Viipurista Pihlikseen – TERVETULOA JUHLAPELIIN!

Ravintola Funkis Viipurissa 19.9.1935 ja MagneCit Areena Pihlajamäessä 19.9.2020.

Näiden paikkojen ja päivämäärien väliin mahtuu kokonainen seurahistoria eli jo 85 vuoden ikään ehtineen Pallokerho-35:n värikäs elämä. Ja matka yhä vain jatkuu!

Itärajan takaa toisen maailmansodan jälkeen Helsinkiin muuttaneen PK-35:n toiminta on kehittynyt tasaisesti vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen. Pitkän taipaleen varrella on koettu niin nousuja kuin laskuja, mutta yhteistyön ja yhteisöllisyyden voima on kaikkina näinä aikoina vienyt seuraa eteenpäin. Karjalan punamustassa väriyhdistelmässä pelaava PK-35 ei ole unohtanut juuriaan.

- On erittäin oleellista ja oikeastaan kaikkein tärkeintä, millainen henkinen ilmapiiri seurassa vallitsee, punamustissa aiemmin tällä vuosituhannella noin kymmenen vuotta eri tehtävissä, kuten joukkueenjohtajana, rahastonhoitajana, hallituksen jäsenenä ja puheenjohtajana ansiokkaasti toiminut Ari-Pekka Määttä korostaa.

- Henkilöstön ja kaikkien vapaaehtoisten jaksaminen on hyvin merkittävässä asemassa. Tämä heijastuu suoraan koko jäsenistön toimintaan. Kun mahdolliset ongelmatilanteet käsitellään asianmukaisesti ja riittävän ajoissa, yhteisöllisyys saa lisää voimaa. Henkistä hyvinvointia ei sovi missään määrin aliarvioida.

Määttä muistuttaa painokkaasti, että myös talouden on ehdottomasti oltava tasapainossa. Tietyt riskit eivät hänen mukaansa johda yleensä mihinkään hyvään. Kun talouden peruspilarit ovat kunnossa, seuran jäsenille on mahdollista tarjota hauskaa ja mielekästä toimintaa.

- Urheiluseuran perimmäinen tarkoitus on liikuttaa ja kouluttaa. Kun asioita tehdään yhdessä, menestys ja puoleensa vetävä kehitysympäristö ovat kaikkien ansiota. Jos toiminta ei olisi mielekästä, en olisi itsekään jaksanut olla vuodesta toiseen mukana ja jossain vaiheessa yhtäaikaisesti jopa neljässä eri joukkueessa, Määttä jatkaa.

- Paljon tuli nähtyä ja enimmäkseen toki hyviä asioita. Olen jäänyt PK:n kannattajaksi ja seuraan yhä tiiviisti, mitä punamustissa tapahtuu. On miellyttävää nähdä, että seurassa tehdään edelleen hienoa työtä juniori- ja aikuisjoukkueiden eteen.

PK-35:n täyttäessä 19. syyskuuta täydet 85 vuotta miesten edustusjoukkue pelaa Pihlajamäen MagneCit Areenalla Järvenpään Palloseuraa vastaan punamustien juhlaottelun, joka on samalla miesten Kakkosen A-lohkon tulikuuma kärkimatsi. Tässä tulevan lauantain ohjelma:

KLO 14.00: Ovet avoinna ja Pallokerho-35 ry tarjoaa kakkukahvit sadalle ensimmäiselle 

KLO 14.30-14.45: Valmentajien haastattelut 

KLO 15.00-17.00: PK-35-JäPS

KLO 15.50-16.00: Taukohaastattelu 

KLO 17.15-17.30: Lehdistötilaisuus ottelun päätyttyä

KLO 17.30-20.00: Tyyli vapaa ja Bar-35 palvelee

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA PIHLIKSEEN KANNUSTAMAAN JA JUHLIMAAN 85-VUOTIASTA SEURAAMME!