Onnittelut Sasu Kurjelle!

PK-35:n P08-ikäluokassa joukkueenjohtajana toimiva Sasu Kurki on valittu seurassa joulukuun Kuukauden vapaaehtoiseksi. Hän saa palkinnoksi Intersport Eastonin lahjakortin.

 
Kurki, 45, on toiminut tehtävässään noin puolitoista vuotta. Hänen poikansa on pelannut punamustien nollakaseissa jo nelisen vuotta.
 
- Minua kysyttiin joukkueenjohtajaksi parikin kertaa, kunnes lähdin mukaan. Tehtävä on yllättänyt minut todella positiivisesti. Olen saanut tästä paljon enemmän kuin osasin odottaa, Sasu sanoo.
 
- Joukkueenjohtajalla on hommia melkein päivittäin, mutten koe tätä liian työlääksi. Tulee hyvä tunne, kun voi ratkaista asioita, auttaa pelaajia ja koko joukkuetta. On ihan supertärkeää, että lapset harrastavat liikuntaa.
 
Kurjella ei ole varsinaisesti omaa futistaustaa, mutta hän pelasi pesäpalloa noin 20-vuotiaaksi asti. Sasu sai jo lapsena ja nuorena vahvoja urheiluvaikutteita, sillä hänen isänsä oli aktiivinen seuratoimija.
 
- On todella motivoivaa toimia mukana liikuntaharrastuksen mahdollistajana. Koko yhteiskuntamme olisi nykyistä parempi, jos kaikki lapset ja aikuiset harrastaisivat liikuntaa, Kurki jatkaa.
 
- Myös pelaajien onnistumiset ja joukkueen menestyksen hetket esimerkiksi turnauksissa ovat totta kai tärkeitä asioita. Lasten spontaani riemu ei voi olla tarttumatta meihin muihinkin.
 
Kun Sasulta kysyy joukkueenjohtajan tehtävien mahdollisia varjopuolia, hän esittää kauniin toiveen, että pelaajien vanhemmat osallistuisivat nykyistä aktiivisemmin esimerkiksi hallitalkoisiin. Pari kertaa vuodessa ei ole hänen mielestään liikaa vaadittu.
 
Kurki sanoo suoraan, että punamustissa tärkeimmät asiat tuntuvat joka tapauksessa olevan huomattavasti paremmassa kunnossa kuin useissa muissa seuroissa. PK-35 on hänen mukaansa juuri sopivan kokoinen yhteisö - ei liian iso, eikä liian pieni.
 
- Seurassa elää vahva me-henki. Yhteisöllisyys ei ole tässä tapauksessa pelkkä korulause, vaan täyttä totta. Toiminta ei ole liian byrokraattista. Esimerkiksi joukkueenjohtajien yhteinen WhatsApp-ryhmä luo hyvän tunteen siitä, että kuuluu johonkin, Sasu kokee.
 
- Myös harjoitusolot ovat erinomaiset. Pihliksen kentällä on nyt uusi alusta, eikä kaikilla seuroilla ole todellakaan kahta omaa hallia.
 
P08 on Kurjen mukaan hyvin toimiva ja harjoitteleva ryhmä. Hänen mieleensä ovat jääneet etenkin turnaukset, joissa joukkue on ollut yön yli.
 
- Silloin olemme tavallistakin vahvemmin Joukkue isolla J:llä. Turnausten jälkeen on väsynyt, mutta onnellinen olo, Sasu sanoo hymyä äänessään.
 
- Nyt on vain toivottava, että alkaneesta vuodesta tulee oikein hyvä ja mahdollisimman normaali.
 
PK-35 onnittelee Sasu Kurkea valinnasta Kuukauden vapaaehtoiseksi ja toivottaa hänelle antoisaa futisvuotta 2021!