OTTELURAPORTTI:

PK-35 - KUPS 0-0

 

 

MagneCit Areenalla nähtiin lauantaina erittäin viihdyttävä ottelu. Kentällä sattui ja tapahtui, mutta maalit jäivät tällä kertaa puuttumaan.

 

PK-35 ja KuPS pääsivät pelaamaan Pihlajamäessä loistavissa olosuhteissa. Kenttä oli sateiden jäljiltä juuri sopivan liukas ja aurinko helli sekä katsojia että joukkueita. Kotijoukkue sai peliin vauhdikkaan lähdön. PK liikutti palloa varmasti ja itseensä luottaen. Peli kääntyi parinkymmenen minuutin jälkeen hienoisesti vieraiden hallinnaksi, mutta PK:n puolustus puolusti kuopiolaisten hyökkäykset vaarattomiksi.

 

Kotijoukkueesta lähimmäksi maalia pääsi Krista Hakala, jonka kaukolaukaus heilutti verkkoa, mutta tällä kertaa riman yläpuolelta. Olivia Kåhre puolestaan blokkasi maaliviivalta vieraiden yrityksen kulmapotkun jälkitilanteesta.

 

Tunteet kävivät ajoittain kuumina ja yleisö sai nauttia laadukkaasta futiksesta. Tiukka vääntö päättyi ensimmäisen puoliajan osalta lopulta tilanteeseen 0-0.

 

Kotijoukkue suoritti ensimmäisen vaihtonsa tauolla, kun Anita Abu korvasi vasemmalla laidalla pelanneen Pia Tavin. Toinen puoliaika tarjosi yleisölle vielä enemmän puheenaiheita kuin avausjakso.

 

Vieraiden piikissä häärinyt Gentjana Rochi pääsi pari kertaa yrittämään viimeistelyä maalin edestä. Ensimmäinen laukaus näytti jo pomppivan vastustamattomasti verkkoon, mutta kuin ihmeen kaupalla Punamustien kassari Lotta Rosenström venytti kätensä pallon tielle. Toisen yrityksen upeasti pelannut PK-puolustus pääsi blokkaamaan.

 

Kun ottelua oli takana 77 minuuttia, sai PK-35 kulmapotkun oikealta. Krista Hakala lähetti vaarallisen pallon maalin eteen. Lopulta Olivia Kåhre lakaisi pallon maalin kattoon ja kotiyleisö pääsi juhlimaan ottelun avausmaalia. Erotuomari kuitenkin näki Marie Mäkisen rikkoneen vieraiden maalivahti Emma Immosta ja maali hylättiin. 

 

Vain paria minuuttia myöhemmin Anita Abu pääsi puolittain läpi Mäkisen upeasta syötöstä. Immonen tuli rohkeasti vastaan ja PK-hyökkääjän sijoitus meni ainoastaan parikymmentä senttiä ohi takatolpan. Osa kotijoukkueesta sekä -yleisöstä vaati tilanteesta rankkaria, kun Abua hieman työnnettiin selästä.

 

86. minuutilla tapahtui toisessa päässä. Rochi ja Rosenström törmäsivät vauhdilla kotijoukkueen rangaistusalueella. Nyt oli vierasjoukkueen vuoro vaatia palloa 11 metriin. Tuomari päätyi samaan ratkaisuun kuin aiemmin toisessa boksissa. Sekä KuPS-hyökkääjä että Rosenström makasivat pari minuuttia maassa, mutta molemmat taisivat onneksi selvitä ilman sen suurempia vammoja. Tosin Rochi otettiin tilanteen jälkeen vaihtoon.

 

Muutaman minuutin lisäajalla ei mitään vaarallista nähty kummassakaan päässä ja ottelu päättyi lopulta maalittomaan tasapeliin. Kuopiolaiset jäivät näin ensimmäistä kertaa kaudella ilman tehtyä maalia.

 

Rosenström: "Yllätyin että sain sormeni pallon tielle."

 


Lähes varman maalin pelastanut Lotta Rosenström oli ottelun jälkeen tyytyväinen omaan ja joukkueensa esitykseen.

 

- Tietysti oli mukavaa, että pystyin tekemään "gamesavereita". Toisessa tilanteessa olin jopa itse yllättynyt siitä, että sain sormeni palloon, Rosenström sanoi HBL:n haastattelussa.

 

Maalivahti on viihtynyt Punamustissa erittäin hyvin ja pitää tiiviin porukan joukkuehenkeä sen suurimpana vahvuutena.

 

- On hienoa pelata joukkueessa, jossa jokainen pelaaja antaa kaikkensa ja jossa kaikki tuntevat toisensa niin hyvin. Tällä joukkueella on valtava sydän ja se antaa meille suuren edun, 20-vuotias kassari kertoi HBL:lle.

 

- Puolustamme uskomattoman hyvin joukkueena ja olen varma, että yhteenkuuluvuus ja se, että niin monilla meistä on vahvat siteet seuraan, auttaa. Se antaa meille varmasti pienen lisän.

 

Rantanen: "Olen tosi ylpeä meidän pelaajista."

 

- Tiukka ja tasainen taistelupeli. Lyötiin kaikki likoon, mitä löytyy, niin kuin yleensäkin. Vastassa oli aika paljon nimekkäämpi ammattilaispitoinen jengi, mutta olen tosi ylpeä noista meidän pelaajista, PK-35:n valmentaja Rami Rantanen paketoi ottelua Helsingin Sanomille

 

- He pystyvät haastamaan, vääntämään ja kääntämään. Tasuri oli ehkä oikeudenmukainen lopputulos. Olemme kasvaneet koko ajan sarjan vaatimuksiin joka peli ja joka viikko. KuPS oli kova fyysinen haaste vähän Åland Unitedin tapaan: kokeneita ja fyysisiä pelaajia, Rantanen sanoi.

 

 

PK-35 - KuPS 0-0

 

Kokoonpanot:

 

PK-35

Lotta Rosenström; Olivia Kåhre, Vilma Oksanen, Alice Wiksten, Inka Hiltunen; Minea Lassas, Krista Hakala; Marie Mäkinen (87. Mette Barck), Amanda Rantanen(C), Pia Tavi (46. Anita Abu); Katja Hakala

 

KuPS

Emma Immonen; Nanne Ruuskanen, Ioana Bortan, McKenzie Grossman, Gentjana Rochi (87. Roosa Ärväs), Lavdije Begolli(v) (46. Anni Hartikainen), Aino Kröger, Anni-Maija Kauppila (70. Anna-Stina Simonen), Neea Berg(C), Maarit Toppinen (59. Ella Vanhanen(v)), Maja Göthberg(v)

 

Yleisömäärä: 371

 

 

Kalevi H.:n kuvasatoa lauantailta:

 


Amanda Rantanen

 

Olivia Kåhre

 

Krista Hakala

 

Hege Salmelainen (vas), Anne-Maria Weckström sekä Rami Rantanen (etualalla)

 

Marie Mäkinen

 

Vilma Oksanen

 

PK-35 kiittää hienosti kannustanutta kotiyleisöä.