pallopaa.net    

       

Kuva
Joukkue uusi fysioterapeutti Peetu Lehmus vetämässä lämmittelyjä maanantain harjoituksissa.

 

PK-35 Miesten edustusjoukkue palasi harjoituksiin toden teolla maanantaina 4. tammikuuta Talin Jalkapallohallissa. Paikalla olivat lähes kaikki sopimuspelaajat, jonka lisäksi muutama testipelaaja oli antamassa näyttöjä.

Jututimme päävalmentaja Kim Raimia joukkueen tilasta. PK-35:llä on tällä hetkelle 20 sopimuspelaajaa, joista kaksi on maalivahteja.

- Meillä on todella hyvä tilanne juuri nyt. Se on aika samanlainen tilanne mitä viime vuonna, kun nousimme Kakkoseen. Emme ole jääneet laakereille lepäämään, vaan olemme alkaneet tehostaa omaa toimintaamme parempaan suuntaan. Olemme onnistuneet siinä todella hyvin, ja pystymme sillä luomaan ehkä pientä kilpailuetua muihin joukkueisiin. Se on sillä tavoin tärkeää, että raha ei ole meidän vahvin kilpailuvalttimme.

PK-35 etsii vielä vahvistuksia joukkueeseen, mutta Raimi ei paljasta mitään tiettyä määrää kuinka monta pelaajaa olisi vielä sisään tulossa.

- Meillä on nyt hyvä runko kasassa, johon luotamme. Neuvotteluja on toki myös käynnissä edelleen, sekä meillä pelanneiden että ulkopuolisten mielenkiintoisten pelaajien kanssa.

- Lähtökohtaisesti etsimme yhden maalivahdin lisäksi vielä yhtä ulkopuolista kenttäpelaajaa puolustuspäähän. Keskikentälle ja hyökkäykseen haemme vielä lisää laajuutta. Laidoille meillä on erilaisia pelaajatyyppejä aika hyvin, mutta pidämme tietenkin silmät auki myös sen suhteen.

PK-35 harjoitteli kolmen viikon ajan marras-joulukuussa hyvin testipelaaja voittoisesti. Tammikuun harjoitukset aloitettiin maanantaina ja ensimmäisen viikkoon sisältyi kolme harjoitusta sekä joukkueen aloituspalaveri. Palaverissa joukkue kävi läpi toimintastrategiaa, -kulttuuria sekä myös pelillisiä asioita tulevalle kaudelle.

- Tämä avausviikko oli hieman tälläistä tunnustelua ja valmistautumista tulevaan. Yritämme luoda heti alusta alkaen tänne ilmapiirin, että pelaajien on hyvä tulla tapahtumiin. Ensimmäisen viikon isoin anti oli kuitenkin se, että kaikki olivat koolla pitkästä aikaa ja pelaajista huokuu nälkä pitkän matkan päähän. Se on valmentajalle erinomainen signaali tulevaan.

- Tietynlainen prosessi lähtee käyntiin tulevan maanantain harjoituksissa. Silloin sukellamme toden teolla meidän pelilliseen asioihin. Meillä on oma filosofia tukena lähteä käymään niitä asioita läpi. Se ei välttämättä ole helpoin tapa, eikä semmoinen millä näitä asioita useimmiten tehdään. Ensimmäisenä prioriteettina on vahvistaa identiteettiämme, sekä priorisoida alueita, joille annamme ison strategisen arvon.

PK-35 pelaa ainakin kaksi harjoitusottelua tammikuussa, ennen helmikuun Suomen Cupia. Ne ovat myös tärkeässä osassa nyt alkavassa prosessissa.

- Ykkösasiahan on se, kun tulemme harjoituksiin tai matsiin, olemme yhtenäinen ja oikealla tavalla nälkäinen ryhmä. Lähdemme silti kilpailemaan mahdollisimman kovaa myös toisiamme vastaan, näin pääsemme käsiksi voittamisen perusteisiin. Treenipeleissä on vielä tärkeämpää kuitenkin se, että pystymme reflektoimaan sitä, miten kehityimme asioissa, joita olemme kerenneet jo käydä läpi.

- Totta kai myös kierrätämme pelaajia varmasti laajemmin treenipeleissä ja esimerkiksi NJS-ottelussa varmasti kaikki pelaajat pääsevät kentälle.

Helmikuun Suomen Cupissa PK-35 pelaa samassa lohkossa MuSan, EIF:n ja TPS:n kanssa.

- Haluamme pärjätä cupissa. Emme tule rikkomaan meidän kauteen valmistautumista liikaa niiden otteluiden takia, mutta ne ovat todella hyviä kilpailullisia näytönpaikkoja sekä yksilöille, että joukkueelle. Varmasti myös rotaation määrä laskee hiukan harjoitusotteluista niihin otteluihin, pyrkimyksemme on kuitenkin luoda edellytykset otteluiden voittamiselle.

 

PK-35:n tammi- ja helmikuun otteluohjelma:

La 16.1. 16:00 NJS – PK-35 @ Nurmijärven tekonurmi
La 23.1. 15:00 KTP – PK-35 @ Arto Tolsa Areena

La 6.2. 13:30 PK-35 – MuSa @ Talin Jalkapallohalli (SC)
La 13.2. 15:00 EIF – PK-35 @ Tammisaaren Keskuskenttä (SC)
La 20.2. 13:00 TPS – PK-35 @ LähiTapiola-areena (SC)