissä ja peleissä KäPassa, kun vertaa Pallo-Iiroihin.”

”Ei Raumalla treenit niin erilaisia ollut mitä täällä. Pelaajien taso oli vain aivan eritasolla KäPassa ja kaikki pelaajat olivat tosi hyvällä motivaatiolla mukana. Se ei ikävä Raumalla ollut aina näin.”

Käpylän Pallon rooli Roopen uralla on ollut todella merkittävä.

”Siis en todellakaan olisi tässä ilman KäPaa. Tuntui, että kehityin ensimmäisen puolen vuoden ajan KäPassa enemmän, mitä sitä aikaisemmin Pallo-Iiroissa koko elämäni aikana. Jokainen pelaaja, joka menee läpi sen KäPan putken, niin hänellä on oikeastaan valmiiksi jo tietyt pelin peruselementit kasassa.”

Viime kausi oli Roopen ensimmäinen miesten peleissä, mutta kun vastuuta ei tullut KäPassa, niin hän haki sitä lainasopimuksilla Atlantiksesta sekä TiPSistä.

”Treenasin lainajengissä pari kertaa viikossa ja pari kertaa sitten KäPan kanssa. Oli tosi hyvä päästä pelaamaan miesten pelejä. Jos ajattelee mun vahvuuksia (nopeus, ketteryys ja hyvä pallotatsi), niin jotkin Kolmosen pelit oli tosi kivoja ja siellä oli aika hauskaa pelata, kun ei puolustajat siellä aina nopeimmasta päästä ole. Toki fyysisyys on siellä aivan eritasolla.”

Viime kauden päätteeksi Roope halusi katsoa uusia tuulia ja pelata samalla mahdollisimman korkealla tasolla. Joulukuussa julkaistiin lopulta sopimus PK-35:n kanssa.

”Jäin katsomaan KäPan Kolmoseen tippumisen jälkeen vaihtoehtoja, missä seuraavaksi voisi pelata. Pelasin Kolmosta PK:ta vastaan jo kesällä, josta oli jäänyt ihan hyvä kuva jengistä. Tulin PK:n try-out matsiin, joka meni hyvin, josta alkoi joku muutaman viikon jakso, että miten pärjään mukana. Ihan hyvin ilmeisesti pärjäsin, kun Jare soitteli sen jälkeen, että voitaisiin tehdä sopimus.”

”Oli tosi hieno fiilis silloin, kun sain sopimuksen tänne. En olisi voinut kuvitellakaan, että pääsisi näin kovien kavereiden ympärille pelaamaan ja treenaamaan päivittäin.”

Roope kertoo, että kokeneemmat pelaajat ovat auttaneet häntä paljon kauden aikana.

”Ihan tässä yhdessä tämän viikon treenissä Korkki selitti mulle prässipelaamisesta esimerkkiä, miten mun kannattaisi se pelata. Varsinkin Korkilta ja Salmarilta on tullut tosi paljon apuja ihan pelipaikkakohtaisesta pelaamisesta. Siitä on ollut tosi paljon apua. Tuntuu myös, että olen kasvanut tosi paljon tämän kauden aikana pelaajana.”

Roope antaa PK-35:lle seuranakin ruusuja.

”Täällä on tosi hieno pelata ja Pihliksen tunnelma on hemmetin siisti. Tämä seura on tosi yhteisöllinen ja on koko ajan tuntenut kuuluvansa selvästi johonkin.”

Tulevaisuudessa Roope näkee itsensä Kakkosta isommilla kentillä.

”Suuri unelma olisi päästä pelaamaan ulkomaille, mutta totta kai sitä ennen pitää ottaa muita steppejä. Ensi kausi on hieman haastava, kun menen armeijaan tammikuusta lähtien. Ykköstavoite olisi kuitenkin saada jatkodiili PK:sta ja jatkaa taistelua peliajasta myös ensi kaudella. Oon kuitenkin huomannut kauden aikana, että oma taso kyllä riittää.”

 

 

Kiitokset Aarolle ja Roopelle haastatteluista. PEPO – PK-35 tänään klo 14 Sammonlahden tekonurmella!