PUNAMUSTIEN HISTORIAA: Kiitos Martti!

OSA 20: Punamustia kohtaa elokuussa 2014 valitettava suru-uutinen, kun seuran kunniapuheenjohtaja Martti Karjalainen poistuu keskuudestamme.

Karjalaisella oli erittäin merkittävä rooli erityisesti 1950-luvulla, kun Viipurissa ennen toista maailmansotaa perustetun PK-35:n toimintaa päätettiin jatkaa Helsingissä. Hän kävi syksyllä 1955 punamustien puheenjohtajan Ahti Hartikaisen kanssa ratkaisevat neuvottelut seuran hengissä pitämiseksi.

Vuosi 2014 tuo PK-35:lle myös ilonaiheita, sillä B-tytöt voittavat hienosti Suomen mestaruuden. Joukkuetta valmentavat seuralegenda Rami Rantanen sekä Anne-Maria Weckström-Rantanen. PK-35 Vantaa puolestaan juhlii samalla kaudella naisten Suomen mestaruutta päävalmentajanaan Jari Väisänen.

Kun PK-35 täyttää syyskuussa 2015 pyöreät kahdeksankymmentä vuotta, tasavuosien ja pitkän seurahistorian kunniaksi ilmestyy punamustien oma juhlakirja. 80-vuotisjuhlatilaisuus järjestetään jo aiemmilta ajoilta tutussa paikassa eli Käpylän Karjalatalolla.

2015 on juhlavuosi PK-35:n järjestämille turnauksillekin. Helsinki Open pelataan kahdennenkymmenennen kerran ja Käpylä Cup kymmenennen kerran. Seura voi hyvin ja katsoo luottavaisena tulevaisuuteen.

85-vuotiaan PK-35:n historiaa käsittelevä juttusarja jatkuu seuran juhlavuoden 2020 aikana.