PUNAMUSTIEN HISTORIAA: Naiset Ykköseen!

OSA 17: Eletään vuotta 2006, kun PK-35:n jäsenmäärä kasvaa merkittävästi Allianssi-juniorit ry:n joukkueiden useiden pelaajien siirtyessä punamustiin.

Seurassa on nyt noin 700 jalkapalloilijaa sekä lisäksi nappulasarjassa pelaavat tytöt ja pojat. Kasvu on ollut huomattavaa, sillä esimerkiksi vuosituhannen vaihteessa pelaajamääräksi kirjattiin noin 400. Kausi 2006 on myös tuloksellisesti menestyksekäs B-poikien voittaessa Helsinki Cupin ja 1995-ikäluokan tyttöjen juhliessa Stadi Cupin ykkössijaa.

Seuraavana vuonna naisten edustusjoukkue nousee Ykköseen häviämättä sarjakauden aikana otteluakaan. Punamustiin on siirtynyt iso määrä naapuriseura HPS:n entisiä B-tyttöjä, mutta paras maalintekijä on kokenut kapteeni Anna Virolainen, joka on pelannut PK-35:ssä jo vuosia. Muita avainpelaajia ovat mm. Aino Lehtinen, Sara Åström, Laura Nyyssölä ja Pirjo Leppikangas.

Punamustien hallitus tekee uuden puheenjohtajansa Markku Ruokasen johdolla aktiivista työtä seuran organisaatiomallin kehittämiseksi. Myös kentälle luodaan uusia rakenteita, joista yhtenä esimerkkinä kyky- ja taitokoulujen ohella on valmennuspäällikkö Risto Luomasen organisoima poikien akatemiatoiminta.

Kun aikuisten edustusjoukkueet pelaavat kaudella 2008 Ykköstä, pelaajat eivät vielä tiedä edessä odottavasta isosta muutoksesta. Miesten loppusijoitus on seitsemäs naisjoukkueen päätyessä sarjassa neljänneksi, mutta varsinainen uutispommi pamahtaa vasta myöhemmin syksyllä.

85-vuotiaan PK-35:n historiaa käsittelevä juttusarja jatkuu seuran juhlavuoden 2020 aikana.