pallopaa.net    

       

Lauantaina pelattiin Kakkosen A-lohkon toiseksi viimeisen kierroksen ottelu Lappeenrannassa. PK-35 matkusti Sammonlahden tekonurmelle Lappeenrantaan PEPO:n vieraaksi. Panokset olivat selvät, PK:n voitolla tai tasapelillä nousu Ykköseen varmistuu. Jos PEPO voittaisi ottelun, jännitys huipentuisi kauden viimeiselle kierrokselle. PK-35 lähti otteluun seuraavalla kokoonpanolla:

Korkiakoski – Kurvinen, Jeng, Koskinen, Aaltonen – Korhonen, Lepola, Thurling, Adam – Terävä, Salmikivi.

1.puoliaika

Ottelu alkoi heti vauhdikkaasti ja ensimmäisellä minuutilla PEPO:n pelaaja sai loistavan maalintekopaikan. Toni Korkiakoski hoiti tilanteen maalillaan kuitenkin hyvällä torjunnalla. Koko avausjakson ajan PEPO pystyi luomaan kelpo maalintekopaikkoja. Leon Augustolla oli 10. minuutilla hyvä paikka, mutta hänen laukaus oikealta laidalta osui sivuverkkoon. Myös Nikke Veikkasella oli paikka viedä PEPO johtoon, mutta Korkiakoski hoiti tilanteen. 

Puoliajan loppua kohden mentäessä PEPO pystyi hallitsemaan ottelun tapahtumia entistä enemmän ja Alieu Ceesay puskikin pallon sivurajaheitosta maaliin. Tilanteessa Ceesay’n nähtiin kuitenkin rikkoneen Biran Jengiä, joten tuloksena oli PK:n vapaapotku. 

Vierasjoukkueella oli puoliajan aikana kaksi hyvää mahdollisuutta. Ville Salmikivellä oli paikka pienestä kulmasta PK:n hyvän hyökkäyksen jälkeen. Salmarin laukauksen Jonathan Jäntti PEPO-maalilla pystyi torjumaan. Toinen hyvä tilaisuus tuli kulmapotkusta Marko Koskisen voitettua ykköspallon. Pallo pomppi takatolpalle, jossa päivysti Tomi Kurvinen, mutta hänen laukauksensa epäonnistui karkeasti. 

Puoliajalle mentiin maalittomasta tilanteesta.

2.puoliaika

Valkoisessa peliasussa pelannut vierasjoukkue tuli kovaa toiselle puoliajalle. Heti ensihetkillä Esa Terävä pelasi paikan Yassin Adamille, jonka laukaus noin 15 metristä lähti terävästi kohti etuylänurkkaa. Jäntti oli tilanteen tasalla ja torjui pallon kulmapotkuksi. 

”Bobi” Adam ei kuitenkaan tarvitse kahta paikkaa enempää onnistuakseen. Viisi minuuttia edellisestä Adam sai pallon oikealla laidallaan. Adam laittoi kaksi puolustajaa vipuun ja laukoi pallon Jäntin käsien kautta takanurkkaan. Adam ei turhia tuuletellut, mutta monipäinen PK-35:n kannattajajoukko sai paljon iloa kylmään lauantaipäivään. 

Maalin jälkeen PEPO otti enemmän pallonhallintaa itselleen, mutta PK-35 piti tilanteen hyvin kontrollissa. PEPO sai parhaimmat tilanteensa lähinnä erikoistilanteista. Reilun tunnin jälkeen Leon Augusto laukoi komean vaparin, mutta Toni Korkiakosken torjunta oli laukaustakin komeampi. Noin 80. minuutilla Alieu Ceesay pääsi kokeilemaan viimeistelyä Korkiakosken laukauksen jälkeen. Marko Koskinen hoiti maalivahdin töitä maaliviivalla ja putsasi pallon väljemmille vesille.

Vaihdosta kentälle tullut Jonathan Muzinga pääsi viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua kokeilemaan läpiajosta maalintekoa. Muzingan viimeistely-yritys meni niukasti ohi tolpan, joten lopullista ratkaisua ei nähty.

PEPO sai viimeisten hetkien aikana erikoistilanteiden kautta luotua painetta PK-päätyyn. Lisäajan kolmannella minuutilla Eetu Suoraniemi pääsi täydellisen hulabaloon jälkeen iskemään PEPO:n ottelussa tasoihin. Tilanteen jälkeen Toni Korkiakoski hieman loukkasi itseään, miestä paikkailtiin hetki ja hän pystyi jatkamaan ottelua. Lisäaikaa pelattiin lopulta yhdeksän minuuttia ja yhden paikan PEPO sai vielä luotua, jonka Korkiakoski kuitenkin torjui. Todella viihdyttävä ja tapahtumarikas 100 minuuttia nähtiin, joka päättyi riemukkaisiin PK-juhliin.

 

Jarkko Siikavan kommentit

PK-35:n päävalmentaja Jarkko Siikava oli ottelun jälkeen luonnollisesti erittäin iloinen.

- Ei voisi paremmat fiilikset olla. Lokakuussa 2019 aloitettiin valmistautuminen kauteen, josta lähtien aloitettiin määrätietoisesti rakentamaan joukkuetta. Sen jälkeen treenattiin laadukkaasti, jota tietenkin korona hieman sotki. Tässä se iso palkinto siitä työstä on.

Itse lauantain otteluun Siikava oli myös tyytyväinen.

- Totta kai, kun puhutaan näistä kauden tärkeistä otteluista, niin tunteet ovat luonnollisesti pinnassa molemmilla joukkueilla. Vaikeita otteluita myös tuomaristolle. Paljon tapahtumia, repimisiä sun muita tuli todella runsaasti ottelun ajan. Hyvä syksyinen taistelupeli nähtiin.

- Meidän koko joukkueen puolustuspeli oli tänäänkin todella laadukasta, varsinkin toisen puoliajalla. Se on antanut meille mahdollisuuden voittoon läpi kauden. Tänään emme voittaneet, mutta saimme riittävän tuloksen.

 

Tarkempien kausianalyysien aika on myöhemmin. Kauden viimeinen ottelu pelataan ensi viikon lauantaina, kun PK-35 matkustaa Espoonlahteen EPS:n vieraaksi.