Otteluennakko:

PK-35 - TiPS

 

 

Lauantain TiPS-ottelu on Punamustien kuudes peli neljän viikon sisään. Tämän puristuksen jälkeen on luvassa peräti kolmen viikon tauko Kansallisen Liigan peleistä. Odotettavissa on kahden taitavan joukkueen viihdyttävä kohtaaminen.

 

Sitä oli ainakin joukkueiden ensimmäinen keskinäinen ottelu Tikkurilassa heinäkuun alussa. Peli aaltoili päästä päähän ja molemmat joukkueet onnistuivat luomaan vaarallisia tilanteita vastustajan maalille. TiPS otti tuolloin johdon, kun Nora Lehto ohjasi pallon Lotta Rosenströmin taakse ensimmäisen puoliajan keskivaiheilla. PK tuli tasoihin toisella jaksolla, kun Amanda Rantanen ohjasi päällään Emilia Kupsasen vaarallisen kulmapotkun ohi TiPS-maalivahti Riina Isokäännän.

 

Tuon 1-1 tasapeliin päättyneen ottelun jälkeen tikkurilalaiset porskuttivat pitkään sarjakärjessä ja "Tipsi" on edelleen vahvasti mukana mestaruuskamppailussa. Punamustat ovat nostaneet pelinsä tasoa viimeisessä parissa pelissä. Verrattuna elokuun aiempiin matseihin, on PK pystynyt pelaamaan kohtalaisen ehjät 90-minuuttiset niin PK-35 Vantaata kuin TPS:ääkin vastaan. Sitä vaaditaan kotijoukkueelta myös lauantaina, kun vastaan tulee yksi sarjan laadukkaimmista joukkueista.

 

Vaikka TiPS harmittavasti menettikin kapteeni Roosa Ariyon loukkaantumisen myötä yhden liigan kirkkaimmista tähdistä sairastuvalle, on se raapinut täysiä pistepotteja ja tärkeitä tasapelejä viime hetkien maaleilla useammalla kierroksella. Tämä kuvastaakin joukkuetta hyvin. Se ei ole yhden tai kahden pelaajan varassa vaan jokaiselle pelipaikalle löytyy todella kovan luokan peluri ja kokoonpano vilisee tyttömaajoukkueista tuttuja nimiä.

 

Punamustien vastuuvalmentaja Rami Rantanen on ollut tyytyväinen joukkueensa viimeaikaisiin esityksiin, mutta mikäli PK haluaa napata lauantaina pisteitä MagneCit Areenalta, on sen myös kehitettävä muutamia osa-alueita omassa pelissään.

 

- Loimme parissa viime pelissä hyvän määrän maalintekotilanteita, mutta se viimeinen silaus jäi usein puuttumaan. Asenteemme ja ilmeemme on kuitenkin ollut tosi positiivinen koko kauden. Koko joukkue on sitoutunut yhteiseen pelitapaan ja lähdemme rohkeasti voittamaan jokaista ottelua.

 

Pelitahti on ollut todella vaativa ja kuormitus huipussaan. Joukkue on kuitenkin palautunut TPS-ottelusta hyvin ja "Räde" uskoo joukkueensa jättävän kaiken kentälle ennen muutaman viikon taukoa.

 

- Pärjätäksemme tässä sarjassa meidän on tehtävä paljon töitä yhtenäisesti joukkueena. Sama haaste on edessä taas lauantaina. TiPS on ehkäpä Kansallisen Liigan taitavin joukkue, mutta olemme nähneet alkukauden aikana, että pystymme haastamaan minkä joukkueen tahansa. Nappisuoritusta se kuitenkin vaatii, mikäli haluamme lähteä breikille kolme pistettä rikkaampana.

 

Hyökkääjä Katja Hakala on samoilla linjoilla ja vakuuttaa että jaloista löytyy vielä viimeinen 90 minuutin rutistus ennen ansaittua huilijaksoa.

 

- Onhan tämä ollut vaativa jakso, mutta olemme panostaneet palautumiseen ja suoriuduttu kovasta rupeamasta kunnialla. TiPS oli ehkä kovin vastus kauden ensimmäisellä puolikkaalla, he ovat ansaitusti keikkuneet koko kauden kärkikahinoissa. PK:n pitää olla lauantaina taas yhtenäinen joukkue. Meidän pitää luottaa itseemme ja omaan peliimme.

 

Hakala kehuu joukkueensa asennetta ja toivoo, että MagneCit Areena täyttyy taas Punamustien kannattajista, koronarajoitteiden puitteissa tottakai.

 

- Vaikka tuossa tuli pari perättäistä tappiota, niin olemme saaneet hienosti kerättyä itsemme niiden jälkeen. Ollaan koko kausi pelattu peli kerrallaan ja nytkin kaikki fokus on vain ja ainoastaan lauantaissa.

 

- Seuraavaan kotiotteluun on aikaa reilu kuukausi, joten toivottavasti saadaan äänekäs ja runsaslukuinen kannustus Pihlikseen. Tukenne avulla jaksamme painaa ne ylimääräiset metrit kentällä!

 

Seuraava kotiottelumme pelataan tosiaan vasta lokakuussa, joten lauantaina kannattaa suunnistaa Pihlajamäkeen nauttimaan huippujalkapallosta! Liput ovelta vain 10€ / 5€. Nähdään MagneCit Areenalla!