Onnittelut Johanna Hyrskeelle!

PK-35:n kokeneimman naisjoukkueen eli Ihanaisten pelaaja ja joukkueenjohtaja Johanna Hyrske on valittu seurassa elokuun Kuukauden vapaaehtoiseksi. Hän saa palkinnoksi Intersport Eastonin lahjakortin.

Hyrskeen joukkue pelaa Nelosessa eli viidenneksi korkeimmalla sarjatasolla. PK-35:stä löytyvät naisjoukkueet myös Kansallisesta Liigasta ja Kakkosesta sekä niiden lisäksi Naisfutis, joka on tarkoitettu lähinnä seuran pelaajien äideille ja muille jalkapallon aikuisiällä aloittaneille.

Hyrske, 43, aloitti futiksen PK-35:ssä C-tyttöikäisenä ja eteni punamustissa aina naisten edustusjoukkueeseen saakka, kunnes piti pelaamisesta vuosia kestäneen tauon. Hän palasi seuraan kuusi seitsemän vuotta sitten ja on nyt toiminut pari kolme vuotta joukkueenjohtajana.

- Kun Anu ja Esko Soininen jäivät toiminnasta pois, jaoimme vastuita pelaajille. On ihan erilaista toimia joukkueenjohtajana aikuis- kuin juniorijoukkueessa, jossa ollaan tekemisissä lasten ja perheiden kanssa, Johanna sanoo.

- Sovimme asioista paljon koko joukkueen kesken. Toiminta pyörii aika hyvin omalla painollaan. Itse hoidan tarvittavat tausta-asiat, kuten harjoitusvuoromme, osallistumisen sarjoihin ja niin edelleen. Olen toki tarvittaessa seuraan päin yhteydessä. Lähtökohtana on, että meillä on paikka missä treenata ja sarja missä pelata.

Johannan joukkue harjoittelee kesäisin enimmäkseen Pihlajamäen pikkukentällä ja talvisin Pihliksen hallissa. Noin puolet ryhmästä on vanhoja PK-35:n pelaajia ja käytännössä kaikilla ainakin jonkinlainen junioritausta.

- Treenaamme ja pelaamme tosissamme, mutta emme menestyksen tai sarjanousun takia. Toiminnan on oltava hauskaa samalla, kun muistamme myös ikämme. Haluamme pelata hyvää futista, jossa on huumori mukana.

Hyrskettä motivoivat vuodesta toiseen rakkaus jalkapalloa kohtaan sekä vanhat tutut pelikaverit. Ryhmän jatkuvuutta ja yhteistä historiaa kuvaa hyvin, että joukkueen valmentaja Jarmo Niva valmensi Johannaa jo C-tytöissä.

- Alettuani vuosien jälkeen pelata uudestaan totesin, kuinka kivaa on vetää taas futiskamat päälle ja mennä pelikentälle. Olen kasvanut Pihliksessä ja kulkenut aina itse treeneihin, joten olen koko ajan tuntenut PK:n omaksi seurakseni. Juniorina ei ollut muita vaihtoehtoja, enkä nytkään näe itseäni muualla.

PK-35 luo Johannan mielestä hyvät puitteet ja toimintaympäristön niin lapsille, nuorille kuin aikuisille. Punamustien naisjoukkueissa on mahdollisuus nousta tasolta toiselle sekä toisaalta madaltaa rimaa ja alkaa jäähdytellä.

- Itselläni ei ole seuran suuntaan mitään valittamista, joskin välillä on muistutettava, että mekin olemme olemassa, Johanna sanoo leikillistä hymyä äänessään. 

- Ollaan kaikki ylpeitä seurastamme ja kannetaan ylpeinä punamustaa yllämme!

PK-35 onnittelee Johanna Hyrskettä valinnasta Kuukauden vapaaehtoiseksi!