Onnittelut Minna Nykäselle!

PK-35:n T06/T08-joukkueessa joukkueenjohtajana toimiva Minna Nykänen on valittu seurassa toukokuun Kuukauden vapaaehtoiseksi ja saa palkinnoksi Intersport Eastonin lahjakortin.

Ensi vuonna viisikymmentä täyttävä Nykänen aloitti tyttärensä joukkueessa huoltajana, kun tämä oli kolme vuotta sitten liittynyt punamustiin. Joukkueenjohtajana Minna on toiminut nyt noin kaksi vuotta.

- Tyttäreni pelasi ensimmäistä tai toista otteluaan, kun hän sai pallon naamaansa. Ryntäsin kentälle ja ilmoitin tilanteen jälkeen, että voin ryhtyä huoltajaksi. Vaihdoin seuraavalla kaudella roolia, kun silloiselle joukkueenjohtajalle oli tullut lisää työkiireitä, Minna kertoo. 

- Tyttäreni halusi liittyä joukkueeseen osallistuttuaan kesämökkimme lähellä Mikkelissä futisleirille. PK-35 valikoitui seuraksemme läheisen sijaintinsa takia. Itselläni ei ollut aiempaa jalkapallotaustaa, toisin kuin miehelläni.

T06-08-joukkueeseen kuuluu 34 tyttöä, joista valtaosa on nollakaseja. Enimmäkseen yhdessä harjoittelevasta joukkueesta on muodostettu kolme peliryhmää, jotta kaikille löytyy riittävästi peliaikaa.

- Ihanat tytöt ovat toiminnassamme vapaaehtoisen näkökulmasta ilman muuta parasta. Myös valmentajamme ja muut taustamme muodostavat tosi hyvän tiimin, Minna jatkaa.

- Joukkueemme kanssa on kiva lähteä esimerkiksi matkaturnauksiin, sillä huipputyttömme käyttäytyvät todella hyvin. On hienoa nähdä läheltä heidän kehityksensä ja se, kuinka he oppivat koko ajan lisää toistensa pelaamisesta.

Nykänen kokee vapaaehtoisena tekevänsä tärkeää ja merkityksellistä työtä lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen parissa. Taustojen päätehtävänä on hänen mielestään pyrkiä tarjoamaan tytöille mahdollisuuksia mielekkääseen matalan kynnyksen toimintaan. Muutama T06/08-joukkueen pelaaja on saanut tukea PK-35:n Junioriavulta.

- Yhteistyömme seuran kanssa toimii aivan mainiosti. Iso joukkueemme huomioidaan hyvin. Meillä on hyvät harjoitusvuorot ja treeniolot sekä seuran kivan henkilöstön kanssa toimiva keskusteluyhteys, joten saamme aina tarvittaessa apua.

Minnalle on merkityksellistä toimia seurassa, jolla on pitkä historia ja vahvat perinteet. Viipurissa perustettu PK-35 peilaa hänen mielestään tavallaan koko maan historiaa.

- Vaikeistakin ajoista on aina selviydytty ja tämän lisäksi myös menestytty. Esimerkiksi naisten ja miesten nykyiset sarjapaikat Kansallisessa Liigassa ja Kakkosessa ovat hienoja saavutuksia, Minna sanoo ja lähettää lopuksi terveisiä seuran koko jäsenistölle.

- Kiitos kaikille yhteistyöstä ja muutenkin iloisia terveisiä! Aion pysyä toiminnassamme mukana ainakin niin kauan kuin lapseni jatkaa harrastusta.

PK-35 onnittelee Minna Nykästä valinnasta Kuukauden vapaaehtoiseksi ja toivottaa hänelle erinomaista futiskauden jatkoa!