Kuva

Suomen Cupin lohkovaihe päättyi PK-35:n osalta lauantaina, kun joukkue matkusti Turkuun TPS:n vieraaksi. PK oli voittanut kaksi ensimmäistä ottelua Cupissa, joka tarkoitti sitä, että tasapeli tulisi riittämään lohkovoiton varmistumiseen.

Joukkueen avauskokoonpanossa nähtiin ainoastaan yksi muutos edellisestä ottelusta, kun Esa Terävän kokoonpanossa korvasi Ville Salmikivi.

Korkiakoski – Hänninen (80’ Lehtimäki), Koskinen, Kuusijärvi, Helvelahti – Auranen, Rantanen – Adam (56’ Jeng), Salmikivi (80’ Katashira), Muzinga (56’ Aaltonen) – Ben (87’ Tirkkonen).

Ottelu alkoi todella vahvassa TPS-hallinnassa ja kamppailun avausmaali näki päivänvalon heti kolmannella minuutilla. TPS-hyökkääjä Elmo Heinonen pääsi puskemaan läheltä maalia ja Toni Korkiakoski oli voimaton omalla maalillaan. Maalin jälkeen kotijoukkue painosti kovaa PK:n kimppuun, mutta vähitellen ottelu tasaantui.

Pelikellossa oli 18. minuuttia, kun PK:n tasoitusosuma näki päivän valon. Sivuvapaapotkusta Daniel Rantasen kova laukaus yllätti TPS-veskari Santeri Aaltosen ja veto liiteli takaylänurkkaan. PK:n vahva jakso jatkui ja ainoastaan neljä minuuttia edellisestä, valkopaitainen vierasjoukkue siirtyi johtoon. Gerald Benin vahvan pelaamisen jälkeen Ville Salmikivi pääsi vetämääb, Aaltonen torjui miehen ensimmäisen yrityksen, mutta kakkospallon Salmari puski yli Aaltosen. PK oli noussut takaa, ensiksi rinnalle ja sen jälkeen ohi, muutamassa minuutissa.

Avausjakson loppupuoli oli hyvin PK:n hallussa, vaikka vaarallisempia tilanteita ei tullutkaan. Puoliajalle lähdettiin PK:n maalin johdossa.

Kuva

Toiselle nelivitoselle TPS tuli kovaa ja 50. minuutilla nähtiin tasoitusmaali. TPS sai sivuvapaapotkun läheltä päätyrajaa, joka tuotti tulosta. Toppari Samba Benga jäi vapaaksi ja senegalilainen puski pallon ohi Toni Korkiakosken.

Kun puoliaika eteni, jälleen PK otti peliä enemmän haltuun ja pelin painopiste oli enemmän kotijoukkueen päässä. Daniel Rantasella sekä Arttu Aurasella oli mahdollisuudet viedä PK ottelussa takaisin johtoon, mutta Santeri Aaltonen torjui miesten yritykset.

TPS ei paikoilla juhlinut puoliajan aikana ja oikeastaan vasta ottelun loppuhetkillä joukkue sai jonkinlaisia paikkoja järjesteltyä. Kokonaisuudessaan PK kuitenkin organisoi ottelun lopun hyvin ja kamppailu päättyi näin 2–2 lukemiin.

Lopputuloksen myötä PK-35 voitti Cupin lohkon seitsemällä pisteellä!

Suomen Cupin ottelut jatkuvat näillä näkymin maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Kuvat: Tiina Pirilä

 

PK-35:n päävalmentaja Kim Raimin kommentit ottelun jälkeen.

Kim Raimin kommentit TPS-ottelun jälkeen

PK-35:n päävalmentaja Kim Raimi oli varsin tyytyväinen TPS-ottelun antiin.

Julkaissut PK-35 Miehet Lauantaina 20. helmikuuta 2021


                          


                        

  pallopaa.net