Kuva

Lauantaina 3. huhtikuuta pelattiin Suomen Cupin puolivälieräottelu Espoonlahdessa FC Hongan ja PK-35:n välillä. Ottelu oli tarkoitus pelata jo kaksi viikkoa sitten, mutta kotijoukkueen koronatartunnan takia ottelu siirtyi eteenpäin. PK-35 lähti otteluun 3–4–3-muodolla.

PK-35:n kokoonpano:

Korkiakoski – Kuusijärvi, Koskinen, Helvelahti – Kurvinen (80’ Jurvainen), Terävä (63’ Aaltonen), Rantanen, Auranen – Ben (80’ Lehtimäki), Salmikivi (80’ Puro), Adam (119’ Katashira).

Ottelu alkoi Hongan hallinnassa ja iltapäivän teemana olleita kulmapotkuja kotijoukkue sai heti alusta alkaen. PK:n puolustus kuitenkin toimi hyvin, eikä Honka päässyt luomaan oikeastaan ollenkaan vaarallisia tilanteita. Toni Korkiakoskelle tuli avausjaksolla yksi hyvä torjunta, kun hän torjui Darren Smithin yrityksen kelpo torjunnalla.  

PK:n paras paikka avausjaksolla tuli Daniel Rantaselle, joka pääsi kokeilemaan vaparia boksin kulmalta. Laukaus oli terävä kohti etunurkkaa, mutta se meni hiukan yli Tim Murray’n vartioiman maalin.

Toisella jaksolla ottelu aukesi ehkä hieman, mutta maalipaikkoja ei kyllä syntynyt sen enempää. Punamustat oli hieman paremmin pelissä mukana, mitä avausnelivitosella. FC Honka sai luotua jonkin verran vaarallisen tuntuisia puolittaisia paikkoja, PK:lla oli muutamia mielenkiintoisia aihioita, mutta ne eivät realisoituneet.

Koko ottelun paras maalipaikka maalintekoon tuli 88. minuutilla Hongan Rui Modestolle. Hän pääsi murtautumaan vasemmalta läpi, mutta hänen viimeistely-yrityksensä meni niukasti ohi tolpan.

Daniel Rantasen kommentit ottelun jälkeen:

🎥 120 minuuttia Honkaa vastaan uurastanut Daniel Rantanen oli pettynyt tappioon päättyneen Honka-ottelun jälkeen. Dani kuitenkin näki joukkueen pelissä paljon hyvää ja sellaista, josta on hyvä ammentaa jatkoon.

Julkaissut PK-35 Miehet Lauantaina 3. huhtikuuta 2021

 

Jatko-ottelun ensimmäinen puoliaika oli Hongalta vahva, toki myös Pauli Kuusijärven sekä Eetu Puron paikkailut ajoivat PK:n pelaamaan hetkiä alivoimalla. Lisäajalla PK sai luotua mielenkiintoisen hässäkän boksiin kulman jälkitilanteesta. Daniel Rantanen lähetti ulkosyrjällään keskityksen, josta Aapi Helvelahti pääsi puskemaan. PK-pelaajisto ehti juhlia jo maalia, mutta Tim Murray pystyi pallon pitämään kentän puolella ainakin tuomariston mukaan.

Ottelun viimeisen vartin PK aloitti vahvasti ja varsinkin kulmapotkuja tuli monia. Niistä yhden jälkitilanteesta Marko Koskinen pääsi laukomaan, mutta tämän pystyi Murray torjumaan. Pelin hallinta siirtyi vähitellen Hongalle, mutta ei PK:lla minkäänlaista hätää ollut missään vaiheessa ja ottelu meni rangaistuspotkukilpailuun.

Ennen rangaistuspotkukilpailua, mutta jatko-ottelun jälkeen PK-35:n kapteenina toiminut Aapi Helvelahti sai toisen keltaisen ja lensi suihkun puolelle.

Rangaistuspotkukilpailu oli selvää Hongan hallintaa. Hongan kaikki neljä pelaajaa (Darren Smith, Otso Koskinen, Demba Savage, Dani Hatakka) onnistuivat maalinteossa, kun taas PK:lta onnistuivat ainoastaan Daniel Rantanen sekä Tony Lehtimäki. Viimeistelyissään epäonnistuivat Eetu Puro ja Charles Katashira.

PK-35:n cup-taival päättyi katkeraan rangaistuspotkukilpailun tappioon ja FC Honka eteni välieriin.

Päävalmentaja Kim Raimin kommentit ottelun jälkeen:

🎥 PK-35:n päävalmentaja Kim Raimi oli ylpeä joukkueensa taistelusta, vaikka tuloksena olikin tappio. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa kohti Ykkösen kautta.

Julkaissut PK-35 Miehet Lauantaina 3. huhtikuuta 2021


                          


                        

  pallopaa.net