PUNAMUSTIEN HISTORIAA: Uusi kenttä

OSA 19: 2010-luvun päästyä hyvään vauhtiin PK-35:n harjoitusolot ja muu toimintaympäristö kehittyvät taas entisestään kiitos seuran aktiivisen hallituksen.

Uusi vuosikymmen on ehtinyt edetä vuoteen 2012, kun Pihlajamäen vanhan hiekkakentän päälle valmistuu tuliterä tekonurmipäällysteinen Aava Areena. Ripeästi sujuneen kenttähankkeen tärkeänä veturina on hyvin keskeisessä roolissa toiminut punamustien hallituksen jäsen Marko Salo.

Aava Areena tarjoaa PK-35:lle entistä paremmat edellytykset paitsi pelata ja harjoitella, myös järjestää futisleirejä, -turnauksia sekä seuralle muita tärkeitä tapahtumia. Uusi kenttä on taas erinomainen osoitus punamustien jatkuvasta halusta ja kyvystä kehittää olosuhteita.

Vuosikymmenen alkupuolella saavutetaan menestystä kentän sisäpuolellakin. PK-35 Vantaa voittaa kausilla 2011 ja 2012 Pauliina Miettisen valmennuksessa kaksi peräkkäistä tuplamestaruutta eli Suomen mestaruuden ja Suomen Cupin. Pelaajayhdistys valitsee punamustien Jaana Lyytikäisen Vuoden liigapelaajaksi 2011.

PK-35 Vantaa sijoittuu niin ikään 2011 ja 2012 miesten Ykkösessä neljänneksi päävalmentajanaan Pasi Pihamaa. Joukkueen parhaat maalintekijät noina kausina ovat ensin kymmenen osumaa viimeistellyt Aleksi Ristola ja sitten yhdeksän maalia iskenyt Jukka Santala, joka valitaan muutamia vuosia myöhemmin PK-35:n toiminnanjohtajaksi.

85-vuotiaan PK-35:n historiaa käsittelevä juttusarja jatkuu seuran juhlavuoden 2020 aikana.