Otteluennakko:

PK-35 - KuPS

 

 

Ryminällä Kansallisen Liigan aloittanut Kuopion Palloseura matkustaa lauantaina MagneCit Areenalle kylään. Parin tappion jälkeen takaisin voittojen tielle löytäneen KuPS:n kuudessa ottelussa on syntynyt peräti 27 täysosumaa. Tämä tarkoittaa muhkeaa 4,5 maalin keskiarvoa matsia kohti. Kolme maalia edellisten kierrosten otteluissa sekä Ilveksen että PK-35 Vantaan verkkoon mättänyt kuopiolaisryhmä onkin hyökkäyssuuntaan yksi liigan vaarallisimmista joukkueista.

 

Pohjoismakedonialainen Gentjana Rochi johtaa Kansallisen Liigan maalipörssiä iskettyään peräti kahdeksan maalia pelaamassaan viidessä kamppailussa. Rochin takana tulivoimaa löytyy myös esimerkiksi Aino Krögerin (5 maalia) sekä albanialaisen Lavdije Begollin (2 maalia, 4 maalisyöttöä) muodossa.

 

Kokemusta joukkueeseen tuo muun muassa yli sata maaottelua Romanian paidassa ja 33 pelin verran Mestarien liigaakin pelannut Ioana Bortan, joka siirtoikkunan auettua tällä viikolla tekee mahdollisesti debyyttinsä Kansallisessa Liigassa lauantaina Pihlajamäessä.

 

Jos oli edellisen kierroksen Honka-pelissä paljon Punamustille tuttuja kasvoja vastustajan paidassa, löytyy KuPS:inkin riveistä yksi todiste PK-35:n laadukkaasta pelaajakasvatuksesta. Ykkösmaalivahdiksi Kuopiossa tiensä raivannut Emma Immonen on nimittäin pihlajamäkeläisseuran kasvatti.

 

Kotijoukkue saa pistää taas parasta pöytään, mikäli se haluaa lisätä voittosarakkeeseensa kauden neljännen merkinnän.

 

- "Kupsi" on täynnä hyviä ja taitavia pelaajia. Lisäksi tuleva matsi tulee tarjoamaan meille todella fyysisen haasteen, PK-35:n vastuuvalmentaja Rami Rantanen ennakoi.

 

- Onneksi niitä kovia vääntöjä on ollut jo tässä ensimmäisten kierrosten aikana eli ei se meille yllätyksenä tule. Vastassa on erittäin hyvä joukkue ja siihen päälle vielä muutama todella kova huippuyksilö.

 

Punamustat luottavat kuitenkin omaan peliinsä, oli vastus millainen tahansa.

 

- Sitä ei saa unohtaa. Tutustumme jokaiseen vastustajaan huolellisesti, mutta oman pelin kautta lähdetään aina jokaiseen matsiin. Menemme kentälle kuitenkin tekemään sitä omaa juttua.

 

- Honka-pelistä voidaan ottaa paljon hyviä asioita mukaan. Olemme menneet kokoajan eteenpäin niin joukkueena kuin myös yksilötasolla. Nämä ovat meille tärkeitä ja arvokkaita tapahtumia. Hieno haaste saadaan taas lauantaille, Rantanen sanoo.

 

PK-35 on päästänyt kauden kuudessa ensimmäisessä ottelussa omaan verkkoonsa vain neljä palloa. Puolustuksen viimeisenä lukkona pelaava maalivahti Lotta Rosenström ei suostu ottamaan kunniaa tästä itselleen vaan antaa kiitosta koko joukkueelle.

 

- Täytyy myöntää, ettei minulle ole tullut hirveästi supervaarallisia vetoja maalia kohti. Olemme puolustaneet joukkueena todella hyvin ja pakit ovat blokanneet hyvällä prosentilla laukauksia. Lisäksi meidän puolustus aina sieltä hyökkäyksestä asti on ollut yhtenäistä.

 

KuPS on tehnyt jokaisessa ottelussaan vähintään yhden maalin ja jäänyt vain kerran alle kahden täysosuman. Myös 21 vuotta elokuussa täyttävä kassari tietää, että nollapeli kuopiolaisten vahvaa hyökkäystä vastaan vaatii Punamustilta todellisen nappipelin.

 

- Meidän pitää jatkaa sitä tiivistä joukkueena puolustamista. Turhiin virheisiin ei ole varaa. Ehkä pienen napsun voimme lisätä aggressiivisuutta, KuPS:n hyökkääjille ei saa jättää yhtään tilaa. Lauantain vastustajalla on pelaajia, jotka saavat ammuttua pienestäkin tilasta laadukkaita laukauksia molemmilla jaloilla, Rosenström päättää.

 

Tutustuthan MagneCit Areenan tapahtumajärjestelyihin.

 

Ottelu alkaa siis kello 16:00. Jos et pääse lauantaina paikan päälle MagneCit Areenalle, voit seurata ottelua suorana lähetyksenä Ruutu+ palvelusta. Tilaa Ruutu+ kampanjahintaan täältä!