Onnittelut Teemu Vaistilalle!

PK-35:n P09-joukkueen valmennustiimissä sekä seuran hallituksessa toimiva Teemu Vaistila on valittu punamustissa kesäkuun Kuukauden vapaaehtoiseksi. Hän saa palkinnoksi Intersport Eastonin lahjakortin.

Vaistila saapui PK-35:een jo vuonna 2006, kun punamustiin siirtyi Allianssi-juniorien joukkueita. Hän valmensi tuolloin poikien ysikakkosia ja myöhemmin ysinelosia, ysivitosia, nollakakkosia sekä puoli kautta ysiykkösiä B-juniorien ykkösdivarissa. Nollaysien kanssa hän on toiminut vuodesta 2014, jolloin ikäluokka aloitti toimintansa seuran Minifutiksessa.

- Kun olen nyt ollut isävalmentajana mukana jo kuusi ja puoli vuotta, olen halunnut pikkuhiljaa pienentää rooliani. Poikien kasvaessa tehtävä tässä asemassa ei ainakaan helpotu. Voi olla, että ensi kaudeksi joukkueeni vaihtuu, mutta tarkoitus on joka tapauksessa jatkaa seurassa, Teemu sanoo.

- Kaiken lähtökohtana on rakkaus lajia kohtaan. Tämä on intohimo ja harrastus, jossa haluaa todella olla mukana. Olen miettinyt, ettei nautinto olisi välttämättä näin suurta, jos tätä tekisi ammatikseen.

Vaistilan mielestä noin kymmenvuotiaat lapset ovat juuri siinä iässä, että heille on todella mielenkiintoista opettaa futistaitoja sekä samalla ryhmätoimintaa, toisten kunnioitusta ja yhteisten sääntöjen noudattamista. Nuorille pelureille on tärkeää näyttää kasvatuksellisesti hyvää esimerkkiä niin kentällä kuin sen ulkopuolella.

- Joukkueen sisäinen ja pelaajien välinen kunnioitus on ihan yhtä tärkeää kuin pelilliset asiat. Virheitä ei tarvitse pelätä, mutta jos joku ei toimi yhteisten sopimusten mukaan, saatan joskus korottaa ääntä. Tunteita saa näyttää, mutta kunnioitus on säilytettävä, Teemu linjaa.

- Haluan totta kai rohkaista pelaajia. Tämän ikäiset lapset osaavat jo käsitellä tappioita ja pääsevät nopeasti pettymysten yli. Niin kauan kuin häviöt harmittavat enemmän pelaajia kuin vanhempia, kaikki on hyvin.

Vaistila kehuu punamustien seurahenkeä, jonka ytimessä ovat hyvät työntekijät ja muut henkilöt eri rooleissa. Hänen mukaansa on erittäin tärkeää, että viime vuosina on satsattu suunnitelmallisesti nuorimpiin ikäluokkiin. Tämä on yksi asia, joka on motivoinut Teemua jatkamaan seurassa.

- Jos jotain tehdään, se on tehtävä kunnolla. Kun saapuu Pihliksen kentän parkkipaikalle, tulee kerrasta toiseen hyvä fiilis. Seuran eri toimijoita ja tietysti maineikkaita Herrasmiehiä on aina kiva tavata.

PK-35:n vahvasta seurakulttuurista on hyvä esimerkki, että Vaistilan aikoinaan valmentamista ysikakkosista punamustissa toimivat tälläkin hetkellä eri tehtävissä Aku Vapaa, Biran Jeng, Akseli Innanen ja Ville Salmikivi, joiden lisäksi Akan Okomoh siirtyi viime talvena pitkän PK-uransa jälkeen Palloliiton työtehtäviin.

Seuran hallituksessa valmennus- ja talousasioista vastaavalle Vaistilalle on useiden vuosien aikana ehtinyt syntyä selvä käsitys punamustien kehityskohteista. Hän painottaa, että seuran omaa tapaa toimia on edelleen tarkennettava.

- Valmennuksen tasoa on yhä nostettava koulutuksen kautta. Valmennuslinjan on oltava johdonmukainen ja riittävän yksityiskohtainen jatkumo, jotta tiedetään, mitä pelaajapolun kussakin vaiheessa on tehtävä.

PK-35:llä on Vaistilan mielestä kaikki eväät nousta seuraavalle tasolle. Hän muistuttaa samalla, että seuran monipuolisesta vapaaehtoistyöstä löytyy aina tehtäviä, joihin halukkaat voivat osallistua. Esimerkiksi naisten ja miesten edustusjoukkueiden ottelutapahtumissa riittää monenlaista tekemistä.

- Haluan lopuksi kiittää hallituksen jäseniä isosta työmäärästä vaikeana korona-aikana. Pihliksen kenttäprojektia ei ollut ihan yksinkertaista viedä eteenpäin, joten se ansaitsee ison hatunnoston.

PK-35 onnittelee Teemu Vaistilaa valinnasta Kuukauden vapaaehtoiseksi ja toivottaa hänelle antoisaa futisvuoden jatkoa!