OTTELURAPORTTI:

PK-35 - PK-35 VANTAA 1-2 (0-0)

 

 

 

 

Keskiviikko-illan kamppailu PK-35 Vantaata vastaan oli viihdyttävä ja hyvävauhtinen peli, joka lopulta hieman epäonnekkaastikin päättyi vieraiden 1-2 voittoon. Kotijoukkueen maalista vastasi kauden seitsemännellään Amanda Rantanen.

 

PK-35 aloitti ottelun vahvasti ja oli oikeastaan koko ottelun ajan aktiivinen ja rohkea, eli juuri sitä mitä joukkue ja valmennus ottelun alla peräänkuulutti. Kotijoukkueen korkea prässi aiheutti vieraiden puolustukselle ongelmia ja sähäkästi esiintynyt Marie Mäkinen pääsikin pallonriiston jälkeen kokeilemaan puolen tunnin pelin jälkeen. Laukaus suuntautui kuitenkin hieman yläkulmasta ohi. Krista Hakala puolestaan kokeili kaukolaukaustaan viitisen minuuttia myöhemmin, tällä kertaa vantaalaisten maalia vartioinut Velma Oikarinen torjui pallon kulmaksi. Olivia Kåhre oli puskea Rantasen kulman verkon perukoille, mutta pusku suuntautui lopulta niukasti ohi maalin.

 

Molemmat joukkueet kierrättivät palloa avausjaksolla kärsivällisesti hakien oikeaa paikkaa ja hetkeä murtautumiselle. Tauolle siirryttiin maalittomassa 0-0 tilanteessa.

 

PK-35 jatkoi toisella jaksolla siitä, mihin se ensimmäisellä puoliajalla jäi. Joukkue prässäsi vieraiden puolustusta ylhäältä ja pääsi pallonriistoihin lähellä vantaalaisten rangaistusaluetta. Mäkinen pääsi puolustuksen haparoinnista kokeilemaan boksin sisältä, mutta yritys suuntautui ohi etukulman. Vain hetkeä myöhemmin Katja Hakala prässäsi pallon pois vieraiden alimmalta pelaajalta ja pääsi nokikkain Oikarisen kanssa. Voimakas laukaus suuntautui kuitenkin hieman liiaksi päin Oikarista ja vieraiden maalivahti selvitti läpiajon hienolla torjunnalla.

 

Pari minuuttia tästä ja Kåhre nousi jälleen kulmapotkussa korkeimmalle. Hetken aikaa pallo pyöri vantaalaisten maalilla, mutta tällä kertaa puolustus onnistui purkamaan tilanteen maalin edustalta.

 

Kliseisesti voi sanoa, että kun toinen ei paikoistaan onnistu, käy vastustaja kuittaamassa kentän toisessa päässä. Vieraiden Anna Vlasoff nousi vahvasti vasemmalta laidalta päätyrajaa pitkin aina maalille saakka ja Lotta Rosenströmin torjunta pelasti pihlajamäkeläiset takaiskulta. Kotijoukkueen puolustus blokkasi uhrautuvasti pari seuraavaa laukausta, mutta lopulta Wilma Forsblom pääsi iskemään irtopallon verkkoon.

 

Kotijoukkue ei tästä hätkähtänyt vaan jatkoi aktiivista prässipeliään. Viisi minuuttia ottelun avausmaalin jälkeen se tuotti vihdoin tulosta. Rantanen riisti pallon vieraiden puolustukselta ja ampaisi vauhtiin. Raudanluja laukaus etukulmaan ja peli oli tasoissa.

 

Kun taistoa oli takana 72 minuuttia sai kotijoukkue vapaapotkun vasemmalta laidalta. Rantanen täräytti upean pallon yli hölmistyneen Oikarisen ja pallo kimposi pystytolpasta takaisin maalin eteen. Vieraat onnistuivat purkamaan jälkitilanteen ja tilanne säilyi 1-1:ssä. 80 minuutin kohdalla Rantanen pääsi kokeilemaan seuraavaa vaparia, tällä kertaa reilusti paremmasta sektorista. Kapteeni lähetti painavan laukauksen kohti maalia, mutta Oikarinen liimasi pallon varmasti syliinsä.

 

PK-35 haki voittomaalia vimmatusti, mutta vieraat iskivät ottelun voittomaalin, kun pelikello näytti 85 minuuttia. Kotijoukkueen syöttö kimposi todella epäonnekkaasti suoraan rangaistusalueella kytänneelle Vera Saastamoiselle, jonka tyylikäs laukaus painui vastustamattomasti takanurkkaan.

 

Rohkea ja aktiivinen esitys ei tällä kertaa tuonut lisäpisteitä, mutta pelillisesti PK-35 oli MagneCit Areenan illassa hyvä.

 

 

Rami Rantanen: "Pelasimme hyvän pelin."

 

 

 

 

PK-35 - PK-35 Vantaa 1-2 (0-0)

65. Forsblom 0-1

70. Rantanen 1-1

86. Saastamoinen 1-2

 

Kokoonpanot:

 

PK-35

Lotta Rosenström; Olivia Kåhre, Vilma Oksanen, Alice Wiksten, Inka Hiltunen; Minea Lassas, Krista Hakala; Marie Mäkinen (84. Natalia Kusmin), Amanda Rantanen(C), Pia Tavi (71. Anita Abu); Katja Hakala

 

PK-35 Vantaa

Velma Oikarinen; Eerika Appelqvist, Wilma Forsblom (79. Vera Saastamoinen), Oona Sevenius, Sanna Saarinen(C), Elina Salmi, Karoliina Autio (64. Anna Olmala), Anna Vlasoff, Tia-Maria Jaakonsaari, Roosa Toivanen(v), Roosa Bröijer (64. Netta Koso)

 

Yleisömäärä: 357

 

Punamustat suuntaavat sunnuntaina Turkuun TPS:n vieraaksi. Urheilupuiston Yläkentän katsomoon mahtuu mainiosti myös vierasjoukkueen kannattajia. Ottelusta suoran lähetyksen tarjoaa Ruutu+. Kickoff 17:00!

 

Seuraava kotiottelumme pelataan MagneCit Areenalla lauantaina 5.9., kun saamme vieraita Tikkurilasta. Ottelu TiPS:iä vastaan käynnistyy klo 15.