Kuva

PK-35 vahvistuu 23-vuotiaalla keskikenttäpelaaja Eetu Purolla. Puro liittyy PK-35:n vahvuuteen Vaasan Palloseuran riveistä.

Puro on harjoitellut nyt PK-35:n kanssa noin kuukauden ajan ja hän on nauttinut ajastaan joukkueen mukana.

- On kyllä tosi hyvät fiilikset, että tulevan kauden joukkue on nyt selvillä. Tosiaan kuukauden ajan tässä olin mukana, mutta ikävästi tuli pieni loukkaantuminen heti siinä avausviikolla, jota jouduin kuntouttamaan. Viime viikon pääsin olemaan joukkueen mukana treeneissä ja nautin siitä erittäin paljon.

- Treeneissä ollaan menty todella kovaa, joka on totta kai hyvä asia. Myös joukkueen ympärillä on ollut hyvä meininki, joka on ainakin minut vakuuttanut.

Purolle joukkueesta löytyy tuttuja pelaajia aikaisemmalta uralta. Näihin kuuluvat mm. Yassin Adam (KäPa), Ronias Yacoob (PK-35/VJS YJ) sekä Charles Katashira (VJS).

- Kyllähän se helpottaa joukkueeseen sisääntuloa. Toki koko joukkue kyllä ottanut mut hyvin vastaan, että ei sen suhteen ole ollut ongelmia.

VJS-kasvatti, viime kausi Vaasassa

Puro on aloittanut jalkapallouransa Vantaan Jalkapalloseuran riveissä 5-vuotiaana ja seuraa hän edusti aina A-junioreihin asti. Koko junioripolkunsa mies pelasi VJS:n riveissä, mutta miesten peleihin siirtyessä Puro vaihtoi Käpylän Pallon paitaan.

Kahden kauden aikana Puro pelasi KäPassa Kakkosta 30 ottelua, iskien yhden osuman. Kaudeksi 2019 mies siirtyi takaisin Kakkoseen nousseeseen kasvattajaseuraansa VJS:ään.

- Yritin jo silloin hakea sopimusta korkeammalta tasolta, mutta loukkaantuminen lopulta sotki aika pitkälti talvikautta. Lopulta sopimuksen teko meni aika myöhäiseen ja VJS oli lopulta hyvä vaihtoehto.

- Meillä oli aika hyvä meininki joukkueessa, mutta se ei realisoitunut tarpeeksi hyvin kentälle ja tulokset olivat liian heikkoja. Kuitenkin omat esitykset olivat aika hyviä ja sainkin aika ison roolin joukkueesta.

Puro iski kauden aikana viisi maalia ja seuraavalla kaudella nuori mies haki paikkaa sarjatasoa ylempää ja pelipaikka löytyikin Vaasan Palloseurasta.

- Laitoin viestiä Vepsuun ja sieltä päävalmentaja Christian Sund olikin yhteydessä muhun, että tulisitko viikoksi treenaamaan. Hyvän treeniviikon ja -pelin jälkeen ”Kisu” tulikin kysymään tekisinkö diilin joukkueen kanssa. Se oli aika helppo päätös silloin, Vaasa on hyvä paikka futaajalle.

Veikkausliigasta pudonnut VPS oli nousujalalla liikenteessä viime kauden Ykkösessä, mutta kausi oli joukkuetasolla iso pettymys vaasalaisille. Puro nappasi joukkueesta isoa roolia, pelaten 20 ottelua kauden aikana ja ainoat poissaolot tulivat pelikieltojen takia.

- Joukkuetasolla kausi oli epäonnistuminen. Henkilökohtaisesti omat esitykset olivat ihan hyviä, mutta tiedän sen, että ne olisivat voineet olla vielä parempia. En saanut itsestäni aivan kaikkea mahdollista irti, mutta en mitään yksittäistä syytä tähän osaa kyllä nimetä.

- Täytyy muistaa, että viime kausi oli itselle ensimmäinen Ykkösessä, joten siinä mielessä pitää olla tyytyväinen omaan tekemiseen. Sain ison roolin joukkueesta ja pystyin pelaamaan melko laadukkaalla tasolla.

