OTTELURAPORTTI:

TIPS - PK-35 1-1 (1-0)

 

  

 

Kolmen helteisen kierroksen jälkeen pelattiin Tikkurilassa hyvin erilaisissa olosuhteissa. Vettä tuli rauhallisesti lähes koko ottelun ajan, mikä toisaalta teki jo valmiiksi upeasta nurmikentästä vieläkin nopeamman. Tämä tuntui sopivan molemmille joukkueille. Sekä TiPS että PK halusivat pitää ja liikutella palloa, ja rakentaa sitä kautta maalipaikkoja.

 

Avausjakso oli kauttaaltaan todella laadukasta jalkapalloa. Molemmat joukkueet liikutteli palloa terävillä syötöillä ja peli etenikin melko tasaisena ensimmäiset parikymmentä minuuttia. Muutamaa erikoistilannetta lukuun ottamatta kumpikaan ei hyvistä syöttökombinaatioista huolimatta päässyt vaarallisille tekopaikoille.

 

25 minuutin pelin jälkeen Amanda Rantanen riisti pallon kotijoukkueen puolustukselta ja pääsi puolittaiseen läpiajoon. Kova matala laukaus vasurilla painui kuitenkin hieman Riina Isokäännän vartioiman TiPS-maalin ohitse.

 

Minuuttia myöhemmin kotijoukkue siirtyi 1-0 johtoon. TiPS liikutteli palloa lyhyillä syötöillä kentän kulmalla. Lopulta Jenna Topra murtautui ennakkoluulottomasti kuljettaen aina päätyrajalle asti. Punamustien puolustus ei päässyt peittämään keskitystä ja Nora Lehto viimeisteli maalin edestä TiPSin johto-osuman.

 

Samassa ottelun erotuomari Joona Kontinen joutui jättämään pelin kesken loukkaantumisen takia. Muutaman minuutin ylimääräisen tauon aikana vieraat kokosivat rivejään ja PK jatkoikin siitä mihin oli ennen takaiskua jäänyt.

 

Toisen ottelun putkeen vasemmalla laidalla aloittanut Katja Hakala pelasi pallon kaksi maalia TPS-pelissä iskeneelle Anita Abulle. Hyökkääjä antoi vahvan suojauksen jälkeen oivallisen laidanvaihdon kohti Olivia Kåhrea. Laitapakki tuli rohkeasti tilanteeseen ja löysi rangaistusalueen sisältä Marie Mäkisen. 19-vuotias laituri harhautti kotijoukkueen puolustajan ohi ja eteni kohti maalia. Mäkinen oli löytää Abun takatolpalta, mutta TiPS-puolustus ehti juuri ja juuri väliin.

 

Tasainen puoliaika vihellettiin päätökseen lopulta yli seitsemän lisäminuutin jälkeen ja vierasjoukkue löysi itsensä jälleen uudenlaisesta tilanteesta. Ensimmäistä kertaa alkukauden aikana joukkue oli tappiolla, mutta pukukopissa ei syystäkään synkistelty. Sen verran pirteän jakson Punamustat pelasivat.

 

Kopista tulikin päättäväinen vierasjoukkue, helpolla pisteitä ei Tikkurilaan aiottu jättää. Joukkue suoritti samalla ensimmäisen vaihtonsa, kun Emilia Kupsanen tuli Mäkisen tilalle. PK aloitti myös toisen jakson energisesti ja pyrki rohkeasti murtamaan kotijoukkueen kolmen pelaajan topparilinjan.

 

Vajaan tunnin kohdalla vieraat saivat ottelun neljännen kulmapotkunsa. Kupsanen lähetti kierteisen pallon etutolpalle. Rantanen ja Isokääntä tulivat palloon yhtä aikaa ja hidastusten veivaamisen perusteella Rantanen puski pallon TiPS-kassarin käsien kautta sisään - 1-1!

 

Maalin jälkeen peli oli jonkin aikaa tasaista vääntöä. Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä enemmän kotijoukkue otti pallon ja sitä kautta pelin hallintaa itselleen. TiPS nosti lisää pelaajia yläkertaan ja pyrki lisäämään painetta PK:n maalille suoraviivaisesti pelaten. Kuten koko alkukauden ajan, Punamustat puolustivat ja taistelivat joka pallosta viimeiseen asti. Varsinkin koko ottelun vahvasti esiintynyt Roosa Ariyo hätyytteli Lotta Rosenströmin vartioimaa maalia useammankin kerran.

