Kuva

Kaksi viikkoa sitten ottelupäivän aamuna siirretty Suomen Cupin puolivälieräottelu FC Hongan ja PK-35:n välillä pelataan lauantaina 3. huhtikuuta klo 15 alkaen Espoonlahden tekonurmella. Ottelu pelataan tyhjille katsomoille, mutta kamppailua voi seurata tuttuun tyyliin Ruutu+ -palvelusta.

Tämänkin kertaisessa otteluennakossa saamme kommentit PK-35:n päävalmentaja Kim Raimilta. PK-35 on päässyt jälleen tällä viikolla ulkotreenaamisen makuun, kun Pihlajamäen MagneCit areena on jälleen pelikunnossa.

- Harjoitusviikko on mennyt kaikin puolin hyvin ja pelaajat ovat pysyneet terveenä. Alkuviikosta menimme kovempaa ja olemme keventäneet kuormaa viikonloppua lähestyttäessä.

- Harjoittelu ulkona on nähdyillä säillä jo itsessään sellainen asia, mikä tuo lisävirtaa kaikille. Todella hieno asia että olemme päässeet kotikentällemme harjoittelemaan ennen Honka-ottelua!

PK-35 pelasi viime lauantaina harjoitusottelun Ilvestä vastaan Tampereella. Tuo ottelu päättyi PK:n selvään 4–1 voittoon siipirikkoista Veikkausliigajoukkuetta vastaan. Raimi näki paljon hyvää tuossa ottelussa.

- Ilvestä vastaan meidän pelaamisessamme oli paljon hyviä elementtejä pallollisen pelin suhteen. Kentän täyttäminen oli hyvällä tasolla ja sitä kautta tukipelaaminen pallon läheisyydessä sekä pallonmenetysten jälkeinen toiminta oli hyvää. Neljä maalia on aina hieno suoritus, etenkin, kun maaleissa tapahtui asioita, mitä haluamme meidän hyökkääviltä pelaajilta nähdä.

- Ehkä hieman turhaan avausjaksolla annoimme Ilvekselle muutaman maalipaikan hieman löyhällä pelaamisella. Mutta sellaista välillä sattuu, enkä ole huolissani siitä.

PK-35:n kokoonpanotilanne on jatkuvasti parempi ja viime viikon Ilves-otteluun nähden miehiä on tullut takaisin täyteen pelikuntoon.

- Meidän kokoonpanotilanteemme on erittäin hyvä. Osa pelaajista, joiden piti olla alkuperäisen päivämäärän Honka-ottelusta sivussa, on saatu parsittua kasaan ja he ovat käytettävissä.

- Muutamia poissaoloja toki edelleen on, mutta kilpailu pelipaikoista on nyt todellakin päällä, joka on valmentajalle hieno tilanne kauden alla.

 

Viime viikonloppuna kahdesti osunut Gerald Ben haastattelussa pitkäperjantain harjoitusten jälkeen:

Gerald Ben haastattelussa!

🎥 PK-35:n jenkkihyökkääjä Gerald Ben kävi haastattelupisteellä pitkäperjantain harjoitusten jälkeen.

 

"Honka on monipuolisesti pallollisena toimiva joukkue"

FC Honka ja PK-35 ovat kohdanneet tämän kauden aikana jo kertaalleen. Vajaa kuukausi sitten Esport Arenalla pelattu harjoitusottelu päättyi 1–1 tasapeliin Hongan Rui Modeston sekä PK:n Daniel Rantasen onnistuessa maalinteossa. Tuolla ottelussa ei Raimin mukaan suurempaa merkitystä ole tähän cupin otteluun lähdettäessä.

- Näimme tuossa ottelussa yksilötasolla muun muassa meidän pelaajien kapasiteettia kovaa eteenpäin puolustavaa joukkuetta vastaan. Siinä oli myös muita tärkeitä asioita, joita pyrimme totta kai myös miettimään, kun valmistaudumme ja valitsemme pelaajia tulevaan koitokseen. Ottelussa oli jo tuolloin tunnetta, enkä usko, että tunnetta tulee puuttumaan lauantainakaan.

Raimi kertoi tuon ottelun jälkeen, että Vesa Vasaran valmentama Honka sai ajettua PK:n suurimpiin ongelmiin, mitä yksikään toinen vastustaja tänä vuonna.

- Hongan pelinrakentelu aiheutti meille tietynlaisia ongelmia, osittain senkin takia, että kokeilimme vähän eri juttuja tuossa ottelussa. Tiedämme aika pitkälti mitä kentällä tapahtuu, kun heillä on pallo ja osaamme toivottavasti vielä paremmin sopeutua siihen. Heidän aggressiivinen eteenpäin puolustaminen aiheutti meille myös jonkin verran ongelmia tuossa vajaan kuukauden vanhassa ottelussa.

- Honka on monipuolisesti pallollisena toimiva joukkue. Vaikka meillä olisi tiedossa heidän pyrkimyksensä, niin kokonaan heidän hyökkäyspelinsä tukahduttaminen vaatii myös pelaajilta erilaisten tilanteiden ymmärtämistä ja toiminnan muokkaamista nopeissa tilanteissa. Hongalla on todella vahva halu kontrolloida pelivälinettä ja määrittää ottelun rytmiä sitä kautta.

Mitä, milloin, missä ja mistä?

- Suomen Cupin puolivälieräottelu FC Honka – PK-35
- Lauantaina 3. huhtikuuta klo 15
- Espoonlahden tekonurmi, Espoo
- Ottelu pelataan tyhjille katsomoille, mutta kamppailua voi seurata suorana lähetyksenä Ruutu+ -palvelusta.


                          


                        

  pallopaa.net