Kuva

PK-35:n kolmas uusi hankinta kaudelle 2021 on Matias Hänninen. HIFK:ssa viimeiset 11 kautta pelannut Hänninen odottaa uutta haastetta innolla.

- On todella innostuneet fiilikset sopimuksesta, ihan kun pääsisi Linnanmäen vuoristorataan ensimmäistä kertaa!

- 11 vuotta on todella pitkä aika futiksessa ja sen taakse jättäminen on tietenkin haikeaa ja jollain tapaa haastavaa. Siitä huolimatta minulla on todella innostuneet fiilikset olla nyt PK:n mukana. Kiva saada uusia virikkeitä ja päästä uuteen ympäristöön, PK sopi erinomaisesti koko omaan elämäntilanteeseeni. Olen todella iloinen siitä, että pääsen kokemaan uutta pitkän HIFK-uran jälkeen.

29-vuotias Hänninen pelasi viime kauden aikana yhdeksän ottelua Veikkausliigaa. Kuten olettaa saattaa, Hänninen ei aivan tyytyväinen ollut saamaansa peliaikaan.

- Totta kai sitä haluaa mahdollisimman paljon vastuuta ja sen puute viime kaudella ärsytti. Mielestäni olisin ansainnut enemmän peliaikaa, mutta valmentaja tietenkin päättää ketkä pelaa. Ei sille itse oikein mitään muuta voi kuin antaa kaikkensa aina treeneissä ja peleissä.

Hänninen siirtyi kasvattajaseurastaan Kontusta HIFK:n riveihin vuonna 2010. Sen jälkeen Hänninen nousi seuralegendaksi ja joukkueen kannattajien suursuosikiksi. Vastuu HIFK:ssa oli vähenemään päin kahden viime kauden ajan, ja hän oli pidemmän aikaa jo punninnut lähtöä.

- Olihan sitä aikaisemminkin miettinyt, että tarvitsisi mahdollisesti uuden alun jossain muualla. Siirron olisi voinut tehdä aikaisemminkin, mutta nyt siihen oli omasta mielestä sopiva aika.

Hänninen edusti juniorina myös hetken aikaa PK-35:tä.

- B-juniori-iässä pelasin puolen vuoden ajan PK:ssa. Olin Kontussa pelannut koko urani, mutta pari kaveria mut houkutteli silloin PK:hon. Taidettiin pelata silloin B-junioreiden Ykkösessä. Sain hyvin vastuuta ja pari maaliakin tein keskikentällä. Mulle luvattiin silloin 16-vuotiaana paikka sitten Kontun edustusjoukkueessa, joten palasin aika nopeasti takaisin Kontulaan.

Oikean laitapuolustajan paikalla useimmiten nähty Hänninen odottaa Ykkösen kauden alkua jo vesi kielellä.

- Kertaalleen nousimme HIFK:n kanssa sukkana Kakkosesta Veikkausliigaan, PK on jo samalla tavalla noussut Kolmosesta Ykköseen, joten ehkä ihan samaa ei voi odottaa. Toki siitä lähdetään, että kaikki matsit voitetaan.

- Ykkönen on todella kova sarja ja ainakin melkein ammattilaissarja. Jokaisessa joukkueessa on todella hyviä yksilöitä ja meidän pitää olla myös valmiina sarjan haasteisiin. Kimi ja muu valmennus varmasti tiedostavat tämän saman asian. Kyllä mä uskon, että me pystymme hyvään ehjään kauteen.

Hänniselle joukkueessa on monia tuttuja kasvoja. He olivat PK-35:n kapteeni Esa Terävän kanssa monen kauden ajan tutkapari HIFK:n oikealla laidalla.

- Helpottaahan se todella paljon, että täällä on aika monta tuttua pelaajaa jo ennestään. Se auttaa joukkueeseen mukaan pääsyä niin kentällä kuin sen ulkopuolella.

Hänninen on pyörinyt jalkapallopiireissä monen kauden ajan, mutta iän puolesta hyviä pelivuosia olisi luvassa vielä runsaasti.

- Totta kai pyrin pelaamaan joka vuosi mahdollisimman korkealla tasolla mahdollisimman hyvin. Mä tarvitsin uutta alkua ja nostetta futisuralle ja uskon, että tämä on hyvä steppi siihen.

Kuva

Päävalmentaja Kim Raimi näkee Hännisen tuovan paljon lisäarvoa joukkueen pelaamiseen.

- ”Masa” tuo meille valtavasti arvokasta kokemusta takalinjoille. Herran kanssa käydyistä keskusteluista on aistinut varsin vahvasti, että hän hyppää mukaan prosessiin todella motivoituneena ja avoimena uutta kohtaan, joka on meille ensisijaisen tärkeää. Masa tuo myös lisää vaadittavaa ammattimaisuutta toimintaamme ja hän on iso lisä meidän laitapuolustajien kavalkadiin.

- Pelaajatyyppinä Masa on varsin ketterästi liikkuva terrierimäinen puolustaja, jonka jalat käyvät aamusta iltaan. Hänellä on myös kyky tukea joukkueen hyökkäyspelaamista meidän vaatimalla tavalla. Masa on myös huikea joukkuepelaaja, joka antaa aina kaikkensa kentällä joukkueen edun eteen.

 

Hännisen sopimus kattaa kauden 2021 ja hän on PK-35:n 13:s sopimuspelaaja. Viimeinen 24:s luukku, aukeaa huomenna, jouluaattona klo 10. Kannattaa vielä silloin olla kuulolla.

 

ps. Muistakaa, että PK-35:n kausikortit kaudelle 2021 ovat saatavilla. Loppuvuoden ajan normikausari vain 50€, eli alennushinta on käytettävissä enää reilun viikon ajan.

Ostoksille --> https://www.ilmarix.fi/tietoverkko/isoilmari.nsf/ilmoall?openform&s=n&id=EC9EA9310410ABA7C2258630002C81C1