Otteluennakko:

Ilves - PK-35

 

 

 

PK-35 matkustaa viikonloppuna ensimmäistä kertaa kauden 2020 aikana Kehä III:n ulkopuolelle, kun Punamustat kohtaavat Tammelan stadionilla lauantaina Ilveksen. 

 

Vaikka reissu Tampereelle taittuu parissa tunnissa, on vieraspelimatkoissa aina oma viehätyksensä. Pelaajat viettävät enemmän aikaa yhdessä, mikä tiivistää joukkuehenkeä entisestään.

 

- Matka ei tosiaan ole pitkä, mutta kyseessä on kuitenkin kauden ensimmäinen vierasmatsi, kun pääsemme matkustamaan yhdessä. Ihan kiva kun reissupelitkin alkaa. Päästään syömään jenginä ja valmistautumaan peliin kimpassa, vastuuvalmentaja Rami Rantanen toteaa.

 

Ilveksen alkukausi on sujunut nousujohteisesti. Tupsukorvat kohtasivat viidellä ensimmäisellä kierroksella yhtä monta mitalisuosikkia, saldona neljä pistettä. Näistä otteluista ainoa voitto tuli komeasti Åland Unitedin vieraana. Heinäkuun loppupuolen kierroksilla tamperelaiset ottivat tyylipuhtaat voitot TPS:stä sekä JyPK:stä ja ovat kivunneet sarjataulukossa jo kahden pisteen päähän Punamustista. Ilves palaa siis sarjatauolta itseluottamusta puhkuen ja PK saa jälleen kerran ladata kaiken peliin pisteiden eteen.

 

- Vastassa on hyvä joukkue. Paljon on tuttuja nimiä sieltä TBSM-vuosilta ja useita junnumaajoukkuepelaajia. Laadukas joukkue, joka on pelannut hyvää futista ja ottanut ansaitusti pisteitä kovan alkuohjelman jälkeen, Rantanen kuvailee lauantain vastusta.

 

Roosa Tuominen on viimeistellyt neljä keltapaitojen kymmenestä maalista. Tuuli Enkkilä on osunut alkukauden aikana kahdesti.

 

Vaikka Punamustien viimeiset ottelut ovat sujuneet mallikkaasti, on parin viikon tauko peleistä tehnyt "Räden" mukaan hyvää.

 

- Kuten tässä on tullut aiemminkin todettua, niin kauden alku koronatauon jälkeen on ollut tiukka. Pääsimme treenaamaan joukkueena vain muutaman viikon ajan ja sen jälkeen pelejä on tullut aika tiuhaan tahtiin. Tämä viiden päivän breikki oli ihan ensiarvoisen tärkeää, niin fyysisesti kuin henkisestikin. Tästä on hyvä lähteä lataamaan paukkuja kohti syksyä.

 

Rantasta itseään on turha yrittää bongata Tammelassa penkin päästä. UEFA A-valmentajakoulutus jatkuu vastuuvalmentajan osalta Eerikkilässä Huuhkajaturnauksen merkeissä eikä Räde näin pääse luotsaamaan suojattejaan tärkeässä ottelussa.

 

- Tottakai tilanne harmittaa. Tämä joukkue, meidän treenit ja pelit ovat niitä juttuja, miksi olen futiksessa mukana. Olen kuitenkin sanonut pelaajille aiemminkin, että asioita, joihin ei voi vaikuttaa, on turha miettiä sen enempää.

 

- Meillä on tässä hyvä valmennusryhmä ja he klaaraavat pelin varmasti hienosti. Valmistaudumme tähän otteluun täysin samalla lailla kuin muihinkin matseihin. Meillä on tiivis joukkue. Useat pelaajat ja taustat ovat olleet yhdessä vuosia ja uudet pelaajat ovat sopeutuneet jengiin mainiosti. Peli on se sama, vaikka sieltä nyt yksi henkilö penkiltä puuttuukin. Kiva lähteä Tammelan hyvälle nurmelle haastamaan Ilvestä.

 

Tammelan porteista voidaan ottaa sisään enintään 470 katsojaa, joten tilaa pitäisi löytyä myös pääkaupunkiseudulta matkaaville Punamustien kannattajille. Mikäli PK:n ensimmäinen reissupeli jää sinulta kuitenkin väliin, voit seurata ottelua suorana lähetyksenä Ruutu+ palvelusta. Tilaa Ruutu+ kampanjahintaan täältä!