Kuva

Suomen Cup jatkuu lauantaina, kun PK-35 matkustaa Kauniaisten Volkswagen-halliin EIF:n vieraaksi. Kamppailu käynnistyy klo 15:30 ja sitä voi seurata suorana lähetyksenä Ruutu+ -palvelusta. Ottelu pelataan ilman katsojia.

Molemmat joukkueet avasivat cupin viime viikonloppuna voitolla. PK-35 nappasi Talissa 2–1 voiton MuSasta loppuhetkien maaleilla, EIF oli Turun Palloseuraa parempi lukemin 1–0.

PK-35 hallitsi MuSa-ottelua, mutta maaleja jouduttiin odottamaan aina loppuhetkille asti. Päävalmentaja Kim Raimi näki ottelussa paljon hyviä asioita, joiden päälle voidaan rakentaa.

- Vähän ehkä puristettiin ensimmäisessä virallisessa ottelussa, mutta onnistuimme taas niissä asioissa mitkä ovat antaneet meille mahdollisuuden pelata voitosta kaikissa pelaamissamme peleissä tällä kaudella. Lähdemme samojen perusteiden kautta EIF:n kimppuun ja pyrimme petraamaan tiettyjä toimintoja etenkin pallollisessa vaiheessa.

- Meidän on tarkoitus eheyttää joukkueen pallollista pelaamista kokonaisuutena. Joukkue osoitti sekä henkistä, että taktista kypsyyttä viime viikolla etenkin toisella puoliajalla, venymiskykyä tarvitaan varmasti jatkossakin.

Ottelun hallinta oli kokonaisuudessaan enemmän PK-35:llä ja senkin takia päävalmentaja oli tyytyväinen esitykseen.

- Jos kuitenkin peilataan ottelua puhtaasti tilastoihin, niin olimme parempia lähes kaikissa tuloksen kannalta merkittävissä asioissa. Siinä mielessä voimme olla tyytyväisiä, että teimme kentällä tarpeeksi oikeita asioita voittamisen eteen ja nousun takana oli enemmän logiikka, kuin tuuri.

Harjoitusviikko on sujunut hyvin ja joukkueen valmistautuminen kohti lauantaita on mennyt laadukkaiden harjoitusten parissa.

- Meillä on suhteellisen normaali treeniviikko takana. Ollaan palauteltu, menty kovaa ja valmistauduttu myös tulevaan. Olemme samalla tavalla valmiita tulevaan viikonloppuun kuin viime viikolla, eikä meillä ole isompaa varianssia tekemisen laadussa tai muussa toiminnassa.

- Olemme pyrkineet vahvistamaan tiettyjä kriittisiä toimintoja ja käymään mahdollisia pieniä muutoksia läpi, joiden avulla uskon että pystymme parantamaan mahdollisuuksiamme voittaa lauantain ottelun.

”EIF on hyvin valmennettu joukkue”

EIF on vaikuttanut Ykkösen tasolla vuodesta 2015 alkaen ja heidän paras sijoituksensa on kolmas, kaudella 2018. Viime kaudella joukkue sijoittui sarjassa neljänneksi. Guillem Santamasesin valmentama joukkue tähtää varmasti korkealle myös tulevalla kaudella.

Joukkueen maalinsuulle paluun tekivät Jonathan Jäntti (PEPO) sekä Mehdi El Moutacim (SJK). Puolustukseen tammisaarelaiset hankkivat entisen PK-35:n juniorin Tuukka Andbergin (HIFK) ja hyökkäyspäässä joukkuetta vahvistaa FC Lahdesta saapunut kosovolainen Valdrin Rashica.

- EIF on samalla tavalla todella rutinoitunut Ykkösen joukkue kuin MuSa, eli meille jälleen erittäin hyvä haaste. EIF on hyvin valmennettu joukkue, jolla on selkeitä toimintatapoja omassa toiminnassaan kentällä. Heillä on toki hieman erilaisia vahvuuksia ja heikkouksia sekä joukkue- että yksilötasolla kuin viime viikon vastustajallamme.

EIF kaatoi TPS:n Xhevdet Gelan upealla vapaapotkumaalilla 1–0 viime sunnuntaina.

- EIF:n toiminnassa näkyi tietty rutiini ensimmäisessä Cupin ottelussa, jota ei sovi missään nimessä aliarvioida. Itse peli ei toki heillä vielä kovin ehjää ollut.

- Meillä on mahdollisuudet saada hyvä tulos ottelusta, mikäli pysymme tietyissä asioissa kiinni joukkuetasolla. Selkeinä haastajina kuitenkin lähdetään katsastamaan miltä näyttää tässä vaiheessa liiganousun tavoitteeksi asettaneen vastustajan peli.

Suomen Cupista jatkoon pääsee kolmen lohkon kaikki lohkovoittajat sekä paras lohkokakkonen. Tämän ottelun voittaja on näin ollen hyvin lähellä jatkopaikkaa.

- Kuten MuSa -pelissäkin, pelaamme pelkästään voitosta ja viime viikolla sen pystyi myös aistimaan tasoitusmaalin jälkeen. Pallo nopeasti keskelle tasoitusmaalin jälkeen ja pelin käynnistyttyä uudelleen loimme heti kolmeen minuuttiin kaksi laadukasta maalipaikkaa ennen voittomaalia. Samalla mentaliteetilla lähdemme tähän otteluun. Kummallakin joukkueella on nyt voitto alla, joten siinä mielessä kumpikin lähtee varmasti otteluun suhteellisen hyvän itseluottamuksen turvin.

 

PK-35:n joukkueen tilanne on erinomainen. Pauli Kuusijärvi, Charles Katashira sekä Atte Paunio ovat jälleen käytettävissä. Myös Biran Jeng, Jaakko Lepola sekä Niko Tirkkonen ovat palanneet tämän viikon aikana joukkueharjoituksiin, mutta he eivät vielä lauantaina ole mukana pelaavassa kokoonpanossa.

 

EIF – PK-35 ottelu käynnistyy lauantaina 13. helmikuuta klo 15:30 Kauniaisten Volkswagen-hallissa. Ottelu pelataan tyhjille katsomoille, mutta sitä voi seurata Ruutu+ -palvelusta. PK-35 Twitter-sivustolla on luvassa live-seurantaa ottelusta. Raportti ja kommentit kamppailusta ovat ulkona lauantai-illan aikana.

 

 

🎥 PK-35:n hyökkääjä Ville Salmikivi kertoi omia ajatuksiaan torstain harjoitusten jälkeen mm. käynnissä olevasta pre-seasonista sekä omasta, hieman erilaisesta roolistaan hyökkäyksessä. Huomenna EIF - PK-35 klo 15:30 Kauniaisten Volkswagen-hallissa! Ruutu Urheilu esittää ottelun suorana lähetyksenä.

Julkaissut PK-35 Miehet Perjantaina 12. helmikuuta 2021

 


                          


                        

  pallopaa.net