PUNAMUSTIEN HISTORIAA: Matka jatkuu

OSA 22: Kun 2010-luku on vaihtunut 2020-luvuksi, PK-35 voi hyvin sekä juniorifutiksen että naisten ja miesten edustusjalkapallon näkökulmasta.

Seura on viime vuosina satsannut vahvasti aloittavien ja muiden nuorimpien ikäluokkien toimintaan. Nuorisotoimenjohtaja Juuso Mattila ja junioripäällikkö Miro Kauti tekevät erittäin ansiokasta työtä juuri tässä tärkeässä toimintaympäristössä.

PK-35:n monipuolisen harrastetoiminnan ydintä ovat aloittaville ikäluokille suunnatut Minifutis ja Tyttöfutis, useat vuosittaiset turnaukset sekä helmikuisin, kesäisin ja lokakuisin järjestettävät jalkapalloleirit. Seurassa elää vahva yhteisöllisyys niin työntekijöiden ja toimihenkilöiden kuin eri ikäluokkien välillä.

Kaudeksi 2020 Kansalliseen Liigaan sekä Kakkoseen nousseet aikuisten edustusjoukkueet ovat vakuuttaneet sekä naisten että miesten tasolla. Kun PK-35:n 85-vuotissyntymäpäiväkuukausi eli syyskuu 2020 on koittanut, naiset ovat sarjassa viidennellä sijalla ja miehet hienosti lohkojohdossa.

Vaikka vuosi 2020 on koronaviruksen takia ollut niin punamustissa kuin koko maailmassa monin tavoin vaikeaa aikaa, seuran perustoiminta jatkuu varsin vakaalla pohjalla. Kun PK-35 täyttää lauantaina 19. syyskuuta 85 vuotta, se voi onnitella itseään sekä hienosta menneisyydestään että valoisaa tulevaisuutta enteilevästä nykyhetkestään.

85-vuotiaan PK-35:n historiaa käsittelevä juttusarja päättyy tähän.