Kuva

PK-35 vahvistuu 22-vuotiaalla puolustaja Joona Rahikalla. KäPa-kasvatti liittyy PK-35:n riveihin loppukauden mittaisella sopimuksella. Viimeksi FC Honkaa edustanut puolustaja liittyy Punamustien riveihin innokkain fiiliksin.

- Tosi hyvät fiilikset on sopimuksesta ja todella mukavaa on ollut liittyä joukkueeseen. Minulla on kaikin puolin odottavan hyvät fiilikset tulevasta.

Rahikka on ehtinyt pelata kaksi harjoitusottelua PK:n riveissä. Hän pelasi täydet minuutit vierasottelussa MP:tä vastaan ja Gnistan-ottelussa peliaikaa tuli 65. minuuttia.

- Nuo treenipelit pelit menivät ihan ok. MP-ottelu oli ensimmäinen moneen kuukauteen ja se meni lähtökohdat huomioon ottaen omasta mielestä kelvollisesti.

- Gnistania vastaan pelasin laitapuolustajana, jossa olen jonkin verran pelannut Hongassakin, mutta se ei ehkä optimaalisin pelipaikka ole minulle. Sekin ottelu meni ihan ok, mutta onhan tässä runsaasti vielä parantamisen varaa.

Rahikka on ollut PK:n mukana muutaman viikon ajan. Honkaa viimeiset kolme kautta edustanut Rahikka kokee, että hän on saanut lämpimän vastaanoton joukkueeseen. Hänelle jo ennestään tuttuja pelaajia joukkueessa ovat KäPassa seurakaverina ollut Eetu Puro, Hongasta tuttu Atte Paunio sekä saman ikäinen Arttu Auranen.

- Hyvä meininki on ollut joukkueessa tämän lyhyen aikaan, mitä olen mukana ollut ja hyvin minut on otettu joukkueeseen vastaan. Täällä on kokeneita pelaajia ja sitten nuorempia kavereita, jonka uskon olevan hyvä mixi, niin kentällä kuin sen ulkopuolella.

Toppari avaa myös hieman tilannettaan, minkä takia uuden osoitteen etsintä meni näin myöhäiseen kevääseen.

- Yksinkertaisesti, ei ole löytynyt sellaista joukkuetta, johon olisin halunnut tai sitten päässyt mukaan. Haluan pelata korkeammalla tasolla kuin Kakkosessa, ja sekin on yksi syy, että sopimuksen teko meni näin myöhäiseen. Nyt olen kuitenkin tilanteeseeni tyytyväinen.

"Tällä joukkueella on mahdollisuus kamppailla hyvistä asioista Ykkösessä"

22-vuotias Rahikka on pelannut urallaan yhden Veikkausliigaottelun. Hän pääsi loppuhetkiksi kentälle toukokuussa 2019 FC Lahtea vastaan Hongan paidassa. Kakkosen otteluita Rahikalta löytyy vyöltä 57 kappaletta, mutta Ykkönen on vielä Suomen juniorimaajoukkueissakin nähdylle miehelle uusi kokemus.

- Ykkönen on itselle uusi sarja, ja haluan näyttää itselle ja muille, että pystyn tällä sarjatasolla pelaamaan. Olen varma, että minulle on siihen erittäin hyvät mahdollisuudet.

183 senttiä pitkä oleva Rahikka kertoo itsestään pelaajana seuraavaa.

- Olen lähtökohtaisesti toppari, mutta pystyn myös laitapakkina pelaamaan ja se on ehkä yksi vahvuuksistani, että olen kohtuu monipuolinen. Pallollisen pelaamisen koen myös vahvuudekseni. Omia puolustuspään taitoja pitää pystyä parantamaan.

Viime kaudella Rahikka kärsi loukkaantumisesta, kun hänen olkapäänsä jouduttiin leikkaamaan kauden avausottelun avausminuutilla tapahtuneen loukkaantumisen jäljiltä. Loppukaudesta Rahikka pääsi pelaamaan kolme Kakkosen ottelua loukkaantumisen jälkeen.

- Ehjää kautta lähden hakemaan, kun paljon on ollut loukkaantumisia viime vuosina ja olisi senkin takia tärkeää päästä pelaamaan. Luonnollisesti haen myös paljon vastuuta joukkueesta, vaikka kilpailu pelipaikoista onkin kovaa.

- Kokonaisuudessaan uskon, että tällä joukkueella on mahdollisuus kamppailla Ykkösessä hyvistä asioista.

Rahikka on heti käytettävissä kauden avausottelussa MuSaa vastaan. MuSa ei ole vielä Rahikalle kovinkaan tuttu vastustaja.

- MuSa on itselle hieman vieras vastustaja vielä, en ole heitä vastaan montaa kertaa pelannut. MuSa on ymmärtääkseni aika aggressiivinen ja suoraviivainen joukkue, joten vauhdikas peli varmasti on luvassa. Kyllä me siitä kuitenkin lähdetään, että me otamme siitä kolme pistettä mukaan.

 "Pallollisen vaiheen toiminnot ovat Joonan pelaamisen ydin"

Päävalmentaja Kim Raimi on tyytyväinen, että Punamustat sai vielä täydennystä alakertaan.

- Meidän piti nopealla aikataululla katsastaa vaihtoehtoja puolustuslinjaamme vielä kauden alla. Onneksemme talvella jonkin aikaa meidän mukanamme ollut Joona oli edelleen vapailla markkinoilla ja saimme hänet aika pikaisesti heti mukaan viimeisiin harjoituspeleihin, sekä lopulta sitten sopimuksen alaiseksi pelaajaksi.

Rahikan siirtyminen PK:n riveihin oli jo lähellä talvella, mutta silloin ei sopimusta vielä syntynyt.

- Joona kiinnitti huomion jo talvella, mutta lopulta kuitenkin koimme tarvetta tuolloin vahvistaa muita alueita pienen budjettimme rajoissa. KäPa ja FC Honka-taustaisena pelaajana pallollisen vaiheen toiminnot ovat ehdottomasti Joonan pelaamisen ydin. Puolustamisessa on myös tietyt perusteet kunnossa, mutta pelaamattomuus tietenkin vielä hieman näkyy joissain pienten nyanssien toiminnoissa. Tätä puolta kun saamme vahvistettua, Joonasta tulee olemaan paljon iloa tulevallakin kaudella monikäyttöisenä pelaajana.

 

Rahikka pelaa Punamustissa numerolla 19 ja hän on joukkueen 29:s sopimuspelaaja.  


                          


                        

  pallopaa.net