Otteluennakko:

PK-35 - Åland United

 

 

Vihdoin himassa! Punamustien edellisestä ottelusta MagneCit Areenalla on vierähtänyt lähes 9 kuukautta. Ykkösen pelissä 12.10.2019 kohtasivat PK-35 sekä FC Sport-j. Lokakuun jälkeen seuraava kotipeli Pihlajamäessä on antanut odottaa itseään. Liigakarsinnan ensimmäinen osaottelu pelattiin Talin hallissa ja keväällä, muutama viikko ennen kauden alkuperäistä starttia suunnitelmia tuli sotkemaan koronavirus.

 

Kauden ensimmäinen kotiottelu siirtyi puolestaan Puistolan urheilupuistoon, kun aivan kaikkia fasiliteetteja ei ehditty TPS-peliä varten saamaan liigakuntoon. Mutta nyt se hetki on käsillä - lauantaina pelataan Kansallista Liigaa Pihliksessä. Viidennellä ottelukierroksella kolmen lisäpisteen tielle asettuu Åland United.

 

Ahvenanmaalaisten alkukausi on sisältänyt kolme tiukkaa ja vähämaalista ottelua sekä yhdet maalijuhlat. ÅU aloitti kautensa 0-0 tasapelillä Tikkurilan Palloseuraa vastaan. Muutama päivä myöhemmin lauantain vierasjoukkue haki avausvoittonsa Turusta, kun sitkeästi taistellut TPS kaatui maalein 0-1. Juhannustauolta joukkue palasi melkoisella ryminällä. Jyväskylästä tuliaisina saarelle vietiin 2-6 voitto, kun ketsuppipullo aukesi peräti viiden eri maalintekijän voimin.

 

Edellisellä kierroksella koettiin Ahvenanmaalla hienoinen yllätys, kun Ilves haki kauden avausvoittonsa Unitedin kustannuksella. Kotijoukkue hallitsi varsinkin ensimmäistä puoliaikaa mielin määrin. Mutta kuten niin usein jalkapallossa tapahtuu - kun toinen ei paikkojaan käytä hyväkseen, käy vastustaja kuittaamassa palkintopöydän tyhjäksi. Toisella puoliajalla avausjaksoa pirteämmin esiintyneen Ilveksen voittomaali syntyi ottelun varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla ja näin ÅU koki kauden avaustappionsa.

 

Lauantaina MagneCit Areenalle saapuukin varmasti nälkäinen ja ärsytetty vierasjoukkue. Sen tietää myös Punamustien vastuuvalmentaja Rami Rantanen.

 

- Viime viikonloppuna oli vastassa todella laadukas nippu, eikä tämä homma tästä yhtään helpommaksi muutu.

 

Vaikka tämän toteaminen taitaakin olla hieman toistoa, on PK:lla vastassa myös tällä kierroksella yksi sarjan mestarisuosikeista.

 

- Åland United on käytännössä ammattilaisjoukkue. Riveistä löytyy mm. kolme "Helmaria", pari Viron maajoukkuepelaajaa, muutama todella laadukas jenkki, yksi espanjalainen sekä MM-kisoistakin tuttu maalipyssy, totesi Rantanen keskiviikkona Helsinki Cup-huuman keskellä Puistolassa.

 

PK-35 haki puolestaan viime lauantaina arvokkaan pisteen Tikkurilasta. Avausjakso oli todella laadukasta futista ja Punamustilla oli muutama hyvä maalipaikka, mutta lopulta TiPS vastasi ottelun avausmaalista. Hieno nousu toisella jaksolla tasoihin antoi PK:lle uskoa kamppailla voitosta, mutta viimeiset parikymmentä minuuttia oli tällä kertaa sitkeätä taistelua kotijoukkueen painaessa armotta päälle. Yhtenäinen vierasjoukkue piti pisteestä kuitenkin kynsin ja hampain kiinni eikä suostunut häviämään.

 

Ottelun lopusta jää paljon parannettavaa, mutta toisaalta Rantanen oli tyytyväinen koko joukkueen uhrautuvaan puolustamiseen.

 

- Näitä matseja ja tällaisia hetkiä tulee varmasti kauden mittaan eteen. Iso piste ja ennen kaikkea joukkueelle taas uudenlainen kokemus tässä sarjassa. Olisimme voineet varmasti pelata lopun paremmin ja liikuttaa palloa laadukkaammin, mutta toisaalta on annettava myös tunnustusta TiPS:n suuntaan. Vastassa oli todella kova ryhmä. Aivan kuten on tulevanakin lauantaina.

 

Tutustuthan ottelutapahtuman järjestelyihin, remontoidulla MagneCit Areenalla on tapahtunut yleisön kannalta muutamia muutoksia sitten viime kauden.

 

TERVETULOA KANNUSTAMAAN PK-35 VOITTOON!