"Kilpailu vie meitä kaikkia eteenpäin"

Puro ei jatkosopimusta tehnyt VPS:n kanssa, joten alkoi uuden pelipaikan metsästys.

- Olin Rovaniemellä testissä ja Kimi soitteli mulle ja kyseli mitä mä olen suunnitellut.

- Näin aika nopeasti PK:n itselleni paikkana, jossa minulla olisi hyvä mahdollisuus päästä eteenpäin uralla ja jatkaa kehittymistä.

PK-35:n keskikentällä on runsaasti kilpailua. Paljon vastuuta alkukauden aikana ovat saaneet Esa Terävä, Daniel Rantanen sekä Arttu Auranen, myös Jaakko Lepola on tekemässä paluuta pelikentille. Eetu uskoo, että hänellä on hyvä mahdollisuus vallata paikka pelaavasta kokoonpanosta.

- Totta kai on hyvä, että meillä on kilpailua, se vie meitä kaikkia eteenpäin. Uskon, että pystyn kuitenkin tuomaan joukkueeseen joitain uusia juttuja.

- Mä olen aika dynaaminen pelaaja, pystyn kuljettamaan palloa eteenpäin ja osaan toimia myös ahtaissa tiloissa sekä löytämään tiloja taskuista. Haluan päästä tällä kaudella eteenpäin hyökkäyspään valinnoissa, tekemään laadukkaampia murtavia syöttöjä ja jos sitä itsekin pari pussia pääsisi iskemään.

Purolla on henkilökohtaisesti kaksi isoa tavoitetta tulevalle kaudelle.

- Haluan saada ison roolin joukkueesta ja ennen kaikkea nauttia futiksesta.

 "Eetun kokonaisvaltainen ymmärrys pelistä on korkealla tasolla"

PK-35:n päävalmentaja Kim Raimi on seurannut jo pidemmän aikaa Puroa ja hän tietää mitä saa, kun nuori keskikenttäpelaaja liittyy joukkueeseen.

- Eetu kuuluu pelaajiin, joka kiinnitti meidän huomion jo 2019 VJS:n riveissä ja hän on pyörinyt puheissa siitä lähtien. Eetu pelasi meidän mielestä silloin väärässä ja hän saikin viime vuonna mukavasti vastuuta Vaasassa, mutta en ole ihan varma roolitettiinko hänet siellä oikein.

- Eetu on ominaisuuksiltaan pelaaja, jonka vahvuuksia pystytään varmasti hyödyntämään meidän pelitavassa. Hän on myös valmentanut jonkin verran, joten oman tekemisen reflektoiminen ja kokonaisvaltainen ymmärrys pelistä on hyvällä tasolla. Hän tuo monipuolisuutta ja pallollista osaamista meidän keskiakselille lisää.

Raimi näkee Eetun tavoin hänellä olevan vielä kehitettävää hyökkäyspään ratkaisuissa.

- Olen varsin tyytyväinen meidän keskisektoriin ennen Eetunkin sopimusta, mutta on tärkeää saada erilainen pelaajatyyppi vielä sisään. Hän muistuttaa pelaajana hieman Pihlisläisille toistaiseksi tutumpaa Juuso Ollilaa, joka pystyy vahvoilla tempokuljetuksillaan voittamaan tilaa etenemiseen.

- Eetu kykenee myös toimimaan pelin eri vaiheissa ominaisuuksiensa avulla hyvinkin tehokkaasti muodon sisällä. Pyrkimys on edelleen tehostaa Eetun toimintaa vielä viimeisellä kolmanneksella ja uskon että hänellä ja meillä on siihen kaikki mahdollisuudet olemassa.

Puro on PK-35:n 26 sopimuspelaaja, joten joukkue alkaa olemaan aika hyvin valmiina. Silti edelleen, verkot ovat vesillä.

- Joukkueeseen etsitään edelleen muutamaa täsmävahvistusta ja muutama mielenkiintoinen nimi onkin ollut tapetilla. Katsotaan rauhassa miten asiat etenevät. Tilanne on kuitenkin jo nyt kauttaaltaan erittäin hyvä olosuhteisiin nähden, Jare (Jarkko Siikava, manageri) on vienyt hommia maaliin kovalla prosentilla taustalla.

 

Puron sopimus kattaa kauden 2021.


                          


                        

  pallopaa.net