Kuva

PK-35:n kauden 2021 tähän mennessä suurin ottelu on luvassa lauantaina, kun PK matkustaa Lappeenrantaan PEPO:n vieraaksi Suomen Cupin neljännesvälieräotteluun. Klo 14:30 alkava kamppailu pelataan Amiksen tekonurmella ja sitä voi seurata suorana lähetyksenä Ruutu+ -palvelusta.

PK-35:n päävalmentaja Kim Raimi kertoi ajatuksiaan tärkeän kamppailun alla. Joukkueessa on tällä viikolla julkaistun Otto-Pekka Jurvaisen sopimuksen jälkeen 27 pelaajaa. Raimi pitää kilpailutilannetta erittäin hyvänä.

- Pelaajat puskevat omilla suorituksillaan päivittäin toisiaan yrittämään parastaan, joka taas puskee joukkuetta jatkuvasti eteenpäin. Tilanne on kaikin puolin terve ja hyvä.

Hän myös korostaa, että tilanteen ollessa tämä, pelaajavalintojen tekeminen on hyvin haastavaa.

- Nyt kun suurin osa pelaajista on terveenä, niin muun muassa tällä viikolla on huomannut, että pelaajien tiputtaminen kokoonpanosta on kaikkea muuta kuin helppoa. Meillä on todella sitoutunut ryhmä kasassa. Meillä on tällä hetkellä enemmän kuin 16 kenttäpelaajaa, jotka ansaitsevat olla mukana ja enemmän kuin kymmenen pelaajaa, jotka ansaitsevat aloittaa.

- Pelaajat tietävät kuitenkin, miten homma toimii ja kaikilla on seuraavalla viikolla aina uusi mahdollisuus osoittaa valmennukselle, että he ansaitsevat enemmän.

- Kyse ei ole aina absoluuttisesta 'paremmuudesta', kun valitsemme pelaajia otteluihin, vaan myös kyvystä sopeutua erilaisiin rooleihin ja myös taktisesti kannattavista valinnoista. Meillä on onneksi paljon monipuolisia pelaajia.

PK-35 on Kakkosesta nousevana joukkueena ollut käytännössä kauden jokaisessa ottelussa altavastaaja. Jokainen tämän vuoden kuudesta vastustajasta pelasi viime kaudella joko Veikkausliigaa tai oli Ykkösessä viiden parhaan joukossa. Nyt tilanne vaihtuu ja PK on se joukkue, joka on ylemmällä sarjatasolla ja ainakin ennakolta suosikki ottelussa. Raimi ei näe tätä asetelmaa millään tavoin ongelmallisena.

- Teemme samoja asioita kuin ennenkin, mutta uskon, että saamme myös tuotua harjoiteltuja pallollisen vaiheen asioita vielä vahvemmin mukaan pelaamiseen. Puolustamisen on oltava yhtä kovaa, kurinalaista ja säälimätöntä kuin se on tähänkin mennessä ollut. Henkisesti uskon, että tämä ryhmä on valmis tällä hetkellä kaikenlaisiin haasteisiin, joten sillä ei ole mitään merkitystä kuka on 'suosikki'.

Tsekkaa Patrick Aaltosen ajatukset ennen ottelua:

Patrick Aaltosen ajatuksia torstain treenien jälkeen

🎥 PK-35:n puolustaja Patrick Aaltonen oli varsin luottavainen joukkueen iskukykyyn tulevaisuudessa ja eritoten kohti huomista PEPO-ottelua mentäessä. Tsekkaa miehen kommentit!

Julkaissut PK-35 Miehet Perjantaina 12. maaliskuuta 2021

PEPO lähtee otteluun revanssihenkeä täynnä

Moni varmasti muistaa joukkueiden edellisen kohtaamisen, joka oli lokakuun lopussa Lappeenrannassa. Silloin PK-35 nappasi Sammonlahden tekonurmelta dramaattisten vaiheiden jälkeen 1–1 tasapelin, jolla sarjanousu Ykköseen varmistui ja PEPO jäi sarjassa tämän myötä toiselle sijalle. Päävalmentaja ei näe, että tuolla ottelulla ei ole ainakaan PK:n kannalta enää mitään merkitystä.

- Ehkä PEPO:lla on enemmän revanssihenkeä, tai ihme on, jos ei ole, kävimme kuitenkin juhlimassa nousua heidän kotikentällään. Meidän tekemiseemme en usko sen vaikuttavan, haimme silloin riittävän tuloksen ja se on meidän ainoa lähtökohta myös lauantaille.

PEPO:n tie Suomen Cupin jatkopeleihin oli hyvin dramaattinen Kakkosen cupin puolella. Neljässä ottelussa joukkue tiputti PeKan ja Pargas IF:n rangaistuspotkukilpailuissa, JäPS kaatui 1–0 jatko-ottelun loppuhetkillä tulleella maalilla ja MYPA-ottelu päättyi varsinaisella peliajalla 2–1 PEPO:n eduksi.

Lappeenrantalaisten joukkue on muuttunut jonkin verran sitten syksyn, mutta valmentajana jatkaa viime kaudelta tuttu Janne Muhli. Ykköseen ovat joukkueesta siirtyneet Alieu Ceesay (VPS), Jonathan Jäntti (EIF) sekä Jens Harju (JIPPO). Uusia kasvoina lilapaitoihin ovat liittyneet mm. Kalle Salmi (KäPa), Roope Huhtala (HJS) sekä Zachary Sukunda (EIF). Sukunda on vasta liittynyt joukkueen mukaan ja hänen pelaamisensa lauantaina on hieman kysymysmerkin takana. Joukkueen ulkomaalaisvahvistuksista Milos Josimov sekä Leon Augusto eivät ilmeisesti ole vielä lauantaina käytettävissä.

- PEPO on yhtenäinen, nuorehko, nälkäinen ja varsin hyvin organisoitu joukkue. Heillä on muutama nopea pelaaja, joiden kanssa on oltava hereillä. Meillä on kuitenkin olemassa eväät, riippumatta siitä miten PEPO otteluun lähtee. Kumpikaan joukkue ei ole hävinnyt hetkeen, joten kummankin itseluottamuksen pitäisi olla kunnossa, Coach Raimi kertoi vastustajasta.

Päivän knoppi

PK-35:n riveihin täksi kaudeksi siirtyneen Matias Hännisen edellinen osuma virallisissa otteluissa syntyi juuri PEPO:a vastaan. Tämä osuma näki päivänvalon helmikuussa 2018, kun HIFK haki Imatralta 4–1 vierasvoiton. Tuo ei ole ainoa kerta, kun Masa on osunut maaliverkkoon PEPO:n vieraana. Kaudella 2010 HIFK-paidassa Hänninen iski voitto-osuman PEPO:n verkkoon, silloinkin 4–1 päättyneessä ottelussa. Toistaako historia itseään jälleen lauantaina ja Masa nähdään maalinteossa?

Mitä, milloin, missä ja mistä?

- Suomen Cupin neljännesvälieräottelu PEPO – PK-35
- Lauantaina 13. maaliskuuta klo 14:30
- Amiksen tekonurmi, Lappeenranta
- Ottelu pelataan tyhjille katsomoille, mutta sitä voi seurata Ruutu+ -palvelusta.

Kuva
Kuva: Näihin kuviin päättyi edellinen PEPO - PK-35 ottelu lokakuussa. Miten käy lauantaina?


                          


                        

  pallopaa.net