OTTELURAPORTTI:

FC HONKA - PK-35 0-1 (0-1)

 

 

 

 

Punamustat palasivat kahden pelin tauon jälkeen voittojen tielle. Upea esitys Tapiolassa viime kauden hopeamitalistien vieraana päättyi lopulta Katja Hakalan maalin turvin PK:n 0-1 voittoon.

 

Avausjakso oli tarkkaa joskin laadukasta jalkapalloa Tapiolan upealla nurmella. Vierasjoukkue oli pelin alussa aavistuksen hermostunut ja Honka pääsi pariin kertaan puolittaisille maalipaikoille PK:n omista virheistä.

 

Maalivahdeista ensimmäisenä töihin pääsi kuitenkin kotijoukkueen Pauliina Nuora. Tosin Honka-kassari ei voinut kuin ihailla Olivia Kåhren huikeata kaukolaukausta. Kun kellossa oli 26 minuuttia takana rakensi PK hyökkäystään kärsivällisesti. Lopulta Amanda Rantanen löysi oikealta Kåhren, joka hyvän haltuunoton jälkeen sai jalkansa vapaaksi oikealla laidalla.

 

Jos laitapakin upea veto 25 metristä olisi suuntautunut muutaman sentin kohti takatolppaa, ei Kansallisen Liigan kauden maalista tarvitsisi syksyn aikana enää keskustella. Lopulta ylärima pelasti Hongan eikä ensimmäisen liigastarttinsa tehnyt Pia Tavi päässyt rankaisemaan kotijoukkuetta jatkotilanteesta. 

 

Reilut kolme minuuttia myöhemmin Punamustat siirtyi johtoon. Honka ei saanut purettua Vilma Oksasen vaarallista palloa ja Katja Hakala reagoi irtopalloon ensimmäisenä. Kylmänviileä viimeistely takakulmaan jätti Nuoran voimattomaksi. Kyseessä oli Hakalan kauden toinen ja liigauran seitsemäs täysosuma.

 

Maali rauhoitti vierasjoukkueen peliä ja alun hermoilu loppui kuin seinään. Honka liikutti palloa taidokkaasti, mutta vaarallisia maalipaikkoja kotijoukkue ei onnistunut luomaan. Tauolle mentiin vieraiden 0-1 johdossa.

 

Toinen puoliaika toisti jossain määrin avauspuolikkaan tapahtumia. Honka piti palloa, mutta vieraiden tiivis puolustus pakotti kotijoukkueen liikuttelemaan palloa muodon ulkopuolella. Punamustien puolustus oli perjantaina erittäin varma eivätkä keltamustat päässeet oikeastaan missään vaiheessa uhkaamaan hienosti esiintyneen Lotta Rosenströmin maalia.

 

Kotijoukkue pyrki lopussa antamaan vieraille painetta pitkillä avauksilla, mutta PK:n puolustus Rosenströmin johdolla vastasi haasteeseen. Ottelukierroksen avauspelistä tuliaisina Pihlajamäkeen kolme pistettä!

 

Rantanen tyytyväinen joukkueen esitykseen

 

 

 

Vastuuvalmentaja Rami Rantanen oli ylpeä siitä, miten joukkue onnistui nollaamaan edellisen viikon kotitappion.

 

- Isot pisteet meille. Siinä oli paljon sydäntä ja joukkuehenkeä. Aika paljon futistakin kaupan päälle. Todella hyvä esitys. Viime viikolla tuli turpaan Åland Unitedilta ja pari päivää se häiritsi jengiä. Joukkue keräsi hienosti itsensä ja latasi tänään kaiken peliin, tuossa on lopputulos.

 

Isojen vieraspisteiden nappaamisen jälkeen joukkue saa levätä pari päivää.

 

- Tämä on harvinaista herkkua, nyt puhalletaan lauantai ja sunnuntai. Tämä tekee hyvää varmasti kaikille, niin pelaajille kuin taustoillekin. Kauden alku on kuitenkin ollut aika tiukka setti. Nämä kaksi päivää tekee hyvää, maanantaina palataan sorvin ääreen.

 

 

FC Honka - PK-35 0-1 (0-1)

31. Katja Hakala 0-1

 

Kokoonpanot:

 

PK-35

Lotta Rosenström; Olivia Kåhre, Vilma Oksanen, Alice Wiksten, Inka Hiltunen; Minea Lassas, Krista Hakala; Marie Mäkinen (68. Anita Abu), Amanda Rantanen(C), Pia Tavi (85. Emilia Kupsanen); Katja Hakala

 

FC Honka

Pauliina Nuora(C); Tia Painilainen (62. Milla Punsar), Heini Toivonen, Jasmin Leppioja, Wilma Spets (87. Aino Nurmi), Inka Kaivola, Vilma Hakala, Rebecca Kindstedt, Eevi Sutela (70. Saara Lappalainen), Dana Leskinen, Nana Yang

 

Kansallinen Liiga jatkuu Punamustien osalta lauantaina 25.7. kotiottelulla KuPSia vastaan. Tervetuloa!