Otteluennakko:

FC Honka - PK-35

 

 


Kauden neljäs vierasottelu on samalla Punamustien tämän vuoden viimeinen reissupeli pääkaupunkiseudulla. Perjantai-iltana Tapiolan urheilupuiston nurmella tulee vastaan todella vahvasti kautensa aloittanut FC Honka. Sääennusteet lupaavat vaihteeksi hienoa kesäistä matsikeliä ja otteluun on vapaa pääsy. Toivottavasti PK-fanit siis täyttävät Länsimetron ja saapuvat sankoin joukoin kannustamaan vierasjoukkuetta!

 

Perjantain kotijoukkueen kauden ensimmäiset viisi ottelua ovat olleet tiukkoja vääntöjä. Yksi tasapeli, pari 2-1 voittoa ja vain yksi tappio. Ehkä se kovin näyte espoolaisten tasosta oli kuitenkin upea 1-3 voitto KuPSin vieraana. Honka porskuttaa kolmen ottelun voittoputkessa kun PK-35 puolestaan on jäänyt ilman täyttä pistepottia parissa edellisessä ottelussaan.

 

Huima vire on nostanut Hongan jaetulle toiselle sijalle sarjataulukossa, vain pisteen päähän kärjestä. Joukkueen yhdeksästä maalista peräti kahdeksan on syntynyt trion Dana Leskinen-Milla Punsar-Vilma Hakala toimesta.

 

Punamustat lähtevät kuitenkin nälkäisinä kääntämään kurssia kauden avaustappion jälkeen. Fiilis joukkueessa on erittäin hyvä eikä yksi häviö Minea Lassasin mukaan hetkauta tiiviin porukan joukkuehenkeä.

 

- Kausi on pitkä ja taso on monelle meistä uusi. Olemme tiedostaneet että jossain vaiheessa se tappio tulee. Meillä ei kuitenkaan ole mitään hävettävää lauantain esityksessä. Jokainen vastustaja Kansallisessa Liigassa on kova, mutta tiedämme että tämä on meille oikea sarjataso. Koen, että jokainen ottelu on voitettavissa, sen on alkukausi meille jo osoittanut.

 

Åland United-matsista "Minski" haluaa nostaa kehityskohteina ottelun alun ja ÅU:n maalit.

 

- Me sähläsimme vähän noissa maalitilanteissa, emme tehneet kaikkia asioita niin hyvin kuin osaamme. Emme voi antaa tässä sarjassa mitään vastustajalle ilmaiseksi, tämän tason joukkueet kyllä hyödyntää virheet armotta. Mielestäni emme ottelun alussa päässeet siihen vireystilaan, mitä se oli edellisissä matseissa ollut. Emme olleet niin terävällä jalalla kuin mitä pitää ja mihin pystytään.

 

Myös vastuuvalmentaja Rami Rantanen vakuuttaa, ettei yksi heikompi tulos vaadi sen enempää massiivista analyysiä tai isoja muutoksia.

 

- Ei todellakaan. Puhuimme jo Åland-pelin jälkeen, että jos laittaa tuolla lailla kaiken likoon ja tulos on tuo, niin ei siinä sinänsä tarvitse peiliin katsoa. Päinvastoin, uutta matoa koukkuun ja kohti seuraavaa.

 

- Toki pelissä on aina pieniä juttuja, joita pitää parantaa - tiedän, että pystymme pallon kanssa parempaan. Tiettyjä juttuja katsotaan jengin kanssa edellisestä matsista, mutta vastassa on taas erilainen joukkue. Mielenkiintoinen uusi haaste odottaa meitä perjantaina. Tapiola on yksi parhaista nurmikentistä, jolla tullaan tällä kaudella pelaamaan. Kiva päästä sinne isolle ja hyvälle kentällä pelaamaan.

 

Luvassa on varmasti viihdyttävä ottelu hienoissa olosuhteissa. Rantanen toivoo näkevänsä ja kuulevansa Espoossa runsaslukuisen sekä äänekkään vieraskatsomon, aivan kuten tähänkin mennessä!

 

- On kiva, että jengi on kiinnostunut ja käy katsomassa meidän pelejä myös näissä pk-seudun vieraspeleissä. Tapiolaan pääsee kuitenkin helposti metrolla, asemaltakin on vain 100 metrin matka baanalle. Toivotaan, että saadaan taas hyvä tunnelma katsomoon, kyllä se energia tarttuu kentällekin.

 

PK-35:n riveissä on perjantain kotijoukkueelle useampikin tuttu kasvo. Krista Hakala pelasi kolmen ja isosisko Katja kahden kauden verran Hongan liigaringissä. Alina Schrey taas nappasi keltamustien paidassa viime kaudella Naisten Liigan hopeamitalin. Hongan joukkueessa on puolestaan useampi Punamustia juniorina edustanut pelaaja. Pihlajamäki ja MagneCit Areena ovat Jasmin Leppiojalle, Vilma Hakalalle, Eevi Sutelalle sekä Alisa Hokkaselle tuttuja futisuran junnuvuosilta.

 

Jos et pääse perjantaina paikan päälle, näet ottelun suorana lähetyksenä Ruutu+ palvelusta. Tilaa Ruutu+ täältä!