Krista: ”Hieno kokemus!”

PK-35:n liigajoukkueen pelaajat Krista Hakala, Vilma Oksanen ja Amanda Rantanen leireilivät 17.-19. syyskuuta naisten U23-maajoukkueessa.

Eerikkilässä järjestetty tapahtuma sai pelaajilta positiivista palautetta. Hakala korostaa Palloliiton tiedotteessa, että oli tärkeää voida harjoitella hyvien pelaajien kanssa, saada hyödyllisiä taktisia neuvoja ja käydä henkilökohtaisia palautekeskusteluja. 

- Ohjelma oli hyvin järjestetty ja leiri ilman muuta hieno kokemus. Ajoitus sarjatauon aikana oli ehkä jopa parempi kuin kauden jälkeen, sillä pelituntuma on tässä vaiheessa vuotta kunnossa. Maajoukkuekutsu on ollut bonus henkilökohtaisesti hyvälle kaudelleni, Krista sanoo.

- Ehkä tärkeintä on saada palautetta ja neuvoja sekä oppia ymmärtämään, missä me Suomessa olemme jäljessä kansainvälistä tasoa. Tämä oli pelaajakehityksen kannalta hyvä kokemus. Ehkä osaa leirin opeista pystyy käyttämään vielä loppukauden peleissä.

U23-maajoukkue on tärkeä välietappi matkalla nuorten ikäluokista kohti naisten A-maajoukkuetta. Suomi pelasi Eerikkilässä TiPS:n liigajoukkuetta vastaan harjoitusottelun, joka päättyi 2-2-tasapeliin.

- Leiri loi uskoa omiin mahdollisuuksiin ja auttoi hahmottamaan omia vahvuuksia ja kehityskohteita. Vaikka olisimmekin U23:ssa tässä vaiheessa jäljessä A-tasoa, en usko eromme olevan valtavan suuri, Hakala jatkaa.

- Todennäköisesti tästäkin joukkueesta nousee pelaajia tulevaisuudessa A-maajoukkueeseen. U23:ssa saamme palautetta ja neuvoja heiltä, jotka tuntevat kansainväliset vaatimukset. Tällä on varmasti arvoa koko naisfutikselle.

PK-35 toivottaa Kristalle, Vilmalle, Amandalle ja koko naisten liigajoukkueelle erinomaista futiskauden jatkoa!