 

Kun peliä oli reilut viisi minuuttia jäljellä, esitti Rosenström todellisen "gamesaverin". Nopeat reaktiot ja upea jalkatorjunta piti vieraat pisteessä kiinni. PK pelasi viimeiset minuutit todella uhrautuvasti ja kroppaa säästelemättä. Punamustat liukuivat 50/50 palloihin ja voittivat arvokkaita rajaheittoja sekä vapaapotkuja TiPSin hakiessa voitto-osumaa.

 

Tavallaan voi siis sanoa, että loppuvihellys oli vieraille eräänlainen helpotus. 1-1 tasapeli todella laadukkaan ja taitavan TiPSin vieraana ei ole huono saavutus.

 

Kapteeni tyytyväinen joukkueen taisteluilmeeseen

 

 

Pelillisesti varsinkin avausjakso miellytti kauden neljännen maalinsa tehnyttä Rantasta.

 

- Pelin alku oli meiltä tosi hyvä. Vitsi kun olisimme saaneet siihen iskettyä maalin, mutta aina se vaan ei mene niin. Ensimmäisestä puoliajasta jäi vielä parannettavaa ja tulimme mielestäni hyvin tauon jälkeen peliin mukaan. Saatiin tärkeä tasoitusmaali ja nousimme tappioasemasta. Sekin oli meille uusi (kokemus) tällä kaudella. Lopussa meidän olisi pitänyt saada rauhoitettua omaa peliämme, mutta TiPS puski hyvin (eteenpäin) ja sai luotua paikkoja. Pystyimme kuitenkin pitämään maalimme lopussa puhtaana.

 

Kapteeni oli ottelun jälkeen tyytyväinen ennen kaikkea täydellä sydämellä pelanneen vierasjoukkueen taisteluun.

 

- Taas kerran tosi hieno taistelu jengiltä ihan loppuun asti. Puolustettiin hyvin, yksi piste on tänään hyvä piste.

 

Räde: "Lisää oppia ja kokemusta"

 

Vastuuvalmentaja Rami Rantanen antoi arvostusta joukkueen työmoraalille ja otti vaikean lopun taas uutena oppituntina.

 

- Snadisti oltiin purjeessa matsin lopussa. Tämä on kuitenkin jatkuvaa opettelua ja oppimista. Tänään saimme taas paljon uusia kokemuksia; avausmaalin päästäminen, hieno nousu tasoihin ja huikea taistelu paineen alla lopussa. Nämä ovat isoja juttuja, jotka auttaa meitä kauden mittaan.

 

- "Tipsi" on todella kova vastustaja, ehdottomasti liigan parhaita joukkueita. Tänään raavittiin piste ja siihen voi olla ihan tyytyväinen.

 

Joukkue palaa maanantaina taas harjoituksiin ja aloittaa valmistautumisen kohti lauantain Åland United-matsia.

 

- Joka viikonloppu saamme sauman näyttää, että kuulumme tähän sarjaan. Viikko taas paiskitaan hommia, jotta olemme viikonloppuna valmiina uuteen haasteeseen. MagneCit Areenalla vastaan tulee varmasti nälkäinen ryhmä.

 

 

TIPS - PK-35 1-1 (1-0)

26. Lehto 1-0

57. Rantanen 1-1

 

Kokoonpanot:

 

PK-35

Lotta Rosenström; Olivia Kåhre, Vilma Oksanen, Alice Wiksten, Inka Hiltunen; Minea Lassas, Krista Hakala; Marie Mäkinen (46. Emilia Kupsanen), Amanda Rantanen (C), Katja Hakala; Anita Abu (65. Mette Barck)

 

TiPS

Riina Isokääntä; Emmi Siren, Joanna Tynnilä, Oona Siren, Ronja Isokääntä, Eerika Hämäläinen, Roosa Ariyo (C), Jenna Topra, Nora Lehto(v) (86. Melanie Azodo), Annika Haanpää, Elli-Noora Kainulainen (70. Anna Nurmi)

 

Punamustien seuraava ottelu pelataan lauantaina 11.7. Uusitulle MagneCit Areenalle saapuu vieraaksi Åland United. Kickoff 14:00. Tervetuloa!