Olivia Kåhre on solminut PK-35:n kanssa jatkosopimuksen, joka kattaa kauden 2021.

 

 

 

 

Olivia Kåhre jatkaa Punamustissa myös ensi kaudella. Puolustaja kuntouttaa tällä hetkellä itseään takaisin pelikuntoon loukkaannuttuaan harmittavasti KuPS-vieraspelissä.

 

Kåhre on ollut liiganousijan kauteen kokonaisuudessaan tyytyväinen.

 

- Päällimmäisenä tästä kaudesta on hyvät fiilikset. Alkukausi oli meiltä hyvä ja otettiin tärkeitä pisteitä sarjapaikkaakin ajatellen. Päästiin kesällä melko hyvin omalle tasollemme. Olisihan se ollut tavallaan pieni yllätyskin, jos koko kausi olisi jatkunut samaan malliin. Loppukauden tulokset ja esitykset ovat tietysti harmittaneet, mutta kokonaisuudessaan kaudesta jäi hyvät fiilikset. Tästä on hyvä jatkaa.

 

Joulukuussa 21 vuotta täyttävä laitapuolustaja oli yksi joukkueen seitsemästä liigadebytantista kauden avauksessa HJK:ta vastaan. Kåhre pitää ensimmäistä pääsarjakauttaan henkilökohtaisella tasolla haastavana, mutta onnistuneena.

 

- Avauspeli oli todella siisti. Tunne oli jännittävä ja odottava, samalla minulla oli todella kova luotto tähän joukkueeseen ja siihen, että klaaraamme tämän yhdessä. Pelit liigan parhaita pelaajia vastaan on ollut tottakai iso haaste. Olen päässyt haastamaan ja kehittämään itseäni. Paljon on vielä parannettavaa, mutta näitä pelejä on todella kiva pelata. Olen oppinut tämän kauden aikana todella paljon. 

 

- Koen olevani henkisesti vahvempi kuin kauteen lähdettäessä. Luotan siihen, että osaan ja pärjään tässä sarjassa. Liigatasolla jokainen minuutti ja hetki on ratkaiseva, Ykkösessä näin ei välttämättä aina ollut. Pystyn nyt paremmin sulkemaan mielestäni pois kaiken epäoleellisen ja keskittymään siihen hetkeen. Myös fyysisesti olen mennyt eteenpäin. Tilannekovuus on kehittynyt liigapeleissä, kun vastassa on vahvempia ja nopeampia pelaajia kuin aiemmilla kausilla.

 

PK-35:n kasvatti ei juurikaan muita vaihtoehtoja miettinyt, kun puheet siirtyivät kauteen 2021.

 

- Olen aina pelannut tässä seurassa ja viihdyn täällä todella hyvin. Olen saanut paljon vastuuta ja koen, että saan pelata tässä jengissä sitä omaa peliä, mistä tykkään. Saan toteuttaa itseäni pelillisesti, se on tärkeää ja nautin siitä. Tämän kaiken lisäksi joukkue on täynnä läheisiä ystäviäni.

 

Joukkueen kapteenistoon kuuluva Kåhre haluaa nähdä ensi kaudella kovemman ja entistäkin rohkeamman PK:n.

 

- Meidän pitää olla maltillisempia pallon kanssa, keskittyä vielä enemmän niihin ratkaiseviin syöttöihin ja uskaltaa myös pysyä pallossa, kun sen aika on. Varsinkin loppukaudesta olemme, itseni mukaan lukien, tehneet liikaa helppoja virheitä. Haluan nähdä myös vielä kovemman ja fyysisemmän PK:n. Ensi kaudella meidän pitää olla päättäväisempiä ja vielä rohkeampia. Nyt tiedämme, mistä tässä sarjassa on kyse. Jatketaan niitä hyviä juttuja, joita meillä on, ja yhdessä kehitetään juuri maltillisuutta ja kovuutta.

 

1375 minuuttia tällä kaudella tahkonneen puolustajan pelit ovat tämän kauden osalta ohi ja nyt kaikki fokus on kuntoutuksessa.

 

- Kaikki on mennyt toistaiseksi oikein hyvin. Olen päässyt jo esimerkiksi pyöräilemään. Alkuun tässä tehdään lähinnä liikkuvuuteen liittyviä harjoitteita. Onneksi kyse ei ollut tämän vakavammasta vammasta, joten aika nopeasti pääsen etenemään kuntoutuksessa. Ensi viikolla aloitan jo salitreenit fysion ohjauksessa. Nyt ylläpidän kuntoani ja pistän lihaksia siihen kuntoon, että olen tikissä kun pääsen takaisin joukkueharjoituksiin.

 

Punamustien kauden päätösottelu pelataan sunnuntaina MagneCit Areenalla. Kamppailu Ilvestä vastaan starttaa klo 14:00. Tervetuloa!