Kuva

Maailman pisin pre-season on päättynyt ja on aika jälleen pelata sarjapisteistä. Keskiviikkona tulee 193 päivää siitä, kun PK-35 päätti Kakkosen kauden Espoonlahdessa EPS:n vieraana. Ylihuomenna vihdoin ja viimein pannaan Ykkösen kausi käyntiin myös PK-35:n osalta. Punamustat saa vieraakseen MagneCit Areenalle Musan Salaman klo 18:30 alkavaan otteluun. Ottelu pelataan ilman yleisöä, mutta sitä voi seurata suorana lähetyksenä Ruutu+ -palvelusta.

Ykkösen kaudella PK-35 tulee tarjoilemaan kirjalliset otteluennakot kahdessa eri osassa. Ensimmäisessä osassa kuullaan päävalmentaja Kim Raimin mietteet ennen kutakin ottelua ja toisessa osassa syvennytään enemmän vastustajaan.

Harjoituskauden anti

Harjoituskausi on päättynyt ja tosipelit ovat ovella. Päävalmentaja on varsin tyytyväinen harjoituskauden antiin, jos sitä katsotaan kokonaisuutena.

- Kokonaisuudessaan sanoisin, että olemme onnistuneet joissain asioissa hyvin ja joissain lähes kiitettävästi.

- Kyseessä on tulosurheilu, olemme pelanneet viisi kilpailullista ottelua ja tipuimme Cupista laadukkaalle liigajoukkueelle (FC Honka) vasta rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Ja siinä ottelussa meillä oli kaikki avaimet edetä jatkoon 120 minuutin aikana. Näistä tosipeleistä lisäksi neljä on pelattu vieraskentillä. Tulospohjainen suorittaminen on siis ollut lähes kiitettävällä tasolla.

Harjoituskaudella tietenkin pelin kehittäminen on avainasemassa ja siinä Raimin mielestä Punamustat on onnistunut varsin hyvin.

- Pelisisällön puolesta olemme mielestäni suoriutuneet kohtalaisen hyvin. Viimeaikaisista harjoitusotteluiden tappioista huolimatta se, että olemme pystyneet kehittämään peliämme tietyissä vaiheissa progressiivisesti kevään aikana, on tärkeää. Tietyistä loogisista syistä johtuen olemme hävinneet nyt muutaman todella tasaisen pelin. En ole asiasta huolissani, koska pelissä on näkynyt juuri sitä mainitsemaani progressiivisuutta tietyissä asioissa.

PK-35 kärsi kolmesta viimeiseistä harjoitusottelusta tappiot EIF:lle, MP:lle sekä Gnistanille. Punamustat on käynyt pelin eri osa-alueita läpi tammikuun alusta alkaen ja nyt kokonaisuuden pitäisi olla kauden alun vaatimassa tilassa.

- Nyt meidän on kyettävä muovautumaan uudelleen tiettyihin vaatimuksiin, kun pelinkuva on hieman muuttunut talvesta. Sitä kautta meidän on myös palattava ”juurillemme” sen suhteen, että ne perusteet ja alueet kentällä mitä talven alussa priorisoimme, ovat taas tapetilla kun kausi alkaa.

Kuva
Kuva: Kalevi Hämäläinen

Raimi myös avaa sitä informaatiota, mitä joukkue on saanut harjoituskauden aikana.

- Olemme varioineet prässäämistä, sekä korkeuden, että kentän täyttämisen ja prioriteettien suhteen. Olemme puolustaneet eri korkuisissa blokeissa ja muodoissa. Hyökkäyspelissä olemme varioineet tarkoituksella hyvinkin paljon tekemistämme, ja painotukset ovat muuttuneet harjoituskauden yksittäisten pelien sisällä.

Punamustat on puhunut talven ensimmäisestä palaverista lähtien voittamisen merkityksestä ja se sama kuva tulee ulos myös Raimin puheista harjoituskauden päätteeksi.

- Nyt on valmennustiimin tehtävä analysoida, mikä toimii ja mikä ei ja mitä asioita voimme yhdistellä onnistuneesti missäkin ympäristössä. Sitä kautta pyrkimyksenä on tietenkin luoda aina joukkueelle ottelusuunnitelma, jota meillä on kyky toteuttaa pelaajiston puolesta. Tärkeää on myös löytää tapa, jolla valmennustiimi ja pelaajisto kokee, että annamme itsellemme hyvän pohjan voittaa jokaisen yksittäisen ottelun. Kokeilupitoinen talvi antaa meille toivottavasti tiettyjä voimavaroja ja työkaluja 27 pelin sarjakauteen.

PK-35:n pelaajabudjetti on Ykkösen pienimpiä yhdessä JIPPO:n kanssa. Se antaa tietynlaiset ongelmat joukkueen kasaamiseen ja ylipäänsä prosessin etenemiseen. Sen takia Raimi antaakin pelaajistolle runsaasti kehuja harjoituskauden annista.

- Pelaajistolle kiitosta siitä, että he ovat olleet sitoutuneita meidän prosessiimme. Meillä on luonnollisesti tietyt haasteet, koska emme operoi ammattimaisella budjetilla, mutta jokainen kerta, kun pelaajat saapuvat harjoituksiin, he ovat valmiita kilpailemaan. Harjoitusolosuhteisiin nähden olemme saaneet kuitenkin pelaajilta erinomaisen sitoutumisen sopeutumiseen, harjoitteluun, oppimiseen ja meidän oman identiteettimme rakentamiseen.

Kohti MuSaa

PK-35 kärsi harjoituskauden viimeisessä ottelussa 0–2 kotitappion Gnistanille. Tuo ottelu on käyty läpi ja sen jälkeen katseet on laitettu kohti kauden avausta.

