Kuva

PK-35 matkustaa lauantaina Turkuun TPS:n vieraaksi Suomen Cupin lohkovaiheen viimeisen kierroksen otteluun. Kamppailu käynnistyy lauantaina 20. helmikuuta klo 13 LähiTapiola-areenalla. Ottelu pelataan ilman katsojia, mutta Ruutu+ -palvelusta ottelua pystyy seuraamaan klo 12:50 alkaen.

PK on aloittanut Suomen Cupin kahdella voitolla, TPS:n saldo kahdesta ottelusta on voitto ja tappio. Tepsi kärsi 0–1-tappion EIF:lle kaksi viikkoa sitten, mutta MuSa kaatui viime viikonloppuna Turussa 2–0.

Punamustat pelasi hienon ottelun viime viikonloppuna Kauniaisissa EIF:ä vastaan. 2–0 voitossa maalinteossa onnistuivat joukkueet nuoret lupaukset Jonathan Muzinga sekä Charles Katashira. Päävalmentaja Kim Raimi oli tarkemmankin tutkiskelun jälkeen tyytyväinen EIF-ottelun antiin.

- Puolustaminen toimi kokonaisuutena hyvin ja sitä tullaan viilaamaan vielä koko ajan synkronoidummaksi. Prässäsimme ensimmäisellä puolikkaalla verrattain hyvin, katkoimme maassa sekä ilmassa, pystyimme riistämään ja puolustimme laadukkaasti matalammallakin.

- Pallollisessa vaiheessa riittää edelleen opeteltavaa ja viilattavaa. Tärkein asia on kuitenkin pelaajien halu oppia asioita, joka on hyvällä tasolla.

Varsinkin avausjaksolla PK hallitsi ottelua selvästi ja myös tilastot tukivat tuota havaintoa. Toinen nelivitonen oli tasaisempi, mutta ottelu oli hyvin vierasjoukkueen hallussa läpi ottelun.

- Olimme tietyissä toiminnoissa lähes ylivoimaisia 15-45 minuutin välillä, joka lopulta pelin ratkaisi. EIF hallitsi ottelussa palloa (57 %) enemmän, mutta me vietimme aikaa yläkolmanneksella vastustajaa enemmän pallon kanssa, joka on selvästi oleellisempi mittari meille tuloksen kannalta.

- Hyökkäyspelimme ei ole tietenkään vielä niin jouhevaa kuin se tulee olemaan, mutta kyllähän esimerkiksi kahden ensimmäisen ottelun laukaisukartat kertovat oleellisia asioita otteluista.

PK-35:n harjoitusviikko kulkenut hyvin, vaikka joukkueen treeniolosuhteet eivät tällä hetkellä ole parhaat mahdolliset.

- Meillä on edellisviikkoa kovempi harjoitusviikko takana, fyysistä rasitusta olemme hieman nostaneet ja pelaajat ovat vastanneet huutoon jälleen kerran hyvin. Lauantain peli on yhden valmistautumisjakson viimeinen rutistus, puristetaan viimeiset mehut pihalle ja sen jälkeen otetaan hetki happea.

- Treeniolosuhteet eivät tietenkään ole täysin optimaaliset, kun siirryimme Talista takaisin Pallomyllyyn. Uskon kuitenkin että meillä on kyky sopeutua isompiinkin ongelmiin, joten ei anneta sen liikaa häiritä. Olemme myös tyytyväisiä siihen, että olemme saaneet kokonaisia harjoitusviikkoja ja ehjän valmistautumisjakson tämän nykytilanteen keskellä.

Viime kaudella Veikkausliigasta pudonnut TPS on todella laadukas vastustaja ja asettaa varmasti PK:lle kovan haasteen.

- TPS on pelannut tuloksellisesti nousujohteisesti ja monella heidän pelaajallaan on liigakokemusta lähitulevaisuudesta, joka luo tiettyä rutiinia toimintaan.

Jonathan Johanssonin miehistö on talven aikana saanut kiinnitettyä tärkeisiin jatkosopimuksiin muun muassa maalivahti Jere Koposen, toppari Rasmus Holman sekä laituri Albijon Muzacin. Uusina pelaajina joukkueeseen ovat liittyneet puolustuspään Kalle Taimi (IFK Mariehamn), Samuel Mahlamäki (VPS) sekä Samba Benga (SJK). Keskikentälle joukkue sai hankittua paluun Turkuun tehneen Atte Sihvosen (RoPS).

- TPS puolustaa yleensä hyvinkin organisoidusti, se on kauttaaltaan ollut joukkueen isoin voimavara. He ovat saaneet myös kiinnitettyä muutamia hyviä pelimiehiä alakertaan, joka varmasti luo tiettyä stabiilisuutta heidän toimintaansa. Ei erityisen monipuolinen, mutta silti tietyissä toiminnoissa vaarallinen ja todella rutinoitunut joukkue lauantaina vastassa.

Ottelun lähtökohta on se, että tasapeli tulee riittämään PK-35:lle varmasti jatkoonpääsyyn. Lohkon toinen ottelu MuSan ja EIF:n välillä tullaan pelaamaan jo perjantai-iltana, joten tuon ottelun merkitys lohkotilanteeseen on tiedossa, kun ottelu Turussa lähtee liikenteeseen.

- Lähtökohta valmistautumiselle on ollut, että lähdemme voittamaan ottelua. Siinä mielessä valmistautuminen ei siis poikkea siitä miten lähdimme ensimmäistä ottelua kohti ilman pistettäkään.

- Pelin sisällä, etenkin loppupuolella, tulos voi vaikuttaa tiettyihin toimintoihin. Vastassa on kova joukkue, joten meidän on säilytettävä kuitenkin tietty standardi etenkin pelikovuuden ja tietynlaisen peruspelaamisen suhteen, mikäli haluamme pisteitä mukaan Turusta.

 

PK-35:n pelaajatilanne kohti lauantain ottelua on hyvä. Muutamilla pelaajilla on pieniä kolhuja, joita tarkastellaan vielä lähempänä ottelua. Varmuudella pelistä sivussa ovat Romy Nevalainen, Tomi Kurvinen sekä Esa Terävä.

- Hieman pidempään sivussa olleista pelaajista joku lienee mahdollisesti mukana jo tulevana viikonloppuna. Toivon myös, että saisimme yhden meidän mukana harjoitelleen uuden naaman mukaan lauantain koitokseen.

 

TPS – PK-35 ottelu käynnistyy lauantaina 20. helmikuuta Turun LähiTapiola-areenalla klo 13. Kamppailu pelataan tyhjille katsomoille, mutta sitä voi seurata suorana lähetyksenä Ruutu+ -palvelusta. PK-35:n Twitter-kanavalla on luvassa live-seurantaa ottelusta. Raportti ja kommentit kamppailusta ovat ulkona lauantai-illan aikana.

Tsekkaa maalivahti Toni Korkiakosken kommentit torstain treenien jälkeen.


                          


                        

  pallopaa.net