Kuvassa voi olla 3 henkilöä, seisovat ihmiset ja raidat

PK-35:n Ykkösen kausi käynnistyy keskiviikkona MagneCit Areenalla, kun MuSan Salama saapuu Pihlikseen. Muutamaa päivää ennen h-hetkeä on aika kertoa PK-35:n kapteenisto vuosimallia 2021.

PK-35:n alumnipelaaja ja kaudeksi 2019 paluun Punamustaan tehnyt Esa Terävä jatkaa PK:n kapteenina myös alkavalla kaudella.

- Tietysti olen ylpeä siitä, että minulla on jätkien luottamus ja pyrin tietenkin olemaan sen luottamuksen arvoinen. Paluun jälkeen tämä nyt on kolmas kausi ja ilmeisen hyvin on mennyt, kun kapteenin nauhaa saan edelleen kantaa. Ylipäänsä tämä on hieno luottamuksen osoitus, Terävä kertoo.

Terävän lisäksi kapteenistoon kuuluvat Pauli Kuusijärvi, Ville Salmikivi sekä Daniel Rantanen.

Tsekkaa Eskin koko haastattelu:

🎥 Kapteenina jatkavan Esa Terävän kattava haastattelu! Tsekkaa miehen ajatuksia kapteeniudesta, harjoituskaudesta sekä alkavasta kaudesta.

Julkaissut PK-35 Miehet Sunnuntaina 9. toukokuuta 2021

 

Päävalmentaja Kim Raimi kertoi kapteeniston valintakriteereistä.

- Teimme lopulliset valinnat kapteenistosta valmennusjohdon kanssa. Valintojen pohjana toimi kuitenkin pelaajien täyttämä johtajuuskysely, jolla pyrimme kartoittamaan millä osa-alueilla pelaajat näkevät toistensa vahvuuksia johtajuuden suhteen. Sitä kautta koen, että saimme hyvin tasapainoisen kapteeniston. Näkemykset olivat hyvin yhteneväisiä valmennustiimin vastaaviin näkemyksiin.

Esa Terävä on hyvin itseoikeutettu kapteeni joukkueelle Raimin mielestä.

- Niin kuin jo aikaisemmin on tullut todettua, Esa on sellainen persoona, jonka varmasti jokainen joukkue tässä sarjassa kelpuuttaisi kyseiseen rooliin, jos mietitään, millaisia ominaisuuksia kapteenilta vaaditaan. Eski on toiminut jo pidempään isona osana mukana prosessissamme, ja hän tietää mihin suuntaan asioita haluamme viedä.

Muu kapteenisto koostuu avauskauttaan Punamustassa avaavasta Pauli Kuusijärvestä sekä PK:n omista kasvateista, Ville Salmikivestä sekä Daniel Rantasesta.

- Pauli pystyy johtamaan ja vaatimaan kentän ulkopuolella ja kentällä. Pauli on tuonut uutena pelaajana meidän puolustuslinjaamme laadullisen sisältöosaamisen lisäksi myös lisää organisointikykyä.

- Ville on taas erittäin tärkeä linkki meidän hyökkäyspäässämme jo harjoituskentälläkin. Meillä on paljon nuoria potentiaalisia hyökkäyspään pelaajia, jotka saivat jo viime vuonna Villeltä arvokasta tukea ja ohjausta ja tulevat sitä varmasti saamaan jatkossakin. Yleisellä tasolla myös Villen työmoraali ja -määrä peleissä on hyvä esimerkki muille pelaajille joukkueen eteen pelaamisesta.

- Dani edustaa kapteenistossa nuoruutta. Henkeen ja vereen punamustasta perheestä tuleva Dani on ikäisekseen jo kokenut pelaaja Ykkösen tasolle ja hän vaatii etenkin itseltään jatkuvasti paljon.

Raimi uskoo, että kapteenisto on hyvä ja tasapainoinen sekoitus kaikkia tarvittavia ominaisuuksia.

- Koen myös sen tärkeänä, että meidän kapteenistomme pelaajat ovat pääsääntöisesti keskisektorin pelaajia, sekä samaan aikaan pelaajat pelaavat hieman eri syvyysasteilla kentällä. Meillä on kuitenkin myös kapteeniston lisäksi ehdottomasti pelaajia, joilla on johtajuuteen liittyviä ominaisuuksia, joista joukkue varmasti hyötyy sekä kentällä, että kentän ulkopuolella.

 

Punamustien kausi starttaa keskiviikkona klo 18:30, kun MuSa saapuu vieraaksemme Pihlikseen. Alkuviikon aikana on luvassa runsaasti ennakkomateriaalia ottelua kohden mentäessä.

 

Kuvassa voi olla 1 henkilö
Kapteeniston neljäs jäsen Daniel Rantanen.


                          


                        

  pallopaa.net