- Pelasimme kaksi viimeistä harjoituspeliä toissa viikon torstaina ja viime viikon keskiviikkona, jotka rikkoivat hieman normaalia harjoitusrytmiämme.

- Analysoimme Gnistan-ottelun nopeasti, jonka jälkeen käänsimme katseet saman tien sarja-avaukseen keskiviikolle. Saimme lauantaina kognitiivisesti haastavan, mutta hyvän valmistavan ja taktisen isomman harjoitteen vietyä läpi. Maanantaina ja tiistaina keskitymme enää pieneen hienosäätöön ja siihen, että pääsemme tuorein jaloin ja mielin keskiviikon koitokseen.

Kuva
Kuva: Kalevi Hämäläinen

PK-35 ja MuSa pelasivat jo ensimmäisen keskinäisen ottelun tälle vuodelle helmikuun alussa Suomen Cupissa. Silloin MuSa johti pitkään ottelua, mutta lopussa PK tuli rinnalle sekä ohi Tony Lehtimäen ja Gerald Benin maaleilla viime hetkien maaleilla.

- Tuo ottelu oli tuolloin kummankin joukkueen ensimmäinen virallinen ottelu, joka tietenkin näkyi molempien joukkueiden otteissa kentällä. Meillä oli etenkin alussa omat haasteemme, mutta mukauduimme mielestäni kohtalaisesti ottelun sisällä ja käänsimme sitä kautta tuon pelin ansaituksi voitoksi.

- Kumpikin joukkue on varmasti valmiimpi kuin talvella, joten liian isoa painoarvoa tuolle kohtaamiselle en antaisi.

Biran Jengin kommentit ottelua edeltävänä päivänä:

🎥 HUOMENNA SE ALKAA! Biran Jeng vieraili haastattelupisteellä aurinkoisella Pihliksen Wembley'lla. Tsekkaa mitä odotuksia Birrillä on huomisesta ottelusta ja alkavasta kaudesta!

Julkaissut PK-35 Miehet Tiistaina 11. toukokuuta 2021


MuSa avasi kautensa sunnuntaina, kun joukkue pelasi maalittoman kotitasapelin JIPPO:n kanssa. Raimi kehuu ottelun alla kahtena edellisenä Ykkösen kautena viidenneksi sijoittunutta MuSaa ottelun alla.

- MuSa on yhtenäinen joukkue, täynnä pelaajia, jotka hienoa työtä tehnyt Ville Ulanen on saanut pelaamaan niin sanotusti logolle. He tekevät hartiavoimin töitä yhdessä. MuSa on myös vahva erikoistilannejoukkue, jonka avoimenkin pelin vaiheista löytyy tietyt suhteellisen systemaattiset vahvuudet. He ovat myös onnistuneet ulkomaalaisvahvistusten hankinnoissa viime vuosina erittäin hyvin, joka on toiminut myös isona osana heidän menestymistään.

”Energinen, aloitteellinen ja voittava joukkue”

Punamustien ykköstavoite keskiviikkona on voittaa, mutta mitä muita asioita Raimi nostaa ottelusta.

- Ensinnäkin kotikenttämme mahdollistaa pelin muovaamisen moneen eri suuntaan, meidän ei tarvitse kenttäolosuhteiden takia miettiä miten voimme tai emme voi pelata. Se on hyvä lähtökohta. Haluamme lähtökohtaisesti olla kotona energinen, aloitteellinen ja voittava joukkue. Otamme MP ja Gnistan-otteluissa toimineet asiat mukaan ja korjaamme muutaman oleellisen asian. Näin uskon, että annamme itsellemme hyvän mahdollisuuden taistella täydestä pistepotista keskiviikkona.

Ykkönen on lähtökohtaisesti huipputasainen ja oikeastaan jokainen ottelu voi päättyä miten tahansa. Pienten marginaalien asioihin tulee ratkeamaan myös keskiviikon ottelu.

- Kuten olemme nyt Cupin ja harjoitusotteluidenkin osalta huomanneet, pienten marginaalien pelejä tulee paljon ja juuri ne pienet asiat yleensä kääntävät niitä suuntaan tai toiseen. Emme ole hävinneet yhtään kilpailullista ottelua tänä vuonna, niin kauan, kun ei ole tarvinnut rangaistuspotkukilpailuun asti mennä ja siitä lähdemme rakentamaan myös keskiviikkoa kohti.

Kokoonpanotilanne

PK-35:n kokoonpanotilanne on hyvä ennen keskiviikon ottelua.

- Kaikki maalivahtimme ovat pelikuntoisia, myös Atte Paunio on toipunut Tammisaaressa tulleesta puujalastaan ja hän on käytettävissä. Lähes kaikki puolustuspään pelaajat ovat myös käytettävissä. Tomi Kurvinen pitkäaikaispotilaana tulee olemaan sivussa varmasti ainakin kesäkuulle saakka.

- Muista pelaajista varmoja poissaolijoita keskiviikkona lienevät enää Jaakko Lepola ja Otto-Pekka Jurvainen, jotka toki myös lähestyvät täysipainoista harjoittelua hyvää vauhtia.

Mitä, milloin, missä ja mistä?

- Ykkösen 2. kierroksen ottelu, PK-35 – MuSa
- Keskiviikkona 12. toukokuuta klo 18:30
- MagneCit Areena, Pihlajamäki, Helsinki
- Ottelu pelataan tyhjille katsomoille, mutta kamppailua voi seurata suorana Ruutu+ -palvelusta klo 18:20 alkaen. Ruutu+ esittää Ykkösen kauden kokonaisuudessaan!

Kuva
Kuva: Kalevi Hämäläinen


                          


                        

  pallopaa.net